Bruschetta med Ingrid ærter, grønne ærter og friskost

Af Pure Dansk™

Bruschetta med Ingrid ærter, grønne ærter og friskost
Vegetarisk
Vegetarisk
Bruschetta med Ingrid ærter, grønne ærter og friskost

Bruschetta med friske grønne ærter, Ingrid ærter og friskost. Den perfekte forret, appetizer eller som en del af flere deleretter på sommermenuen.

Frisk sommerbruschetta med ærter og cremet friskost

Saftige grønne ærter og danske Ingrid ærter mødes i en lys og let bruschetta, hvor smagen af sommer virkelig får lov at træde frem.

Små stykker ristet brød toppet med cremet ost og milde, søde ærter udgør en elegant og enkel ret, der kombinerer det bedste fra dansk sommer og italiensk madkultur. Både Ingrid ærter og grønne ærter giver fylde og friskhed, mens friskost afrunder med blød syre og fedme, der mødes af citronens friskhed.

Bliv inspireret til flere små lækre bruschettaer med vores to andre opskrifter på bruschetta med tomater og Anicia linser og bruschetta med stegte hestebønner, svampe og rosmarin

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Bruschetta med Ingrid ærter, grønne ærter og friskost

Antal
8-10 stykker
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 200 g friskost eller gedeost
  • 1 citron, saften heraf
  • 500 g friske grønne ærter
  • Salt og peber 
  • 1 spsk. olie 
  • Tilbehør

  • 1 baguette eller surdejsbrød
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter i rigeligt letsaltet vand.
  • Hæld kogevandet fra, og lad ærterne køle af.  
  • Bælg de grønne ærter.
  • Bland friskosten med saften af 1 citron, salt og peber. Stil osten på køl, mens brødet tilberedes
  • Skær brødet i skiver, og fordel lidt olie på hvert stykke. Rist dem i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter.
  • Bland kolde Ingrid ærter og bælgede grønne ærter sammen i en skål.
  • Smør friskost på de ristede brødstykker, og fordel Ingrid ærter og grønne ærter.
  • Kom til sidst lidt friskkværnet peber, salt og lidt olie.
  • Serveringsforslag

    Servér disse brushetta med Ingrid ærter, som den perfekte forret på sommermenuen.