Kartoffelsalat med Ingrid ærter, grønne ærter og dild

Af Pure Dansk™

Kartoffelsalat med gule Ingrid ærter, grønne ærter og dild - Pure Dansk™
Kartoffelsalat med gule Ingrid ærter, grønne ærter og dild - Pure Dansk™

Sommer er lig med nye kartofler og grønne ærter. Her er de i en sommersalat med gule ærter, dild og purløg. Simpel salat til grillmaden.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Kartoffelsalat med Ingrid ærter, grønne ærter og dild

Antal
4 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 500 g nye kartofler 
  • ½ bundt dild 
  • 1 håndfuld purløg 
  • 100 g grønne ærter
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • ½ citron, saft 
  • Salt og peber
  • Evt. purløgsblomster 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra. 
  • Skyl kartoflerne og kog dem i 15 minutter med vand, så de lige præcis er dækket og tilsat 1 tsk salt. Hæld koldt vand på og lad dem køle af. 
  • Bælg de grønne ærter, hak dild og purløg. 
  • Bland rapsolie, citronsaft, salt og peber 
  • Vend alle ingredienserne sammen til salaten.
  • Serveringsforslag

    Servér som det perfekte grønne tilbehør til grillmaden.

    Grill Sommer Nem Tilbehør

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter