Knuste kartofler med sprøde Anicia linser og ost

Af Pure Dansk

Knuste kartofler med sprøde Anicia linser og danske oste - Pure Dansk™
Glutenfri
Glutenfri
Knuste kartofler med sprøde Anicia linser og danske oste - Pure Dansk™

Knuste kartofler er et skønt tilbehør til din hovedret, grillmenuen eller alverdens salater. Smag disse nemme kartofler med sprøde danske Anicia linser og to danske oste (Havgus og Hallands Himmel), der giver kartoflerne en dyb smag.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Knuste kartofler med sprøde Anicia linser og ost

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 kg kartofler 
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 tsk. tørret timian
  • 35 g Arla Unika Havgus 12 (alternativt anden fastmodnet ost ala parmesan)
  • 15 g Arla Unika Hallands Himmel (alternativt anden blåskimmelost) 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af
  • Skrub imens kartoflerne og kog dem med skræl, til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne
  • Læg de kogte kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem med bagsiden af en gaffel, så de bliver knust. 
  • Hæld olie på kartoflerne og drys med salt, peber og tørret timian. 
  • Top dem med fintrevet Havgus og små stykker Hallands Himmel. 
  • Bag i ovnen ved 200 °C i 10 min. Tag kartoflerne ud og drys med de kogte Anicia linser. Giv dem yderligere 10 min, så linserne er sprøde men ikke brændte. 
  • Serveringsforslag

    Servér med hjemmelavet Aioli lavet på aquafaba (kogevandet fra Ingrid ærter), hestebønnedip med rosmarin og hvidløg, og som tilbehør til grillmenuen og en af vores mange salater med Ingrid ærter, Anicia linser eller hestebønner.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter