
Lav den lækreste, mest simple og fyldigste puré af Ingrid ærter og Gammel Knas Creme fra Arla Unika. Den har en dybde og sødme, som bare må smages. Servér med stegt spidskål, sprøde croutoner og kapersfrø.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 15 min / I alt 30 min
Opskriften giver et hovedmåltid til 2 personer og tilbehør til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 tsk. bagepulver
- 135 g Gammel Knas Creme, Arla Unika
- ½ spidskål
- 2 skiver surdejsbrød
- 1 spsk. kapersfrø
- 1 spsk. smør
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 10 minutter med 1 tak bagepulver i vandet. Bagepulveret gør at Ingrid ærterne koger hurtigere og skallen bliver mere opløst. Hæld kogevandet fra.
- Blend de varme Ingrid ærter med Gammel Knas Cremen. Det er vigtigst ærterne er varme eller lune, ellers vil puréen ikke blive ensartet. Stil eventuelt på køl inden servering.
- Del spidskålen i 2 kvarte, og skær surdejsbrødet i mindre mundrette stykker.
- Steg spidskålen i smør på alle tre sider. Kom croutoner og kapersfrø på panden med spidskålen, og steg det sprødt.
- Skyl og hak persille
- Fordel puré på en tallerken og kom den varme spidskål ovenpå. Kom croutoner, kapersfrø og persille på toppen.
Servér som hovedmåltid eller som tilbehør til f.eks. linsefrikadeller