Bønnedip med hestebønner

Af Pure Dansk™

Bønnedip med hestebønner
Bønnedip med hestebønner

En smagfuld dip med danske hestebønner, ristet hvidløg og rosmarin. Bønnedip er et lækkert alternativ til hummus og andre spreads.

Sund og cremet bønnedip med danske bælgfrugter

Hestebønner kan forvandles til en nærende dip, der er både enkel og fuld af smag. Blendede hestebønner kombineres med krydderier, revet ost og olie for at skabe en cremet spread. Det giver virkelig også bonus at bage sine hvidløgsfed i ovnen for en rund og sød hvidløgssmag. Citronsaften tilfører den rette mængde af syrlighed.

De brune hestebønner giver en cremet konsistens, mild smag og masser af protein og fibre, og med en nem dip er det en oplagt måde at integrere flere bælgfrugter i hverdagen.

Smager dejligt til snacks, grøntsagsstænger, linseknækbrød og som smagfuld base i sandwich, på tapasbordet eller som tilbehør til aftensmaden for eksempel til hestebønnefrikadeller.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske hestebønner.

Danske hestebønner

Danske hestebønner

Bønnedip med hestebønner

Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk. hakket frisk rosmarin 
  • 50 g Arla Unika Havgus eller parmesan 
  • 2 dl raps- eller olivenolie
  • 4 spsk. vand 
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog de udblødte hestebønner i rent vand og lidt salt i 40 minutter. Hæld vandet fra.
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Skær toppen af hvidløgene. Dryp olivenolie over og drys med salt. Sæt hvidløgene i ovnen på et stykke bagepapir. Bag det i 20 minutter, eller til det er flot gyldent.
  • Kom hestebønner i en blender, og pres heri hvidløgsfeddene ud af den bagte hvidløgsskal. Tilsæt citronsaft, rosmarin, olivenolie, friskrevet ost, salt og peber.
  • Blend alle ingredienser til en cremet konsistens, og smag til med salt, peber og rosmarin.
  • Serveringsforslag

    Servér dippen som tilbehør til mange forskellige retter eller på brød.