En smagfuld dip med danske hestebønner, ristet hvidløg og rosmarin
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 30 min.
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- Saften fra ½ citron
- 1 tsk. hakket frisk rosmarin
- 50 g Arla Unika Havgus eller parmesan
- 2 dl raps- eller olivenolie
- 4 spsk. vand
- Salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hestebønner skylles og sættes i blød i rigeligt vand, i minimum 12 timer, eventuelt natten over
- Kog de udblødte hestebønner i rent vand og lidt salt i 40 min. Hæld vandet fra
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Skær toppen af hvidløgene. Dryp olivenolie over og drys med salt. Sæt hvidløgene i ovnen på et stykke bagepapir. Bag det i 20 minutter, eller til det er flot gyldent.
- Kom hestebønner i en blender, og pres hvidløgsfeddene ud af den bagte hvidløgsskal heri. Tilsæt citronsaft, rosmarin, olivenolie, friskrevet ost, salt og peber.
- Blend alle ingredienser til en cremet konsistens, og smag til med salt, peber og rosmarin.
Servér dippen som tilbehør til mange forskellige retter - tapas, linseknækbrød, smørelse på koldhævede hestebønnerboller eller hestebønnefrikadeller