Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner

Af Pure Dansk™

Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner
Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner

Krydret fyldig bønnegryde med grøntsager og røget paprika, serveret med nem og cremet kartoffelmos med Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Danske Hestebønner.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner

Antal
4 personer
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

Bønnegryde

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • 2 dl rødvin
  • 2-5 dl grøntsagsbouillon
  • 2 stk. laurbær
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ tsk. Cayennepeber 
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 gulerødder
  • 1-2 pastinakker 
  • 250 g champignon
  • ½ dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Kartoffelmos med Ingrid ærter

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 kg kartofler
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • 75-100 g Arla Unika Havgus 12 (valgfrit)
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl, i hver sin skål i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Hestebønnerne i rigeligt vand i 45 min. Hæld vandet fra og stil til side.
  • Pil løg og hvidløg og hak det fint.
  • Skræl pastinakker og evt. gulerødderne. (Behøves ikke hvis de er økologiske)
  • Skær i mindre tern eller skrå skiver af 0,5 cm tykkelse.
  • Rengør champignon for jord og snavs, og skær dem i skiver.
  • Varm en gryde op med olie og steg løg og hvidløg, til de er klare.
  • Kom pastinakker og gulerødder i gryden og steg af i 2 min.
  • Tilsæt rødvin, bouillon (start med 2 dl), krydderier og tomatpuré.
  • Tilsæt champignon sammen med Ingrid ærterne. Lad det simre i cirka 30 minutter. Efter 30 minutter tilsæt hestebønner sammen med fløde og smag til med salt, peber og evt lidt sukker. 
  • Kartoffelmos med Ingrid ærter

  • Kog kartoflerne sammen med Ingrid ærterne, uden salt, til de er møre.
  • Hæld vandet fra og mos kartoflerne og Ingrid ærterne. Brug gerne en stavblender.
  • Tilsæt smør, mælk, og revet Havgus 12 (valgfrit), salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér bønnegryden sammen med kartoffelmos med Ingrid ærter.

    Gryderet

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter