Deller med blomkål og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Deller med blomkål og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Deller med blomkål og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Saftige deller med blomkål og Ingrid ærter. Ærtemel er fantastisk her til både at binde farsen sammen og anvendt som panering.     

Forberedelse 15 min / Tilberedning 35 min / I alt 50 min
Denne opskrift giver 16 stk  

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 lille blomkål (svarende til ca. 600 g)
  • 1 løg
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 dl Dansk Ærtemel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk vand
  • Smør og olie til stegning
Panering:

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl. 

På dagen: 

  1.  Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  2. Skyl blomkålen og skær i mindre stykker. Pil løg og skær i mindre stykker.
  3. Blend blomkål med løg og kogte Ingrid ærter i en foodprocessor, til det har en couscous lignende konsistens. 
  4. Kom det i en skål og bland sammen med ærtemel, majsstivelse, hvidløgspulver, salt og vand. Rør godt sammen med en ske. 
  5. Form 16 blomkålsdeller.
  6. Vend blomkålsdellerne i ærtemel. Og steg dem gyldne på panden i en blanding af olie smør. De skal cirka have 3-4 min. på hver side. 

                  Servér som tilbehør til pastasalat med Ingrid ærter og linsepesto eller Grillede svampe, stegte hestebønner og friskost med krydderurter