Crunchy Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Crunchy Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Vegansk
Vegansk
Crunchy Ingrid ærter

En enkel og sprød snack af danske Ingrid ærter, der kan spises for sig selv, som et sundere alternativ til chips og nødder eller drysses ovenpå salaten som et sprødt element.

Bælgfrugter som snack-trend

Gør dig selv den tjeneste at have en lille beholdning af danske Ingrid ærter klar til brug. Så kan du nemt lave disse skønne og knasende Ingrid ærter, som kan give enhver ret et lille ekstra pift. Bælgfrugter kan koges opbevares på køl eller frys, så de bliver nemmere at gå til i hverdagen, når du skal bruge et lille skud protein i retten eller byde på en anderledes snack. Få tips til opbevaring her.

De proteinrige ærter bliver til en knasende snack, der er både nærende og mættende. Fordi de ristes, får de en intens smag og en sprød struktur, der gør dem uimodståelige – og samtidig langt sundere end mange andre snacks. De er rige på planteprotein, fulde af kostfibre og giver en vedvarende mæthed.

En sund snack som denne er ideel som lidt lækkert i madpakken, som snacks til gæstemenuen, eller som et hurtigt energiboost i løbet af dagen. Haps!

De kan også bruges som topping på salater og supper, det kunne være på vores spidskålssalat med stegte nektariner eller cremede græskarsuppe.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Crunchy Ingrid ærter

Antal
2 dl
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 spsk. olie
  • Salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  • Fordel de kogte ærter på en bageplade beklædt med bagepapir og bland dem med olie. Drys med salt.
  • Bag i ovnen ved 200C varmluft i 20-25 minutter, til de er gyldne.
  • Serveringsforslag

    Lad dem afkøle og spis dem alene som en snack, eller brug dem som topping på salater og suppe.