De sprøde Ingrid ærter giver et godt bid til de bløde, cremede ovnbagte grøntsager. Denne lune salat mætter dejligt og kan både spises som tilbehør og hovedmåltid.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 40 min / I alt 55 min
Opskrift giver tilbehør til 4 personer, hovedmåltid til 2 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 2 spsk. olie
- Salt
- 1 aubergine
- 2 løg
- 2 squash
- 4 gulerødder
- 2-3 spsk. olie
- Salt og peber
- 2 håndfulde friske urter
Fremgangsmåde
- Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i min. 12 timer
- Hæld vandet fra og kog Ingrid ærterne i 20 min.
- Pil løgene og skær i grove både.
- Skyl og skær aubergine, squash og gulerødder i tern ca. 1,5 x 1,5 cm.
- Fordel grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, salt og peber
- Kom dem i ovnen i 40 min. ved 200 grader varmluft
- På en anden bageplade beklædt med bagepapir vendes de kogte Ingrid ærter i olie og salt. Bag Ingrid ærterne med de sidste 20 minutter, til de er gyldne og crunchy
- Vend de bagte grøntsager med friske urter
- Anret i en skål og top med de crunchy Ingrid ærter