Tofu med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Tofu med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Tofu med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Hjemmelavet tofu med Ingrid ærter. Simpel og nem opskrift med få ingredienser. Tofu kan anvendes som fyld i utallige retter og giver en god mæthedsfornemmelse. 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 1t og 5 min / I alt 1t og 25 min
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 200 g tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • Olie eller smør, alternativt en kombination til stegning

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:
  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
På dagen: 
  1. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne
  2. Blend dem i en foodprocessor eller minihakker, til ærterne er meget findelte. 
  3. Tilsæt vand og blend væsken, så den er så flydende og uden klumper som muligt.
  4. Kom det på en pande eller i en gryde sammen med salt og bring det i kog i 8-10 minutter under konstant omrøring, indtil det tykner. Fortsæt også efter det tykner, så der ikke kommer klumper i. 
  5. Når den er klar efter 8-10 minutters omrøring, kommes massen i en form og presses godt sammen. Sæt på køl 1 time, så den kan sætte sig.
  6. Skær ud i ønskede stykker og steg på en pande i olie eller smør, til tofu-stykkerne er gyldne.

    Tofu med Ingrid ærter kan blandt andet nydes som fyld i pitabrød, wraps, salatbowls eller i en ramensuppe.   

    Danske Ingrid Ærter

    Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

    → Køb Danske Ingrid Ærter