Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost

Af Pure Dansk™

Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost
Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost

Galette er en fransk tærte, bagt uden tærteform. Vores udgave er fyldt med karamelliserede rødløg, rødbede, gedeost og Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost

Antal
4 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

Dej

  • 75 g smør
  • 100 g hvedemel 
  • 50 g grahamsmel
  • En knivspids salt
  • ¾ dl yoghurt naturel (1,5 % fedt) 
  • 1 æg - sammenpisket til pensling
  • Fyld

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 rulle gedeost (svarende til 180 g)
  • 1 æg
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 1 tsk. friske timian blade
  • Salt og peber
  • 1-2 rødbeder, medium størrelse
  • Karamelliserede løg

  • 1 rødløg (alternativ almindelig zittauerløg)
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. sirup (fx agavesirup)
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25 min.
    Lav dejen mens Ingrid ærterne køler af
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  • Smuldr smørret i mel og salt, til det har et rasp lignende udseende.
  • Tilsæt yoghurt og saml dejen. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet, imens du laver fyldet. 
  • Pil rødløg, og skær det i skiver. Varm en pande op med smør ved middel varme.
  • Steg rødløgene gyldne. Tilsæt balsamicoeddike og sirup. Krydr med salt og peber, og lad det stege videre i 1 minuts tid.
  • Tag det af varmen og sæt til side. 
  • Skær gedeost i mindre tern. Kom 2/3 af det i en skål sammen med æg, finthakket rosmarin, timian, salt og peber. Mos det godt sammen.
  • Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  • Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud. Læg dejen på bagepapir. 
  • Smør æggemassen med gedeost ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, men ikke helt ud til kanterne. Fordel rødbedeskiverne på tærtebunden, gerne lidt i lag. Top med de karamelliserede rødløg, den sidste 1/3 af gedeosten og Ingrid ærter.
  • Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud.
  • Pensl kanterne med sammenpisket æg og bag i ovnen 30 min. 
  • Tip

    En nem tærte som kan nydes både til aftensmåltidet eller som en nem frokost med bælgfrugter.

    Fransk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter