Samosa med Ingrid ærter og Anicia linser - Pure Dansk™

Samosa med Ingrid ærter og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Samosa med Ingrid ærter og Anicia linser - Pure Dansk™

Samosaer er en lækker sprød og nem snack på farten eller som et aftensmåltid med dip. Prøv denne udgave med fyld af Ingrid ærter, Anicia linser og varme krydderier 

Forberedelse 35 min / Tilberedning 20 min / I alt 55 min
Opskriften giver 14 stk

Ingredienser

  • ½ dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 dl tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 tsk. kardemomme, stødt
  • 1 tsk. nelliker, stødt
  • 2 tsk. karry (gerne medium stærk)
  • 1 knivspids salt
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm stykke ingefær
  • 1 løg
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 1 håndfuld friske koriander 
  • 1 spsk. smør
  • 100 g frosne ærter
  • 1 citron
  • 1 pakke fersk filodej
  • 1 dl olie til pensling

Fremgangsmåde

  1. Skyl Ingrid ærterne og iblødsæt i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, evt. natten over.
  2. Bland krydderierne og salt godt sammen 
  3. Pil hvidløg og løg og hak det fint
  4. Riv ingefær på den fine side af et rivejern
  5. Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet
  6. Pluk bladene fra korianderstilkene. Opbevar bladene i koldt vand og hak stilkene fint 
  7. Varm en gryde op med smør til middel varme. Kom det hakkede grønt i, sammen med 2/3 af krydderiblandingen. Steg det af til løgene er bløde og klare, i ca. 5 min. 
  8. Tilsæt Anicia linser og Ingrid ærter til gryden og tilsæt vand, så det hele er dækket. Lad det simre ved svag varme i 30-35 min. til Anicia linserne og Ingrid ærterne er møre, og det er blevet til en tyk sauce. Rør i det jævnligt. 
  9. Fjern det fra varmen og smag det til med salt 
  10. Rør de frosne ærter i og lad det køle af
  11. Når fyldet er afkølet, hakkes koriander bladene og røres i sammen med citronsaft
  12. Rul filodejen ud og skær det ud i rektangler på ca. 11 x 35 cm, så du i alt har 28 strimler
  13. Pensl filodejen med olie på begge sider og læg to strimler ovenpå hinanden. Drys dem med det resterende krydderiblanding. 
  14. Læg 1 stor spsk fyld i et hjørne og fold hjørnerne sammen omkring fyldet, så det danner en trekant. Fold igen et par gange, til der ikke er mere dej, og hver samosa har et par lag filodej.
  15. Varm ovnen op til 180°C grader varmluft. Bag dem i ca. 15-20 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Servér lune med en yoghurtdressing eller Ingrid ærtehummus eller kolde som en nem frokost i madpakken eller på farten