Spidskålssalat med Ingrid ærter og grønne asparges

Af Pure Dansk™

Spidskålssalat med Ingrid ærter, grønne asparges og friske urter
Spidskålssalat med Ingrid ærter, grønne asparges og friske urter

En salat der mætter og er fyldt med god smag fra friske krydderurter, sprøde grønne danske asparges, spidskål og smørvendte Ingrid ærter. Du kan både spise den som et måltid eller tilbehør til dine grønne retter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Spidskålssalat med Ingrid ærter og grønne asparges

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 tsk. flagesalt
  • Vand
  • 1 spsk. smør
  • 2 blade hakket frisk salvie
  • 1 dansk spidskål
  • 3 spsk. olie
  • Salt og peber
  • 1 bundt danske grønne asparges
  • 1 bundt frisk dild 
  • 1 håndfuld persille 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra ærterne,
  • Kog dem i 20-25 min med lidt salt. De må ikke koge ud.
  • Hak 2 blade frisk salvie.
  • Vend de lune ærter, salvie og 1 spsk smør i en skål. Smag til med flagesalt
  • Sæt en gryde med letsaltet vand over.
  • Skyl asparges og knæk bunden af dem.
  • Blanchér dem ved at lægge dem i det kogende vand i 1-2 min. Hæld vandet fra og overhæld dem med koldt vand. Skær dem i mundrette stykker.
  • Snit spidskålen fint og vend den med olie, salt og peber.
  • Skyl dild og persille og hak.
  • Vend spidskålen med dild og persille, asparges og 2/3 af snackærterne. Anret på tallerkener eller i en skål og top med den sidste 1/3 af snackærter.
  • Serveringsforslag

    Servér som tilbehør til vores hestebønnedeller, falafler med Ingrid ærter eller som en måltidssalat.

    Salat Tilbehør

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter