Samosaer er en lækker sprød og nem snack på farten eller som et aftensmåltid med dip. Prøv denne udgave med fyld af Ingrid ærter, Anicia linser og varme krydderier
Forberedelse 35 min / Tilberedning 20 min / I alt 55 min
Opskriften giver 14 stk
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 tsk. kardemomme, stødt
- 1 tsk. nelliker, stødt
- 2 tsk. karry (gerne medium stærk)
- 1 knivspids salt
- 2 fed hvidløg
- 3 cm stykke ingefær
- 1 løg
- 2 mellemstore gulerødder
- 1 håndfuld friske koriander
- 1 spsk. smør
- 100 g frosne ærter
- 1 citron
- 1 pakke fersk filodej
- 1 dl olie til pensling
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og stil til side.
- Bland krydderierne og salt godt sammen.
- Pil hvidløg og løg og hak det fint.
- Riv ingefær på den fine side af et rivejern.
- Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
- Pluk bladene fra korianderstilkene. Opbevar bladene i koldt vand og hak stilkene fint.
- Varm en gryde op med smør til middel varme. Kom det hakkede grønt i, sammen med 2/3 af krydderiblandingen. Steg det af til løgene er bløde og klare, i ca. 5 min.
- Tilsæt skyllede tørrede Anicia linser og udblødte Ingrid ærter i gryden og tilsæt vand, så det hele er dækket. Lad det simre ved svag varme i 30-35 min. til Anicia linserne og Ingrid ærterne er møre, og det er blevet til en tyk sauce. Rør i det jævnligt.
- Fjern det fra varmen og smag det til med salt.
- Rør de frosne ærter i og lad det køle af.
- Når fyldet er afkølet, hakkes koriander bladene og røres i sammen med citronsaft.
- Rul filodejen ud og skær det ud i rektangler på ca. 11 x 35 cm, så du i alt har 28 strimler.
- Pensl filodejen med olie på begge sider og læg to strimler ovenpå hinanden. Drys dem med det resterende krydderiblanding.
- Læg 1 stor spsk fyld i et hjørne og fold hjørnerne sammen omkring fyldet, så det danner en trekant. Fold igen et par gange, til der ikke er mere dej, og hver samosa har et par lag filodej.
- Varm ovnen op til 180°C grader varmluft. Bag dem i ca. 15-20 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Servér lune med en yoghurtdressing eller hummus med Ingrid ærter eller kolde som en nem frokost i madpakken eller på farten