Krydret fyldig bønnegryde med grøntsager og røget paprika, serveret med nem og cremet kartoffelmos med Ingrid ærter
Forberedelse 30 min / Tilberedning 40 min / I alt 1 t og 10 min
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
Bønnegryde:
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olie
- 2 dl rødvin
- 2-5 dl grøntsagsbouillon
- 2 stk. laurbær
- ½ tsk. paprika
- ½ tsk. røget paprika
- ½ tsk. Cayennepeber
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 gulerødder
- 1-2 pastinakker
- 250 g champignon
- ½ dl piskefløde
- Salt og peber
Kartoffelmos med Ingrid ærter:
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 kg kartofler
- 50 g smør
- 1 dl mælk
- Salt og peber
- 75-100 g Arla Unika Havgus 12 (valgfrit)
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og hestebønner og sæt i blød i rigeligt vand på køl, i hver sin skål til bønnegryde og kartoffelmos
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Hestebønnerne i rigeligt vand i 45 min. Hæld vandet fra og stil til side
- Pil løg og hvidløg og hak det fint
- Skræl pastinakker og evt. gulerødderne (behøves ikke hvis de er økologiske)
- Skær i mindre tern eller skrå skiver af 0,5 cm tykkelse
- Rengør champignon for jord og snavs, og skær dem i skiver
- Varm en gryde op med olie og steg løg og hvidløg, til de er klare
- Kom pastinakker og gulerødder i gryden og steg af i 2 min
- Tilsæt rødvin, bouillon (start med 2 dl), krydderier og tomatpuré
- Tilsæt champignon sammen med Ingrid ærterne. Lad det simre i cirka 30 minutter. Efter 30 minutter tilsæt hestebønner sammen med fløde og smag til med salt, peber og evt lidt sukker.
- Imens kan du gå i gang med kartoffelmosen med Ingrid ærter. Kog kartoflerne sammen med Ingrid ærterne, uden salt, til de er møre.
- Hæld vandet fra og mos kartoflerne og Ingrid ærterne. Brug gerne en stavblender
- Tilsæt smør, mælk, og revet Havgus 12 (valgfrit), salt og peber