En salat der mætter og er fyldt med god smag fra friske krydderurter, sprøde grønne danske asparges, spidskål og smørvendte Ingrid ærter. Du kan både spise den som et måltid eller tilbehør til dine grønne retter.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / I alt 40 min
Denne opskrift giver tilbehør til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 2 tsk. flagesalt
- Vand
- 1 spsk. smør
- 2 blade hakket frisk salvie
- 1 dansk spidskål
- 3 spsk. olie
- Salt og peber
- 1 bundt danske grønne asparges
- 1 bundt frisk dild
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand natten over, min. 12 timer
- Hæld vandet fra ærterne
- Kog dem i 20-25 min med lidt salt. De må ikke koge ud
- Hak 2 blade frisk salvie
- Vend de lune ærter, salvie og 1 spsk smør i en skål.
Smag til med flagesalt - Sæt en gryde med letsaltet vand over
- Skyl asparges og knæk bunden af dem
- Blanchér dem ved at lægge dem i det kogende vand i 1-2 min. Hæld vandet fra og overhæld dem med koldt vand. Skær dem i mundrette stykker
- Snit spidskålen fint og vend den med olie, salt og peber
- Skyl dild og persille og hak
- Vend spidskålen med dild og persille, asparges og 2/3 af snackærterne. Anret på tallerkener eller i en skål og top med den sidste 1/3 af snackærter
Servér som tilbehør til vores hestebønnedeller, falafler med Ingrid ærter eller som en måltidssalat