
Bruschetta med friskbælgede grønne ærter, gule Ingrid ærter og friskost med citron. En perfekt forret, appetizer eller frokost til sommermenuen.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 10 min / I alt 30 min
Opskriften giver til 8 stykker
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 200 g Loke fra Arla Unika, alternativ friskost
- 1 citron, saften
- 100 g grønne ærter
- Salt og peber
- 1 baguette
- 1 tsk. olie
- Evt. ærteskud
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
- Bælg de grønne ærter
- Bland friskosten med citron, salt og peber og stil på køl
- Skær brødet i skiver og fordel lidt olie på hvert stykke.
Rist i ovnen på 200 °C i cirka 10 minutter - Bland kolde Ingrid ærter og grønne ærter i en skål
- Fordel friskost på hvert stykke og ovenpå fordeles Ingrid ærter og grønne ærter. Drys med friskkværnet peber, salt og lidt olie.
Servér med ærteskud på toppen og som den perfekte forret til sommermenuen.
Smag også vores to andre bruschetta opskrifter med bruschetta med tomater, Anicia linser og burrata og bruschetta med stegte hestebønner, svampe, rosmarin og havgus 12 fra Arla Unika