Knuste kartofler med sprøde Anicia linser og danske oste - Pure Dansk™

Knuste kartofler med sprøde Anicia linser og ost

Af Pure Dansk

Knuste kartofler med sprøde Anicia linser og danske oste - Pure Dansk™

Knuste kartofler er et skønt tilbehør til din hovedret, grillmenuen eller alverdens salater. Smag disse nemme kartofler med sprøde danske Anicia linser og to danske oste (Havgus og Hallands Himmel), der giver kartoflerne en dyb smag. 

Forberedelse 10 time  / Tilberedning 35 min / I alt 45 min
Tilbehør til 4 personer. 

Ingredienser

  • ½ dll tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 kg kartofler 
  • ½ dl olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 tsk tørret timian
  • 35 g Arla Unika Havgus 12 (alternativt anden fastmodnet ost ala parmesan)
  • 15 g Arla Unika Hallands Himmel (alternativt anden blåskimmelost) 

                      Fremgangsmåde

                      1. Skyl Anicia linserne og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, eventuelt natten over. Hæld vandet fra dagen efter.
                      2. Har du glemt at iblødsætte 12 timer før, kan du også koge Anicia linserne i 20 minutter. Det bedste resultat fåes dog med iblødsatte linser. 
                      3. Skrub kartoflerne og kog dem med skræl, til de er møre. Hæld vandet fra. 
                      4. Læg de kogte kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem med bagsiden af en gaffel, så de bliver knust. 
                      5. Hæld olie på kartoflerne og drys med salt, peber og tørret timian. 
                      6. Top dem med fintrevet Havgus og små stykker Hallands Himmel. 
                      7. Bag i ovnen ved 200 °C i 10 min. Tag kartoflerne ud og drys med de kogte Anicia linser. Giv dem yderligere 10 min, så linserne er sprøde men ikke brændte. 

                      Servér med hjemmelavet Aioli lavet på Aquafaba (kogevandet fra Ingrid ærter), hestebønnedip med rosmarin og hvidløg, og som tilbehør til grillmenuen og en af vores mange salater med Ingrid ærter, Anicia eller hestebønner