Spidskålssalat med grillede nektariner og Ingrid ærter

Spidskålssalat med stegte nektariner og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Spidskålssalat med grillede nektariner og Ingrid ærter

Syrligt, sødt og sprødt. Denne salat har lidt af det hele og mere til. Med sødmefulde nektariner, sprøde Ingrid ærter og syrlig dressing. Salaten egner sig godt som både tilbehør, f.eks. til grillmenuen. Den kan også stå alene som en måltidssalat.  
 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 25 min / I alt 35 min
Denne opskrift giver tilbehør til 4 personer 

 

Ingredienser

  • 1 dl tørret Ingrid ærter
  • 2 spsk olie
  • Salt og peber
  • Evt. ½ tsk røget paprika
  • 1 spidskål
  • 3 nektariner 
  • 1 bundt radiser
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 tsk smør til stegning 

Urtevinaigrette:

  • 2-3 håndfulde blandet friske urter (fx persille, dild m.fl)
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk eddike
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk honning
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede ærter og i blødsæt dem i rigeligt vand på køl i min. 10 timer, evt. natten over
  2. Hæld vandet fra ærterne
  3. Kog dem i 20-25 min med lidt salt. De må ikke koge ud
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend de kogte Ingrid ærter i olie, salt, peber og evt. paprika. Bag i ovnen i 20 min. til de er gyldne
  5. Snit spidskålen fint
  6. Hak urterne fint og vend med de resterende ingredienser til vinaigretten. Vend med spidskål 
  7. Varm en pande op med olie og smør og steg nektarinbåde til de er gyldne. Hvis du har gang i grillen, kan de også grilles og få flotte grillstriber
  8. Bland spidskål, stegte nektarinbåde og Ingrid ærter i en skål. Gem lidt af nektain og Ingrid ærterne til at toppe salaten med