Salat med Ingrid ærter, bær og mormordressing

Af Pure Dansk™

Salat med Ingrid ærter, bær og mormordressing - Pure Dansk™
Salat med Ingrid ærter, bær og mormordressing - Pure Dansk™

Sommer salat, simpel og frisk med spidskål, spæde salatblade, Ingrid ærter og sæsonens bær.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Salat med Ingrid ærter, bær og mormordressing

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ½ spidskål
  • 1 hjertesalat eller 2 håndfulde feldsalat
  • 1 håndfuld af sæsonens bær (hindbær, jordbær, blåbær eller brombær)
  • Mormordressing

  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. citronsaft 
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter.
  • Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 20-25 min, til de er møre. Lad dem eventuelt ligge i kogevandet, til de er ensartet kogt.
  • Lad ærterne køle af og lav imens mormordressingen. 
  • Rør alle ingredienserne sammen stille og roligt. Det skal ikke piskes, men blot røres sammen. Lad det stå i 10-15 min til det tykner en smule. 
  • Skyl og nnit spidskålen fint og skær hjertesalaten i grove stykker og bland i en stor skål sammen med de kogte Ingrid ærter.
  • Vend 2/3 af mormordressingen i, men gem noget af det til at toppe med til sidst. 
  • Anret salaten toppet med friske bær, og det sidste mormordressing.  
  • Serveringsforslag

    Salat

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter