Tofu med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Tofu med Ingrid ærter - Pure Dansk™
Vegansk
Vegansk
Tofu med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Hjemmelavet tofu med Ingrid ærter. Simpel og nem opskrift med få ingredienser. Tofu kan anvendes som fyld i utallige retter og giver en god mæthedsfornemmelse.

Prøv denne nemme opskrift på hjemmelavet tofu med kun 4 ingredienser

De fleste forbinder nok denne asiatiske spise med sojabønner, men sådan behøver det ikke være. Du kan nemt lave din egen 'sojafri' tofu med danske bælgfrugter. Vi har brugt de smukke Ingrid ærter, og med danske bælgfrugter kan du lave en lokal, proteinrig tofu helt uden importerede råvarer.

Når Ingrid ærterne forarbejdes til tofu, får man et alsidigt produkt, der kan grilles, steges eller bruges i wokretter og salater. Uden tilsætningsstoffer eller soja får du en naturlig og klimavenlig basis til plantebaserede retter.

Den faste struktur og høje proteinindhold gør den ideel til vegetariske og veganske retter. Kombinationen af bælgfrugternes næringsværdi og den neutrale smag åbner op for mange anvendelsesmuligheder i både kolde og varme retter. 

Prøv et stykke stegt tofu til vores asiatisk inspirede linsesalat

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Tofu med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
1 time og 25 minutter

Ingredienser

  • 200 g tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 5 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • Olie eller smør, alternativt en kombination til stegning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne.
  • Blend dem i en foodprocessor eller minihakker, til ærterne er meget findelte. 
  • Tilsæt vand og blend væsken, så den er så flydende og uden klumper som muligt.
  • Kom det på en pande eller i en gryde sammen med salt og bring det i kog i 8-10 minutter under konstant omrøring, indtil det tykner. Fortsæt også efter det tykner, så der ikke kommer klumper i. 
  • Når den er klar efter 8-10 minutters omrøring, kommes massen i en form og presses godt sammen. Sæt på køl 1 time, så den kan sætte sig.
  • Skær ud i ønskede stykker og steg på en pande i olie eller smør, til tofu-stykkerne er gyldne.
  • Serveringsforslag

    Tofu med Ingrid ærter kan blandt andet nydes som fyld i pitabrød, wraps, salatbowls eller i en ramensuppe.