Krydrede Ingrid ærter med spinat

Krydrede Ingrid ærter med spinat

Af Pure Dansk™

Krydrede Ingrid ærter med spinat

Enkel spansk inspireret tapasret, som oprindeligt er krydrede kikærter med spinat. Nyd den som en ret i sig selv med ristet brød, eller lad den indgå som en del af flere små retter. 

Forberedelse 5 min / Tilberedning 30 min / I alt 35 min
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser 

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 400 gram frisk spinat
  • ½ grøn chilipeber (uden kerner)
  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ½ tsk. sød paprika
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 1 spsk. rød balsamico eddike
  • 1 dl olivenolie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber 

Tilbehør: Ristet brød med grillet gedeost og frisk timian

  • 1 stk Gedeost (180 g) 
  • 4 skiver lyst brød
  • Olivenolie
  • Frisk timian, eller anden krydderurte 

      Fremgangsmåde

      Minimum 12 timer eller dagen før: 

      1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl. 

      På dagen: 

      1. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog dem i 20-25 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra. 
      2. Mens ærterne koger gøres de øvrige ingredienser klar
      3. Hak løg og hvidløg fint, og skyl den friske spinat
      4. Fjern kernerne fra chilipeberen, og hak den fint
      5. Varm en pande med olie, og svits løg, hvidløg og hakket chili peber
      6. Tilsæt spidskommen og paprika, og vend det i løgblandingen 
      7. Tilsæt spinat og steg det på panden til det falder let sammen
      8. Tilsæt de kogte gule Ingrid ærter, og 1 spsk. rød balsamico.
      9. Lad det simre i 3 minutter, og smag til med salt og peber.

      Ristet brød med grillet gedeost og frisk timian.

      1. Tænd ovnen på 200 °C (varmluft)
      2. Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel brødet på bagepladen
      3. Pensl de 4 skiver brød med olivenolie 
      4. Skær gedeosten i skiver, og fordel det ovenpå brødet
      5. Kom brødet i den varme ovn i ca. 8 minutter indtil let smeltet og brun
      6. Tag det ristede brød med grillet gedeost ud af ovnen og anret det med frisk timian 

      Servér de krydrede Ingrid ærter med spinat med sprøde skiver ristet brød med grillet gedeost. Prøv også vores friske tomatsalat med linser, som et let og enkelt tilbehør til denne ret.