Stegt spidskål med puré af Ingrid ærter og Gammel knas Creme

Af Pure Dansk™

Stegt spidskål med puré af Ingrid ærter og Gammel knas Creme - Pur
Vegetarisk
Vegetarisk
Stegt spidskål med puré af Ingrid ærter og Gammel knas Creme - Pur

Lav den lækreste, mest simple og fyldigste puré af Ingrid ærter og Gammel Knas Creme fra Arla Unika. Den har en dybde og sødme, som bare må smages. Servér med stegt spidskål, sprøde croutoner og kapersfrø.

Vegetarisk luksus på tallerkenen, hvor det sprøde og det bløde mødes

Smørstegt rød spidskål får en elegant ledsager i form af fløjlsblød puré af Ingrid ærter og Gammel Knas Creme fra Arla Unika.

Stegt spidskål i smør og olie på en bund af en cremet puré af danske råvarer giver en vegetarisk ret med dybde og karakter. Tilføj retten yderligere knas og sprødhed, og top med croutoner og salte kaspers. En vegetarisk luksusret, hvor nordiske råvarer og fyldige smage mødes. 

Servér for eksempel med sprødstegte linsefrikadelle til, og få et fuldendt vegetarisk måltid. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Stegt spidskål med puré af Ingrid ærter og Gammel Knas Creme

Antal
4 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 tsk. bagepulver 
  • 135 g Gammel Knas Creme, Arla Unika 
  • ½ spidskål 
  • 2 skiver surdejsbrød 
  • 1 spsk. kapersfrø 
  • 1 spsk. smør 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 10 minutter med 1 tsk. bagepulver i vandet. Bagepulveret gør, at Ingrid ærterne koger hurtigere, og skallen bliver mere opløst. Hæld kogevandet fra. 
  • Blend de varme Ingrid ærter med Gammel Knas Cremen. Det er vigtigt, at ærterne er varme eller lune, ellers vil puréen ikke blive ensartet. Stil eventuelt på køl inden servering, hvis du ønsker den kold ved servering.  
  • Del spidskålen i 2 kvarte, og skær surdejsbrødet i mindre mundrette stykker. 
  • Steg spidskålen i smør på alle tre sider. Kom croutoner og kapersfrø på panden med spidskålen, og steg det sprødt. 
  • Skyl og hak persille.
  • Fordel puré på en tallerken, og kom den varme spidskål ovenpå. Kom croutoner, kapersfrø og persille på toppen. 
  • Serveringsforslag

    Servér som hovedmåltid eller som dele ret til social dining.