
Syrligt, sødt og sprødt. Denne salat har lidt af det hele og mere til. Med sødmefulde nektariner, sprøde Ingrid ærter og syrlig dressing. Salaten egner sig godt som både tilbehør, f.eks. til grillmenuen. Den kan også stå alene som en måltidssalat.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 25 min / I alt 35 min
Denne opskrift giver tilbehør til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 2 spsk. olie
- Salt og peber
- Evt. ½ tsk. røget paprika
- 1 spidskål
- 3 nektariner
- 1 bundt radiser
- 1 spsk. olie til stegning
- 1 tsk. smør til stegning
Urtevinaigrette:
- 2-3 håndfulde blandet friske urter (fx persille, dild m.fl)
- 3 spsk. olie
- 1 spsk. eddike
- 1 tsk. dijon sennep
- 1 tsk. honning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend de kogte Ingrid ærter i olie, salt, peber og evt. paprika. Bag i ovnen i 20 min. til de er gyldne
- Snit spidskålen fint
- Hak urterne fint og vend med de resterende ingredienser til vinaigrette. Vend med spidskål
- Varm en pande op med olie og smør og steg nektarinbåde til de er gyldne. Hvis du har gang i grillen, kan de også grilles og vil få flotte grillstriber
- Bland spidskål, stegte nektarinbådene og Ingrid ærter i en skål. Gem lidt af nektarinen og Ingrid ærterne til at toppe salaten med