Svampefrikadeller med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Svampefrikadeller med Ingrid ærter
Fryseegnet
Fryseegnet
Vegetarisk
Vegetarisk
Svampefrikadeller med Ingrid ærter

Smagfulde svampefrikadeller med Ingrid ærter. En plantebaseret favorit, der forener saftige svampe og proteinrige bælgfrugter i en nem og velsmagende vegetarret. Prøv denne opskrift sammen med vores kolde kartoffelsalat med Ingrid ærter, krydderurter og hjemmerørt creme fraiche dressing.

Kødfrie frikadeller lavet med svampe og Ingrid ærter

Svampefrikadeller er et populært, kød frit alternativ fyldt med umami og struktur. Når de kombineres med danske Ingrid ærter, får du en mættende og smagfuld frikadelle, der både tilfredsstiller plantebaserede behov og klimabevidste valg.

Med saftige svampe og proteinrige Ingrid ærter skabes en vegetarisk frikadelle, der både har bid og dyb smag. Ingrid ærter er en dansk specialitet, der tilføjer både tekstur og en nøddeagtig undertone til de bløde svampe. Frikadellerne egner sig perfekt til madpakken, tapasbordet eller som hovedret i den grønne hverdag.

Som dejlig vegetarisk aftensmad kan du servere dem sammen med vores opskrift på tabouleh med Ingrid ærter eller kold kartoffelsalat med Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Svampefrikadeller med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 50 g havregryn
  • 2 æg
  • 250 g champignon
  • 2 håndfuld persille
  • Salt og peber
  • Olie og 1 spsk. smør til stegning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og stil Ingrid ærterne til side.  
  • Kom havregryn og æg i en skål, og bland det godt sammen. Lad det stå og trække i 5 minutter.
  • Rens champignon for jord med en børste eller svamp. Undgå at bruge vand, da svampene vil suge en del vand, og gøre farsen våd.
  • Hak champignon i små stykker, og bland dem i æggemassen.
  • Blend de kogte Ingrid ærter helt fint i en minihakker, og bland dem i farsen med æg, havregryn og champignon.
  • Skyl og hak persillen, og tilsæt det i farsen sammen med salt og peber.
  • Føles farsen for blød eller våd, kan du tilsætte lidt mere havregryn.
  • Varm olie og smør på en pande.
  • Form farsen til frikadeller med to skeer og kom dem på den varme pande. Der skal komme en ”stege-lyd”, når de sættes på panden, ellers er panden ikke varm nok.
  • Skru ned på middelvarme og steg frikadellerne, til de er gyldne og faste, ca. 5 minutter på begge sider.
  • Serveringsforslag

    Servér de lækre svampefrikadeller med det samme, eller brug dem pålæg på madpakken næste dag.

    Tip

    Disse smagfulde svampefrikadeller smager også virkelig godt, som en vegetarisk bøf i pitabrød eller i en hjemmelavet burger.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter