Butter chicken med blomkål og Ingrid ærter

Butter chicken med blomkål og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Butter chicken med blomkål og Ingrid ærter

Lækker cremet butter chicken med stegte blomkål og Ingrid ærter. Nem at tilberede og uden marinade. Ingrid ærter og blomkål giver god fylde og dejlig sprødhed til retten 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 time og 5 min
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ½ blomkål
  • 1½ spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 25 g smør til stegning
  • 1½ spsk. olivenolie til stegning
  • 3 tsk. garam masala
  • 2½ tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. chilipulver
  • 4 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 3½ dl fløde
  • 1 dl vand
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og iblødsæt Ingrid ærterne i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, gerne natten over
  2. Hæld vandet fra og kog ærterne i rigeligt letsaltet vand i 20-25 min, til de er møre
  3. Tænd ovnen på 200°C varmluft
  4. Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter
  5. Fordel blomkål og Ingrid ærter på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt. Bag i ovnen i 15 minutter
  6. Skær kyllingebrystfileterne i mundrette tern
  7. Pil og hak løg og hvidløg fint
  8. Skræl ingefæren, og riv det på den fine side af rivejernet
  9. Steg kylling, løg, hvidløg og ingefær i en blanding af smør og olie i en gryde ved middel varme i 2-3 minutter
  10. Tilsæt krydderierne, og lad dem stege med ved høj varme i 1 minut
  11. Tilsæt tomatpuré, fløde og vand, og bring saucen i kog. 
  12. Skru ned for varmen, og lad saucen småkoge i 20 minutter, til den tykner let, og kyllingen er mør
  13. Vend blomkål og Ingrid ærter i saucen og varm retten godt igennem, smag til med salt og peber

Servér med nemme og hjemmelavede pandebrød, ris eller dansk quinoa

Opskrift på 4 stk. nemme hjemmelavede pandebrød 

  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1-1,5 dl vand
  • 2 spsk olie + lidt til pensling
  • Evt. sorte sesamfrø
  1. Bland hvedemel, bagepulver, salt og olie sammen i en skål
  2. Tilsæt vandet lidt ad gangen, du skal muligvis ikke bruge det hele
  3. Ælt dejen til en glat dej og del den i 4 stykker
  4. Rul alle 4 til flade brød, brug evt. hænderne 
  5. Pensl brødene med lidt olie og drys evt. med lidt sesamfrø, tryk dem ned i dejen, og bag dem på en pande med olien nedad
  6. Bag brødet til det er gyldent og pensl siden der vender opad med olie
  7. Vend brødet og bag den anden side gylden

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter