Bruschetta med stegte hestebønner, svampe og rosmarin

Af Pure Dansk™

Bruschetta med stegte hestebønner, svampe og rosmarin - Pure Dansk™
Bruschetta med stegte hestebønner, svampe og rosmarin - Pure Dansk™

Bruschetta med stegte hestebønner, svampe, rosmarin og revet Havgus 12 fra Arla Unika på toppen. Hver en bid er fuld af smag.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Bruschetta med stegte hestebønner, svampe og rosmarin

Antal
8 stykker
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 500 g blandede svampe 
  • 1 håndfuld frisk rosmarin og timian
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g smør 
  • 1 spsk. olie 
  • Salt og peber
  • 50 g Havgus 12 fra Arla Unika, alternativ parmesan 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og kog dem i rigeligt vand i 35-40 minutter, til bønnerne er møre. Hæld kogevandet fra. 
  • Skyl svampene og skær svampe, rosmarin og timian i mindre stykker.
  • Hak hvidløgene i mindre stykker.
  • Smelt smør og olie på en pande og steg hvidløg, rosmarin, timian, hestebønner og svampe til det hele har taget farve og hestebønnerne er blevet sprøde. Krydr med salt og peber. 
  • Skær brødet i skiver og fordel lidt olie på hvert stykke. 
  • Rist i ovnen på 200 °C i cirka 10 minutter. 
  • Fordel hestebønne og svampeblandingen på brødet, hæld en smule olie over og riv Havgus 12 på toppen. 
  • Serveringsforslag

    Servér som en del af sommerens deleretter eller en god forret. Prøv også vores bruschetta med Ingrid ærter, grønne ærter og friskost og bruschetta med tomater, Anicia linser og burrata.

    Proteinrig Tapas Frokost Italiensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter