Saftige deller med blomkål og Ingrid ærter. Ærtemel er fantastisk her til både at binde farsen sammen og anvendt som panering.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 35 min / I alt 50 min
Denne opskrift giver 16 stk
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 lille blomkål (svarende til ca. 600 g)
- 1 løg
- 2 spsk. majsstivelse
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 dl Dansk Ærtemel
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. vand
- Smør og olie til stegning
- 1 dl Dansk Ærtemel
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
- Skyl blomkålen og skær i mindre stykker. Pil løg og skær i mindre stykker.
- Blend blomkål med løg og kogte Ingrid ærter i en foodprocessor, til det har en couscous lignende konsistens.
- Kom det i en skål og bland sammen med ærtemel, majsstivelse, hvidløgspulver, salt og vand. Rør godt sammen med en ske.
- Form 16 blomkålsdeller.
- Vend blomkålsdellerne i ærtemel. Og steg dem gyldne på panden i en blanding af olie smør. De skal cirka have 3-4 min. på hver side.
Servér som tilbehør til pastasalat med Ingrid ærter og linsepesto eller Grillede svampe, stegte hestebønner og friskost med krydderurter