Bønnedip med hestebønner

Af Pure Dansk™

Bønnedip med Hestebønner - Pure Dansk™
Bønnedip med Hestebønner - Pure Dansk™

En smagfuld dip med danske hestebønner, ristet hvidløg og rosmarin.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Bønnedip med hestebønner

Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk. hakket frisk rosmarin 
  • 50 g Arla Unika Havgus eller parmesan 
  • 2 dl raps- eller olivenolie
  • 4 spsk. vand 
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog de udblødte hestebønner i rent vand og lidt salt i 40 min. Hæld vandet fra.
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Skær toppen af hvidløgene. Dryp olivenolie over og drys med salt. Sæt hvidløgene i ovnen på et stykke bagepapir. Bag det i 20 minutter, eller til det er flot gyldent.
  • Kom hestebønner i en blender, og pres hvidløgsfeddene ud af den bagte hvidløgsskal heri. Tilsæt citronsaft, rosmarin, olivenolie, friskrevet ost, salt og peber.
  • Blend alle ingredienser til en cremet konsistens, og smag til med salt, peber og rosmarin.
  • Serveringsforslag

    Servér dippen som tilbehør til mange forskellige retter - tapas, linseknækbrød, smørelse på koldhævede hestebønnerboller eller hestebønnefrikadeller.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter