
Cremet nem græskarsuppe med dejlig fyldig smag og varme krydderier. Crunchy Ingrid ærter på toppen er det perfekte tilbehør, for et sprødt bid
Forberedelse 20 min / Tilberedning 30 min / I alt 50 min
Denne opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar
- 4 spsk. olie
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. spidskommen
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2-3 cm frisk ingefær
- 1-2 tsk. karry
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 dl fløde
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 2 spsk. olie
- Salt
- Creme fraiche
Fremgangsmåde
Crunchy Ingrid ærter:
- Skyl Ingrid ærterne og læg dem i blød i rigeligt vand i minimum 12 timer i køleskabet
- Hæld vandet fra og kog dem i 20-25 min.
- Tænd ovnen på 200C varmluft.
- Fordel de kogte ærter på en bageplade beklædt med bagepapir og bland dem med olie. Drys med salt. Stil til side.
Græskarsuppe
- Skyl græskar og skær midt over og fjern kernerne. Skær det i mindre tern og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Hæld olie over og krydre med salt, kanel og spidskommen.
- Bag græskartern og Ingrid ærter i 20-25 min. til de er henholdsvis møre og crunchy.
- Imens pil løg og hvidløg. Snit det fint.
- Riv ingefæren fint.
- Varm en gryde op og steg løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt ingefær og karry og rist det i 2-3 min.
- Tilsæt bagte græskartern sammen med boullion. Blend suppen. Kom fløde i og giv den et opkog. Smag til salt og peber.