Spidskålssalat med stegte nektariner og Ingrid ærter
Af Pure Dansk™
Syrligt, sødt og sprødt. Denne salat har lidt af det hele og mere til. Med sødmefulde nektariner, sprøde Ingrid ærter og syrlig dressing. Salaten egner sig godt som både tilbehør, f.eks. til grillmenuen. Den kan også stå alene som en måltidssalat.
Skyl de tørrede Ingrid ærter og dem sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend de kogte Ingrid ærter i olie, salt, peber og evt. paprika. Bag i ovnen i 20 min. til de er gyldne.
Snit spidskålen fint.
Hak urterne fint og vend med de resterende ingredienser til vinaigrette. Vend med spidskål.
Varm en pande op med olie og smør og steg nektarinbåde til de er gyldne. Hvis du har gang i grillen, kan de også grilles og vil få flotte grillstriber.
Bland spidskål, stegte nektarinbådene og Ingrid ærter i en skål. Gem lidt af nektarinen og Ingrid ærterne til at toppe salaten med.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.