Tofu med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Tofu med Ingrid ærter - Pure Dansk™
Tofu med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Hjemmelavet tofu med Ingrid ærter. Simpel og nem opskrift med få ingredienser. Tofu kan anvendes som fyld i utallige retter og giver en god mæthedsfornemmelse.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Tofu med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
1 time og 25 minutter

Ingredienser

  • 200 g tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 5 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • Olie eller smør, alternativt en kombination til stegning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne.
  • Blend dem i en foodprocessor eller minihakker, til ærterne er meget findelte. 
  • Tilsæt vand og blend væsken, så den er så flydende og uden klumper som muligt.
  • Kom det på en pande eller i en gryde sammen med salt og bring det i kog i 8-10 minutter under konstant omrøring, indtil det tykner. Fortsæt også efter det tykner, så der ikke kommer klumper i. 
  • Når den er klar efter 8-10 minutters omrøring, kommes massen i en form og presses godt sammen. Sæt på køl 1 time, så den kan sætte sig.
  • Skær ud i ønskede stykker og steg på en pande i olie eller smør, til tofu-stykkerne er gyldne.
  • Tip

    Tofu med Ingrid ærter kan blandt andet nydes som fyld i pitabrød, wraps, salatbowls eller i en ramensuppe.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter