Stegt spidskål med puré af Ingrid ærter og Gammel knas Creme

Af Pure Dansk™

Stegt spidskål med puré af Ingrid ærter og Gammel knas Creme - Pur
Stegt spidskål med puré af Ingrid ærter og Gammel knas Creme - Pur

Lav den lækreste, mest simple og fyldigste puré af Ingrid ærter og Gammel Knas Creme fra Arla Unika. Den har en dybde og sødme, som bare må smages. Servér med stegt spidskål, sprøde croutoner og kapersfrø.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Stegt spidskål med puré af Ingrid ærter og Gammel Knas Creme

Antal
4 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 tsk. bagepulver 
  • 135 g Gammel Knas Creme, Arla Unika 
  • ½ spidskål 
  • 2 skiver surdejsbrød 
  • 1 spsk. kapersfrø 
  • 1 spsk. smør 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 10 minutter med 1 tsk. bagepulver i vandet. Bagepulveret gør at Ingrid ærterne koger hurtigere og skallen bliver mere opløst. Hæld kogevandet fra. 
  • Blend de varme Ingrid ærter med Gammel Knas Cremen. Det er vigtigst ærterne er varme eller lune, ellers vil puréen ikke blive ensartet. Stil eventuelt på køl inden servering. 
  • Del spidskålen i 2 kvarte, og skær surdejsbrødet i mindre mundrette stykker. 
  • Steg spidskålen i smør på alle tre sider. Kom croutoner og kapersfrø på panden med spidskålen, og steg det sprødt. 
  • Skyl og hak persille.
  • Fordel puré på en tallerken og kom den varme spidskål ovenpå. Kom croutoner, kapersfrø og persille på toppen. 
  • Serveringsforslag

    Servér som hovedmåltid eller som tilbehør til f.eks. linsefrikadeller.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter