Bønnedip med Hestebønner - Pure Dansk™

Bønnedip med hestebønner

Af Pure Dansk™

Bønnedip med Hestebønner - Pure Dansk™

En smagfuld dip med danske hestebønner, ristet hvidløg og rosmarin

Forberedelse 10 min / Tilberedning  20 minutter / I alt 10 min
Denne opskrift giver til 6 personer 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Danske Hestebønner
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk hakket frisk rosmarin 
  • 50 g Arla Unika Havgus eller parmesan 
  • 2 dl raps- eller olivenolie
  • 4 spsk. vand 
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Hestebønner skylles og sættes i blød i rigeligt vand, i minimum 12 timer, eventuelt natten over
  2. Kog de udblødte hestebønner i rent vand og lidt salt i 40 min. Hæld vandet fra  
  3. Tænd ovnen på 175 grader.
  4. Skær toppen af hvidløgene. Dryp olivenolie over og drys med salt. Sæt hvidløgene i ovnen på et stykke bagepapir. Bag det i 20 minutter, eller til det er flot gyldent.
  5. Kom hestebønner i en blender, og pres hvidløgsfeddene ud af den bagte hvidløgsskal heri. Tilsæt citronsaft, rosmarin, olivenolie, friskrevet ost, salt og peber.
  6. Blend alle ingredienser til en cremet konsistens, og smag til med salt, peber og rosmarin. 

Servér dippen som tilbehør til mange forskellige retter - tapas, linseknækbrød, smørelse på koldhævede hestebønnerboller eller hestebønnefrikadeller