Deller med blomkål og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Deller med blomkål og Ingrid ærter - Pure Dansk™
Deller med blomkål og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Saftige deller med blomkål og Ingrid ærter. Ærtemel er fantastisk her til både at binde farsen sammen og anvendt som panering.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Dansk Ærtemel.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Deller med blomkål og Ingrid ærter

Antal
16 stk.
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl Dansk Ærtemel
  • 1 lille blomkål (svarende til ca. 600 g)
  • 1 løg
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. vand
  • Smør og olie til stegning
  • Panering

  • 1 dl Dansk Ærtemel
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  •  Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  • Skyl blomkålen og skær i mindre stykker. Pil løg og skær i mindre stykker.
  • Blend blomkål med løg og kogte Ingrid ærter i en foodprocessor, til det har en couscous lignende konsistens. 
  • Kom det i en skål og bland sammen med ærtemel, majsstivelse, hvidløgspulver, salt og vand. Rør godt sammen med en ske. 
  • Form 16 blomkålsdeller.
  • Vend blomkålsdellerne i ærtemel. Og steg dem gyldne på panden i en blanding af olie smør. De skal cirka have 3-4 min. på hver side. 
  • Serveringsforslag

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter