Græskarsuppe med crunchy Ingrid ærter

Græskarsuppe med crunchy Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Græskarsuppe med crunchy Ingrid ærter

Cremet nem græskarsuppe med dejlig fyldig smag og varme krydderier. Crunchy Ingrid ærter på toppen er det perfekte tilbehør, for et sprødt bid  

Forberedelse 20 min / Tilberedning 30  min / I alt 50 min
Denne opskrift giver til 4 personer
  

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar
  • 4 spsk olie
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • 1-2 tsk karry
  • 1 l. grøntsagsbouillon 
  • 1 dl fløde 
Til topping: 

Fremgangsmåde

Crunchy Ingrid ærter:  

  1. Skyl Ingrid ærterne og læg dem i blød i rigeligt vand i minimum 12 timer i køleskabet
  2. Hæld vandet fra og kog dem i 20-25 min.
  3. Tænd ovnen på 200C varmluft. 
  4. Fordel de kogte ærter på en bageplade beklædt med bagepapir og bland dem med olie. Drys med salt. Stil til side. 

      Græskarsuppe

      1. Skyl græskar og skær midt over og fjern kernerne. Skær det i mindre tern og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir.
      2. Hæld olie over og krydre med salt, kanel og spidskommen. 
      3. Bag græskartern og Ingrid ærter i 20-25 min. til de er henholdsvis møre og crunchy.
      4. Imens pil løg og hvidløg. Snit det fint.
      5. Riv ingefæren fint.
      6. Varm en gryde op og steg løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt ingefær og karry og rist det i 2-3 min.
      7. Tilsæt bagte græskartern sammen med boullion. Blend suppen. Kom fløde i og giv den et opkog. Smag til salt og peber.
      Servér din varme græskarsuppe toppet med creme fraiche og crunchy Ingrid ærter