¼ -½ tsk. chiliflager (juster mængden alt efter hvor spicy de skal være)
1 tsk. salt
1½-1¾ dl koldt vand
1 æg
180 g kogte, afkølede kartofler i tern
75 g groftrevne gulerødder (ca 1 stor gulerod)
1 rødløg i tern
2 fed hvidløg
2-3 cm frisk ingefær
1 håndfuld frisk koriander
Raita
250 g græsk yoghurt
1⁄3 agurk
1 stor håndfuld frisk mynte og koriander (koriander kan undlades, men husk mynten, som giver en dejlig frisk smag)
½ tsk. spidskommen
1 spsk. frisk limesaft (eller citron)
Salt og peber
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 25 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra.
Skræl og kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i 15 min.
Skyl, skræl og riv gulerødderne.
Bland ærtemel med alle de tørrede krydderier og salt. Tilsæt vand og æg, og rør det sammen til en tyk dej. Riv ingefær og hvidløg fint og bland det i dejen.
Tilsæt kogte kartofler, gulerødder, kogte Ingrid ærter og rødløg og rør det godt sammen. Mos gerne kartoflerne lidt med bagsiden af en ske eller med en gaffel, så de moses lidt ud i dejen.
Varm en pande op med rigeligt olie ved maks varme. Sørg for at olien bliver godt varm. Steg evt en lille testdelle og smag til om de mangler mere salt eller krydderier efter din smag.
Lav deller af ca 1 spsk i størrelse og steg dem gyldne på begge sider ved høj varme på panden. Læg dem på fedtsugende papir efter stegning. Hold dem evt varme i ovnen, mens de sidste pakoras steges.
Raita
Skær agurken i små tern, og hak krydderurterne fint.
Bland alle ingredienserne til raita’en og smag til med salt, peber og limesaft.
Server de varme pakoras med den friske raita.
Serveringsforslag
Servér dine pankoras med Ingrid ærter med raitan, som snack eller som lækker fyld i en pita eller madpandekage.