Kartoffelsalat med gule Ingrid ærter, grønne ærter og dild - Pure Dansk™

Kartoffelsalat med Ingrid ærter, grønne ærter og dild

Af Pure Dansk™

Kartoffelsalat med gule Ingrid ærter, grønne ærter og dild - Pure Dansk™

Sommer er lig med nye kartofler og grønne ærter. Her er de i en sommersalat med gule ærter, dild og purløg. Simpel salat til grillmaden 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 10 min / I alt 30 min
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser 

  • 500 g nye kartofler 
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ½ bundt dild 
  • 1 håndfuld purløg 
  • 100 g grønne ærter
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • ½ citron, saft 
  • Salt og peber
  • Evt. purløgsblomster 

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl
På dagen: 
  1. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra. 
  2. Skyl kartoflerne og kog dem i 15 minutter med vand, så de lige præcis er dækket og tilsat 1 tsk salt. Hæld koldt vand på og lad dem køle af. 
  3. Bælg de grønne ærter, hak dild og purløg. 
  4. Bland rapsolie, citronsaft, salt og peber 
  5. Vend alle ingredienserne sammen til salaten 

Servér som det perfekte grønne tilbehør til grillmaden