
Sommer er lig med nye kartofler og grønne ærter. Her er de i en sommersalat med gule ærter, dild og purløg. Simpel salat til grillmaden
Forberedelse 20 min / Tilberedning 10 min / I alt 30 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 500 g nye kartofler
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- ½ bundt dild
- 1 håndfuld purløg
- 100 g grønne ærter
- 2 spsk. koldpresset rapsolie
- ½ citron, saft
- Salt og peber
- Evt. purløgsblomster
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
- Skyl kartoflerne og kog dem i 15 minutter med vand, så de lige præcis er dækket og tilsat 1 tsk salt. Hæld koldt vand på og lad dem køle af.
- Bælg de grønne ærter, hak dild og purløg.
- Bland rapsolie, citronsaft, salt og peber
- Vend alle ingredienserne sammen til salaten
Servér som det perfekte grønne tilbehør til grillmaden