Lun salat med ovnbagte grøntsager og Ingrid ærter

Lun salat med ovnbagte grøntsager og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Lun salat med ovnbagte grøntsager og Ingrid ærter

De sprøde Ingrid ærter giver et godt bid til de bløde, cremede ovnbagte grøntsager. Denne lune salat mætter dejligt og kan både spises som tilbehør og hovedmåltid. 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 40 min / I alt 55 min
Opskrift giver tilbehør til 4 personer, hovedmåltid til 2 personer

Ingredienser

  • 1 dl Ingrid ærter, tørrede
  • 2 spsk olie
  • Salt
  • 1 aubergine
  • 2 løg
  • 2 squash
  • 4 gulerødder
  • 2-3 spsk olie
  • Salt og peber
  • 2 håndfulde friske urter

Fremgangsmåde

  1. Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand på køl i min. 12 timer
  2. Hæld vandet fra og kog Ingrid ærterne i 20 min. 
  3. Pil løgene og skær i grove både. 
  4. Skyl og skær aubergine, squash og gulerødder i tern ca. 1,5 x 1,5 cm.
  5. Fordel grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, salt og peber
  6. Kom dem i ovnen i 40 min. ved 200 grader varmluft
  7. På en anden bageplade beklædt med bagepapir vendes de kogte Ingrid ærter i olie og salt. Bag Ingrid ærterne med de sidste 20 minutter, til de er gyldne og crunchy
  8. Vend de bagte grøntsager med friske urter 
  9. Anret i en skål og top med de crunchy Ingrid ærter