Græskarsuppe med crunchy Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Græskarsuppe med crunchy Ingrid ærter
Græskarsuppe med crunchy Ingrid ærter

Cremet nem græskarsuppe med dejlig fyldig smag og varme krydderier. Crunchy Ingrid ærter på toppen er det perfekte tilbehør, for et sprødt bid.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Græskarsuppe med crunchy Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar
  • 4 spsk. olie
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • 1-2 tsk. karry
  • 1 l grøntsagsbouillon 
  • 1 dl fløde 
  • Til topping

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 spsk. olie
  • Creme fraiche
  • Salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Crunchy Ingrid ærter

  • Skyl Ingrid ærterne og læg dem i blød i rigeligt vand i minimum 12 timer i køleskabet
  • Hæld vandet fra og kog dem i 20-25 min.
  • Tænd ovnen på 200C varmluft. 
  • Fordel de kogte ærter på en bageplade beklædt med bagepapir og bland dem med olie. Drys med salt. Stil til side. 
  • Græskarsuppe

  • Skyl græskar og skær midt over og fjern kernerne. Skær det i mindre tern og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Hæld olie over og krydre med salt, kanel og spidskommen. 
  • Bag græskartern og Ingrid ærter i 20-25 min. til de er henholdsvis møre og crunchy.
  • Imens pil løg og hvidløg. Snit det fint.
  • Riv ingefæren fint.
  • Varm en gryde op og steg løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt ingefær og karry og rist det i 2-3 min.
  • Tilsæt bagte græskartern sammen med boullion. Blend suppen. Kom fløde i og giv den et opkog. Smag til salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér din varme græskarsuppe toppet med creme fraiche og crunchy Ingrid ærter.

    Suppe

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter