Hjemmelavet jordbæris på aquafaba

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet jordbæris på aquafaba
Vegansk
Vegansk
Fryseegnet
Fryseegnet
Hjemmelavet jordbæris på aquafaba

En dejlig frisk og sommerlig is lavet på danske jordbær og kogevandet fra danske Ingrid ærter. Den smager fantastisk!

Hjemmelavet jordbæris til det plantebaserede køkken

Når Ingrid ærtevand piskes til skum, forvandles det til et perfekt alternativ til fløde og æg i desserter. Her bliver aquafaba brugt som grundlag for en silkeblød jordbæris, der både er frisk, let og vegansk. Kombinationen af friske bær og luftig aquafaba giver en plantebaseret is, der er både bæredygtig og utrolig lækker

De friske jordbær giver naturlig sødme og sommerlig smag, mens aquafaba tilfører den klassiske is-konsistens, som ellers kan være svær at ramme uden mejeriprodukter.

Jordbærisen smager af sommerens bær og kan bruges i mange sammenhænge - som en vaffelis, i en isdessert eller i en milkshake. Prøv med forskellig knasende bælgfrugter og friske bær som topping.

Få tips til din aquafaba i vores video her.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Hjemmelavet jordbæris på aquafaba

Antal
400 ml is
Tid
40 minutter

Ingredienser

Aquafaba / kogevand fra danske Ingrid ærter

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • Vand 
  • Knivspids salt 
  • Ismasse

  • 8 tsk. Aquafaba (indkogt kogevand fra Ingrid ærter)
  • 1 bakke danske jordbær 
  • 1½ tsk. vanilje essens
  • 1 tsk. cream of tartar (vinsyre)
  • 2½ dl flormelis 
  • 2½ dl plantemælk (alternativt komælk) 
  • ½ dl neutral olie 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra de udblødte Ingrid ærter og kog dem i 25 minutter med lidt salt.
  • Hæld kogevandet fra ærterne over i en gryde. Frys Ingrid ærterne ned, så de er klar til anvendelse en anden gang. 
  • Kog kogevandet ind til 1/3 og køl herefter aquafabaen af.
  • Skyl imens jordbær, skær halvdelen i små tern og lad den anden halvdel være hele.
  • Hæld den kolde Aquafaba væske i en glasskål og pisk, til den skummer og bliver stiv.
  • Pisk cream of tartar i for at gøre skummen mere stiv, så den holder formen.
  • Tilsæt flormelis og vaniljeessens og pisk.
  • Skummen er nu luftig og klar til at få iblandet resten.
  • Blend plantemælk og en håndfuld hele jordbær.
  • Blend olie og resten af de hele jordbær.
  • Vend både plantemælk med jordbær og olien med jordbær forsigtigt i skummet med en spatel. Det er vigtigt, at det gøres forsigtigt, så massen ikke mister sin luft. 
  • Hæld ismassen i en bøtte med låg og stil i fryseren i et døgn. Rør gerne rundt 2-3 gange i løbet af nedfrysningen.
  • Serveringsforslag

    Servér med knasende linser med honning og hasselnødder og en klat aquafaba skum på toppen. 

    Tip

    Når kogevandet til aquafaba er hældt fra Ingrid ærterne, fryses de ned og gemmes. Så har du nemt adgang til forkogte bælgfrugter, du kan tø op og bruge i mange andre retter i hverdagen.