Salat med Ingrid ærter, bær og mormordressing - Pure Dansk™

Salat med Ingrid ærter, bær og mormordressing

Af Pure Dansk™

Salat med Ingrid ærter, bær og mormordressing - Pure Dansk™

Sommer salat, simpel og frisk med spidskål, spæde salatblade, Ingrid ærter og sæsonens bær 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 25 min / I alt 40 min
Opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ½ spidskål
  • 1 hjertesalat eller 2 håndfulde feldsalat
  • 1 håndfuld af sæsonens bær (fx danske hindbær, blåbær, jordbær eller ribs)

Mormordressing:

  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. citronsaft 
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Ingrid ærter i rigeligt vand, på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter
  2. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 20-25 min, til de er møre. Lad dem eventuelt ligge i kogevandet, til de er ensartet kogt.
  3. Lad ærterne køle af og lav imens mormordressingen. 
  4. Rør alle ingredienserne sammen stille og roligt. Det skal ikke piskes, men blot røres sammen. Lad det stå i 10-15 min til det tykner en smule. 
  5. Skyl og nnit spidskålen fint og skær hjertesalaten i grove stykker og bland i en stor skål sammen med de kogte Ingrid ærter.
  6. Vend 2/3 af mormordressingen i, men gem noget af det til at toppe med til sidst. 
  7. Anret salaten toppet med friske bær, og det sidste mormordressing.  
    Servér til knuste kartofler med sprøde Anicia linser og ost, sprøde fritters med Ingrid ærter og tartarsauce eller en af vores mange grønnere frikadeller