Salat med Ingrid ærter, bær og mormordressing

Af Pure Dansk™

Salat med Ingrid ærter, bær og mormordressing
Salat med Ingrid ærter, bær og mormordressing

Sommerlig salat - simpel og frisk med spidskål, spæde salatblade, Ingrid ærter og sæsonens bær.

Salat med danske bælgfrugter og klassisk dressing

Kombinationen af danske Ingrid ærter og saftige bær skaber en salat, der både er mættende og let, mens mormordressingen tilfører en rund, cremet smag. Et oplagt valg til sommermåltider, hvor sæsonens råvarer får lov at være i fokus.

De lyse Ingrid ærter bidrager med planteprotein og en mild smag, der matcher sæsonens bær og sprøde salatblade. Den velkendte mormordressing har en blød og syrlig kant, som harmonerer med bærrenes syrlighed og ærternes milde karakter og løfter retten til noget særligt. En skål fuld af farver, teksturer og friskhed.

Prøv salaten til for eksempel knuste kartofler med sprøde Anicia linser og ost, sprøde fritters med Ingrid ærter og tartarsauce eller en af vores mange opskrifter på grønnere frikadeller.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Salat med Ingrid ærter, bær og mormordressing

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ½ spidskål
  • 1 hjertesalat eller 2 håndfulde feldsalat
  • 1 håndfuld af sæsonens bær (hindbær, jordbær, blåbær eller brombær)
  • Mormordressing

  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. citronsaft 
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter.
  • Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 20-25 min, til de er møre. Lad dem eventuelt ligge i kogevandet, til de er ensartet kogt.
  • Lad ærterne køle af, og lav imens mormordressingen. 
  • Rør alle ingredienserne sammen stille og roligt. Det skal ikke piskes, men blot røres sammen. Lad det stå i 10-15 minutter, til det tykner en smule. 
  • Skyl og snit spidskålen fint, og skær hjertesalaten i grove stykker. Bland salat og spidskål i en stor skål sammen med de kogte Ingrid ærter.
  • Vend 2/3 af mormordressingen i, men gem noget af det til at toppe med til sidst. 
  • Anret salaten toppet med friske bær, og det sidste mormordressing.  
  • Serveringsforslag

    Servér salaten til sommerens grillmad eller til en let frokost.