Hjemmelavet tofu med Ingrid ærter. Simpel og nem opskrift med få ingredienser. Tofu kan anvendes som fyld i utallige retter og giver en god mæthedsfornemmelse.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 1t og 5 min / I alt 1t og 25 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 200 g tørrede Danske Ingrid Ærter
- 5 dl vand
- 1 tsk salt
- Olie eller smør, alternativt en kombination til stegning
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
- Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne
- Blend dem i en foodprocessor eller minihakker, til ærterne er meget findelte.
- Tilsæt vand og blend væsken, så den er så flydende og uden klumper som muligt.
- Kom det på en pande eller i en gryde sammen med salt og bring det i kog i 8-10 minutter under konstant omrøring, indtil det tykner. Fortsæt også efter det tykner, så der ikke kommer klumper i.
- Når den er klar efter 8-10 minutters omrøring, kommes massen i en form og presses godt sammen. Sæt på køl 1 time, så den kan sætte sig.
- Skær ud i ønskede stykker og steg på en pande i olie eller smør, til tofu-stykkerne er gyldne.
Tofu med Ingrid ærter kan blandt andet nydes som fyld i pitabrød, wraps, salatbowls eller i en ramensuppe.