Spidskålssalat med stegte nektariner og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Spidskålssalat med stegte nektariner og Ingrid ærter
Spidskålssalat med stegte nektariner og Ingrid ærter

Syrligt, sødt og sprødt. Denne salat har lidt af det hele og mere til. Med sødmefulde nektariner, sprøde Ingrid ærter og syrlig dressing. Salaten egner sig godt som både tilbehør, f.eks. til grillmenuen. Den kan også stå alene som en måltidssalat.

Skab en enkel, men smagfuld spidskålssalat med netktariner og danske bælgfrugter

Saftige og lune nektariner skaber en sødme til denne friske og fintsnittede spidskålssalat, som får tænderne til at løbe i vand. Tilsat et fræk indslag af sprøde og knasende Ingrid ærter vil det her være en salat, der hurtigt bliver en favorit og sikker go-to salat, når du vil servere noget hurtigt og anderledes.

Det er en enkel, men raffineret opskrift, der viser, hvordan bælgfrugter kan bruges til at give ekstra smag, fylde og tekstur i salater, og med Ingrid ærternes mættende planteproteiner, kan du også nyde den som en måltidsalat.

De søde og syrlige smagskombinationer vil stå rigtig godt sammen med for eksempel krebinetter med hestebønner eller en Ingrid ærtebøf.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Spidskålssalat med stegte nektariner og Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 spsk. olie
  • Salt og peber
  • Evt. ½ tsk. røget paprika
  • 1 spidskål
  • 3 nektariner 
  • 1 bundt radiser
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 1 tsk. smør til stegning 
  • Urtevinaigrette

  • 2-3 håndfulde blandet friske urter (fx persille, dild m.fl)
  • 3 spsk. olie
  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og dem sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend de kogte Ingrid ærter i olie, salt, peber og evt. paprika. Bag i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne.
  • Snit spidskålen fint.
  • Hak urterne fint og vend med de resterende ingredienser til vinaigrette.
  • Vend dressing og spidskål sammen.
  • Varm en pande op med olie og smør og steg nektarinbåde, til de er gyldne. Hvis du har gang i grillen, kan de også grilles og vil få flotte grillstriber.
  • Bland spidskål, stegte nektarinbådene og Ingrid ærter i en skål. Gem lidt af nektarinen og Ingrid ærterne til at toppe salaten med.