Lun salat med ovnbagte grøntsager og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Lun salat med ovnbagte grøntsager og Ingrid ærter
Lun salat med ovnbagte grøntsager og Ingrid ærter

De sprøde Ingrid ærter giver et godt bid til de bløde, cremede ovnbagte grøntsager. Denne lune salat mætter dejligt og kan både spises som tilbehør og hovedmåltid.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Lun salat med ovnbagte grøntsager og Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 spsk. olie
  • 1 aubergine
  • 2 løg
  • 2 squash
  • 4 gulerødder
  • 2-3 spsk. olie
  • Salt og peber
  • 2 håndfulde friske urter
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra og kog Ingrid ærterne i 20 min. 
  • Pil løgene og skær i grove både. 
  • Skyl og skær aubergine, squash og gulerødder i tern ca. 1,5 x 1,5 cm.
  • Fordel grøntsagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, salt og peber
  • Kom dem i ovnen i 40 min. ved 200 grader varmluft
  • På en anden bageplade beklædt med bagepapir vendes de kogte Ingrid ærter i olie og salt. Bag Ingrid ærterne med de sidste 20 minutter, til de er gyldne og crunchy.
  • Vend de bagte grøntsager med friske urter.
  • Serveringsforslag

    Anret i en skål og top med de crunchy Ingrid ærter.

    Salat

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter