8 tsk. Aquafaba (indkogt kogevand fra Ingrid ærter)
1 bakke danske jordbær
1½ tsk. vanilje essens
1 tsk. cream of tartar (vinsyre)
2½ dl flormelis
2½ dl plante- eller komælk
½ dl neutral olie
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Hæld vandet fra de udblødte Ingrid ærter og kog dem i 25 min med lidt salt.
Hæld kogevandet fra ærterne over i en gryde. Frys Ingrid ærterne ned, så de er klar til at komme i en ret.
Kog kogevandet ind til 1/3 og køl herefter aquafabaen af.
Skyl imens jordbær, skær halvdelen i små tern og lad den anden halvdel være hele.
Hæld den kolde Aquafaba væske i en glasskål og pisk, til den skummer og bliver stiv.
Pisk cream of tartar i for at gøre skummen mere stiv, så den holder formen.
Tilsæt flormelis og vaniljeessens og pisk.
Skummen er nu luftig og klar til at få iblandet resten.
Blend plantemælk og en håndfuld hele jordbær.
Blend olie og resten af de hele jordbær.
Vend både plantemælk med jordbær og olien med jordbær forsigtigt i skummet med en spatel. Det er vigtigt, at det gøres forsigtigt, så massen ikke mister sin luft.
Hæld ismassen i en bøtte med låg og stil i fryseren i et døgn. Rør gerne rundt 2-3 gange i løbet af nedfrysningen.
Serveringsforslag
Servér med knasende linser med honning og hasselnødder og en klat aquafaba skum på toppen.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.