Omelet med sprøde Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Omelet med sprøde Ingrid ærter
Uden mælk
Uden mælk
Vegetarisk
Vegetarisk
Omelet med sprøde Ingrid ærter

Her får du opskriften på en ægte dansk hverdagsklassiker, omelet med rugbrød. Vi har fyldt omeletten med ristede Ingrid ærter, som både tilfører mæthed, kostfibre og et sprødt element. Nyd den som et lækkert morgenmåltid, nem frokost eller let aftenmåltid.

Hvorfor komme bælgfrugter i en omelet?

Bælgfrugter som Ingrid ærter, linser og bønner er små næringsbomber, der gør din omelet både sundere og mere mættende. De indeholder planteprotein, som hjælper med at holde dig mæt længere, og er samtidig rige på kostfibre, der er gode for fordøjelsen og dit blodsukker.

Når du tilsætter bælgfrugter til en omelet, får du ikke bare mere næring – du får også en god tekstur og smag. De ristede Ingrid ærter giver et sprødt element, der står i en dejlig kontrast til de bløde æg, og gør retten mere interessant at spise.
Så med en håndfuld Ingrid ærter i din omelet får du både et nærende, mættende og sundt måltid.

Dansk hverdagsnydelse: Omelet med Ingrid ærter og rugbrød

Der er noget særligt ved de helt enkle retter – dem, vi vender tilbage til igen og igen. Denne omelet med rugbrød er en ægte dansk hverdagsklassiker, der emmer af enkelhed, smag og mæthed. Omelet kan nydes hele året rundt, men det er ofte noget som forbindes med sommer, da der ikke findes noget med end en omelet toppet med solmodne danske tomater og frisk purløg.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Denne opskrift er udviklet af Ane Cecilie Keldsen for Pure Dansk.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Omelet med sprøde Ingrid ærter

Antal
2 personer
Tid
25 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 5 æg
  • 1 lille løg
  • 0,5 tsk. paprika
  • 100 g fast modnet ost
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Tilbehør

  • Ristet rugbrød med smør
  • 200 g cherrytomater
  • 1 bundt purløg
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter, og iblødsæt dem i rigeligt vand i køleskab i minimum 10 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog ærterne i rigeligt letsaltet vand i 25-30 minutter.
  • Hæld kogevandet fra, og stil Ingrid ærterne til side.
  • Slå æggene ud i en skål og pisk til en ensartet masse.
  • Pil og hak løg fint, og tilsæt det til æggemassen sammen med salt og peber.
  • Skyl og halvér cherrytomaterne, og fint hak purløg.
  • Steg de kogte Ingrid ærter let gyldne på en pande med olie, i cirka 7 minutter.
  • Tilføj paprika til Ingrid ærterne, og steg dem i yderligere 2 minutter. Stil dem herefter til side.
  • Hæld æggeblandingen på en varm pande med fedtstof, og steg omeletten ved lav varme.
  • Riv osten over omeletten, og lad omeletten få lav varme i yderligere 6 minutter.
  • Kom de ristede, stegte Ingrid ærter på den færdige omelet, og fold den ene side over.
  • Nyd omeletten med finthakket purløg og friske cherrytomater.
  • Serveringsforslag

    Servér omeletten toppet med tomater og purløg på ristet rugbrød med smør.

    Tip

    Denne opskrift smager også godt med vores danske gråærter.

    Anvend de kedelige grøntsager fra bagerst i grøntskuffen, en rest bacon eller et stykke kylling fra aftenen før. Omelet smager godt med det fyld du har, og er en god måde at undgå madspild.