Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel

Af Pure Dansk™

Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Vegetarisk
Vegetarisk
Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel

Krydrede sprøde indiske Pakoras med fyld af Ingrid ærter, kartofler, gulerødder, løg og varme krydderier. Ærtemelet hjælper med at binde farsen.

Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel – populær indisk street food

Gyldne pakoras med sprød skorpe og blødt, krydret fyld bringer smagen af Indien hjem i dit eget køkken. Ærtemel og Ingrid ærter giver struktur og næring, mens klassiske krydderier fra det indiske køkken som spidskommen, koriander og chili løfter smagen.

De små fritterede pakoras bidder med masser af smag og bid er et populært indisk indslag på middagsbordet. Her med et plantebaseret twist, hvor proteinrige Ingrid ærter og naturligt glutenfrit ærtemel skaber et sprødt og tilfredsstillende resultat. Har du andre grøntsager i køleskabet, kan du sagtes bruge dem i fyldet.

Sammen med frisk og cremet hjemmerørt raita med masser af agurk og krydderuter, får du en himmelsk mundfuld. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel og Danske Ingrid ærter.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel

Antal
16 stk.
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 150 g Dansk Ærtemel
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ¼ -½ tsk. chiliflager (juster mængden alt efter hvor spicy de skal være)
  • 1 tsk. salt
  • 1½-1¾ dl koldt vand
  • 1 æg
  • 180 g kogte, afkølede kartofler i tern
  • 75 g groftrevne gulerødder (ca 1 stor gulerod)
  • 1 rødløg i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Raita

  • 250 g græsk yoghurt
  • 1⁄3 agurk
  • 1 stor håndfuld frisk mynte og koriander (koriander kan undlades, men husk mynten, som giver en dejlig frisk smag)
  • ½ tsk. spidskommen
  • 1 spsk. frisk limesaft (eller citron)
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 25 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra. 
  • Skræl og kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i 15 minutter.
  • Skyl, skræl og riv gulerødderne. 
  • Bland ærtemel med alle de tørrede krydderier og salt. Tilsæt vand og æg, og rør det sammen til en tyk dej. Riv ingefær og hvidløg fint, og bland det i dejen.
  • Tilsæt kogte kartofler, gulerødder, kogte Ingrid ærter og rødløg, og rør det godt sammen. Mos gerne kartoflerne lidt med bagsiden af en ske eller med en gaffel, så de moses lidt ud i dejen.
  • Varm en pande op med rigeligt olie ved maks. varme. Sørg for at olien bliver godt varm. Steg evt. en lille testdelle og smag til om de mangler mere salt eller krydderier efter din smag.
  • Lav deller af ca. 1 spsk i størrelse og steg dem gyldne på begge sider ved høj varme på panden. Læg dem på fedtsugende papir efter stegning. Hold dem evt. varme i ovnen, mens de sidste pakoras steges.
  • Raita

  • Skær agurken i små tern, og hak krydderurterne fint.
  • Bland alle ingredienserne til raita’en, og smag til med salt, peber og limesaft.
  • Servér de varme pakoras med den friske raita.
  • Serveringsforslag

    Servér dine pankoras med Ingrid ærter med raitan, som snack eller som lækker fyld i en pita eller madpandekage.