Deller med blomkål og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Deller med blomkål og Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Deller med blomkål og Ingrid ærter

Saftige deller med blomkål og Ingrid ærter. Ærtemel er fantastisk til både at binde farsen sammen og anvende som panering.

Grønne deller fyldt med smag og protein

Blomkål og Ingrid ærter giver et saftigt bid og en naturlig sødme, som gør disse deller perfekte til både børn og voksne. Med få, enkle råvarer kan du trylle et måltid frem, der emmer af smag og samtidig er godt for krop og sjæl.

Ingrid ærter er en dansk klassiker, der giver ekstra protein og fylde, mens blomkålen tilføjer en let og cremet konsistens, og sammen gør de blomkålsdellerne til en mættende hverdagsret i en grøn madplan.

Ærtemelet er genialt i plantefars, fordi det både binder farsen og kan anvendes som sprød panering. Det er et naturligt glutenfrit og proteinrigt alternativ til hvedemel.

Smager skønt sammen med pastasalat med Ingrid ærter og linsepesto eller grillede svampe, stegte hestebønner og friskost med krydderurter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter og Dansk ærtemel.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Deller med blomkål og Ingrid ærter

Antal
16 stk.
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl Dansk Ærtemel
  • 1 lille blomkål (svarende til ca. 600 g)
  • 1 løg
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. vand
  • Smør og olie til stegning
  • Panering

  • 1 dl Dansk Ærtemel
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  •  Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  • Skyl blomkålen og skær i mindre stykker. Pil løg og skær i mindre stykker.
  • Blend blomkål med løg og kogte Ingrid ærter i en foodprocessor, til det har en couscous lignende konsistens. 
  • Kom det i en skål og bland sammen med ærtemel, majsstivelse, hvidløgspulver, salt og vand. Rør godt sammen med en ske. 
  • Form 16 blomkålsdeller.
  • Vend blomkålsdellerne i ærtemel. Og steg dem gyldne på panden i en blanding af olie smør. De skal cirka have 3-4 min. på hver side. 
  • Serveringsforslag

    Servér blomkålsdellerne nystegte til aftensmad, eller brug dem som et sundt indslag i madpakken.