Hjemmelavet jordbæris på aquafaba

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet jordbæris på aquafaba
Hjemmelavet jordbæris på aquafaba

En dejlig frisk og sommerlig is lavet på danske jordbær og kogevandet fra danske Ingrid ærter. Den smager fantastisk!

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Hjemmelavet jordbæris på aquafaba

Antal
400 ml is
Tid
40 minutter

Ingredienser

Aquafaba / kogevand fra danske Ingrid ærter

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • Vand 
  • Knivspids salt 
  • Ismasse

  • 8 tsk. Aquafaba (indkogt kogevand fra Ingrid ærter)
  • 1 bakke danske jordbær 
  • 1½ tsk. vanilje essens
  • 1 tsk. cream of tartar (vinsyre)
  • 2½ dl flormelis 
  • 2½ dl plante- eller komælk 
  • ½ dl neutral olie 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra de udblødte Ingrid ærter og kog dem i 25 min med lidt salt.
  • Hæld kogevandet fra ærterne over i en gryde. Frys Ingrid ærterne ned, så de er klar til at komme i en ret. 
  • Kog kogevandet ind til 1/3 og køl herefter aquafabaen af.
  • Skyl imens jordbær, skær halvdelen i små tern og lad den anden halvdel være hele.
  • Hæld den kolde Aquafaba væske i en glasskål og pisk, til den skummer og bliver stiv.
  • Pisk cream of tartar i for at gøre skummen mere stiv, så den holder formen.
  • Tilsæt flormelis og vaniljeessens og pisk.
  • Skummen er nu luftig og klar til at få iblandet resten.
  • Blend plantemælk og en håndfuld hele jordbær.
  • Blend olie og resten af de hele jordbær.
  • Vend både plantemælk med jordbær og olien med jordbær forsigtigt i skummet med en spatel. Det er vigtigt, at det gøres forsigtigt, så massen ikke mister sin luft. 
  • Hæld ismassen i en bøtte med låg og stil i fryseren i et døgn. Rør gerne rundt 2-3 gange i løbet af nedfrysningen.
  • Serveringsforslag

    Servér med knasende linser med honning og hasselnødder og en klat aquafaba skum på toppen.