Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner

Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner

Af Pure Dansk™

Bønnegryde med Ingrid ærter og hestebønner

Krydret fyldig bønnegryde med grøntsager og røget paprika, serveret med nem og cremet kartoffelmos med Ingrid ærter

Forberedelse 30 min / Tilberedning 40 min / I alt 1 t og 10 min
Opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

Bønnegryde:

  • 1 dl Ingrid ærter, tørrede
  • 1 dl Hestebønner, tørrede
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • 2 dl rødvin
  • 2-5 dl grøntsagsbouillon
  • 2 stk. laurbær
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 gulerødder
  • 1-2 pastinakker 
  • 250 g champignon
  • ½ dl fløde
  • Salt og peber

 


Kartoffelmos med Ingrid ærter 

  • ½ dl Ingrid ærter, tørrede
  • 1 kg kartofler
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • 75-100 g Arla Unika Havgus 12 (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne og hestebønner - både til bønnegryden og kartoffelmos, i hver sin skål med rigeligt vand, på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter
  2. Kog Hestebønnerne i rigeligt vand i 45 min. Hæld vandet fra og stil til side
  3. Pil løg og hvidløg og hak det fint
  4. Skræl pastinakker og evt. gulerødderne (behøves ikke hvis de er økologiske)
  5. Skær i mindre tern eller skrå skiver af 0,5 cm tykkelse
  6. Rengør champignon for jord og snavs, og skær dem i skiver
  7. Varm en gryde op med olie og steg løg og hvidløg, til de er klare
  8. Kom pastinakker og gulerødder i gryden og steg af i 2 min
  9. Tilsæt rødvin, bouillon (start med 2 dl), krydderier og tomatpuré
  10. Tilsæt champignon sammen med Ingrid ærterne. Lad det simre i cirka 30 minutter
    Imens kan du gå i gang med kartoffelmosen
  11. Efter 30 minutter tilsæt hestebønner sammen med fløde og smag til med salt, peber og evt lidt sukker
Kartoffelmos med Ingrid ærter:
  1. Kog kartoflerne sammen med Ingrid ærterne, uden salt, til de er møre.
  2. Hæld vandet fra og mos kartoflerne og Ingrid ærterne. Brug gerne en stavblender
  3. Tilsæt smør, mælk, og revet Havgus 12 (valgfrit), salt og peber
Servér bønnegryden sammen med kartoffelmos med Ingrid ærter