
Sommer salat, simpel og frisk med spidskål, spæde salatblade, Ingrid ærter og sæsonens bær
Forberedelse 15 min / Tilberedning 25 min / I alt 40 min
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- ½ spidskål
- 1 hjertesalat eller 2 håndfulde feldsalat
- 1 håndfuld af sæsonens bær (fx danske hindbær, blåbær, jordbær eller ribs)
Mormordressing:
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk. sukker
- 2 spsk. citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl og iblødsæt Ingrid ærter i rigeligt vand, på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter
- Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 20-25 min, til de er møre. Lad dem eventuelt ligge i kogevandet, til de er ensartet kogt.
- Lad ærterne køle af og lav imens mormordressingen.
- Rør alle ingredienserne sammen stille og roligt. Det skal ikke piskes, men blot røres sammen. Lad det stå i 10-15 min til det tykner en smule.
- Skyl og nnit spidskålen fint og skær hjertesalaten i grove stykker og bland i en stor skål sammen med de kogte Ingrid ærter.
- Vend 2/3 af mormordressingen i, men gem noget af det til at toppe med til sidst.
- Anret salaten toppet med friske bær, og det sidste mormordressing.