Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner

Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner

Af Pure Dansk™

Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner

Krydret fyldig bønnegryde med grøntsager og røget paprika, serveret med nem og cremet kartoffelmos med Ingrid ærter

Forberedelse 30 min / Tilberedning 40 min / I alt 1 t og 10 min
Opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

Bønnegryde:

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • 2 dl rødvin
  • 2-5 dl grøntsagsbouillon
  • 2 stk. laurbær
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ tsk. Cayennepeber 
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 gulerødder
  • 1-2 pastinakker 
  • 250 g champignon
  • ½ dl piskefløde
  • Salt og peber


Kartoffelmos med Ingrid ærter:

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 kg kartofler
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • 75-100 g Arla Unika Havgus 12 (valgfrit)

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og hestebønner og sæt i blød i rigeligt vand på køl, i hver sin skål til bønnegryde og kartoffelmos

På dagen: 

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Hestebønnerne i rigeligt vand i 45 min. Hæld vandet fra og stil til side
  2. Pil løg og hvidløg og hak det fint
  3. Skræl pastinakker og evt. gulerødderne (behøves ikke hvis de er økologiske)
  4. Skær i mindre tern eller skrå skiver af 0,5 cm tykkelse
  5. Rengør champignon for jord og snavs, og skær dem i skiver
  6. Varm en gryde op med olie og steg løg og hvidløg, til de er klare
  7. Kom pastinakker og gulerødder i gryden og steg af i 2 min
  8. Tilsæt rødvin, bouillon (start med 2 dl), krydderier og tomatpuré
  9. Tilsæt champignon sammen med Ingrid ærterne. Lad det simre i cirka 30 minutter. Efter 30 minutter tilsæt hestebønner sammen med fløde og smag til med salt, peber og evt lidt sukker. 
  10. Imens kan du gå i gang med kartoffelmosen med Ingrid ærter. Kog kartoflerne sammen med Ingrid ærterne, uden salt, til de er møre.
  11. Hæld vandet fra og mos kartoflerne og Ingrid ærterne. Brug gerne en stavblender
  12. Tilsæt smør, mælk, og revet Havgus 12 (valgfrit), salt og peber
    Servér bønnegryden sammen med kartoffelmos med Ingrid ærter

      Danske Ingrid Ærter

      Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

      → Køb Danske Ingrid Ærter