Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost - Pure Dansk™

Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost

Af Pure Dansk™

Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost - Pure Dansk™

Galette er en fransk tærte, bagt uden tærteform. Vores udgave er fyldt med karamelliserede rødløg, rødbede, gedeost og Ingrid ærter  

Forberedelse 45 min / Tilberedning 30 min / I alt 1 time og 15 min.
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

Dej:

  • 75 g smør
  • 100 g hvedemel 
  • 50 g grahamsmel
  • En knivspids salt
  • ¾ dl yoghurt naturel (1,5 % fedt) 
  • 1 æg - sammenpisket til pensling

Fyld:

Karamelliserede løg:

  • 1 rødløg (alternativ almindelig zittauerløg)
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. sirup (fx agavesirup)
  • Salt og peber 
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 rulle gedeost (svarende til 180 g)
  • 1 æg
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 1 tsk. friske timian blade
  • Salt og peber
  • 1-2 rødbeder, medium størrelse

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer, eventuelt natten over
  2. Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25 min.
    Lav dejen mens Ingrid ærterne køler af
  3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  4. Smuldr smørret i mel og salt, til det har et rasp lignende udseende.
  5. Tilsæt yoghurt og saml dejen. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet, imens du laver fyldet. 
  6. Pil rødløg, og skær det i skiver. Varm en pande op med smør ved middel varme.
  7. Steg rødløgene gyldne. Tilsæt balsamicoeddike og sirup. Krydr med salt og peber, og lad det stege videre i 1 minuts tid.
  8. Tag det af varmen og sæt til side. 
  9. Skær gedeost i mindre tern. Kom 2/3 af det i en skål sammen med æg, finthakket rosmarin, timian, salt og peber. Mos det godt sammen.
  10. Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  11. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud. Læg dejen på bagepapir. 
  12. Smør æggemassen med gedeost ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, men ikke helt ud til kanterne. Fordel rødbedeskiverne på tærtebunden, gerne lidt i lag. Top med de karamelliserede rødløg, den sidste 1/3 af gedeosten og Ingrid ærter.
  13. Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud.
  14. Pensl kanterne med sammenpisket æg og bag i ovnen 30 min. 

En nem tærte som kan nydes både til aftensmåltidet eller som en nem frokost med bælgfrugter. 

                Danske Ingrid Ærter

                Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

                → Køb Danske Ingrid Ærter