
Galette er en fransk tærte, bagt uden tærteform. Vores udgave er fyldt med karamelliserede rødløg, rødbede, gedeost og Ingrid ærter
Forberedelse 45 min / Tilberedning 30 min / I alt 1 time og 15 min.
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
Dej:
- 75 g smør
- 100 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- En knivspids salt
- ¾ dl yoghurt naturel (1,5 % fedt)
- 1 æg - sammenpisket til pensling
Fyld:
Karamelliserede løg:
- 1 rødløg (alternativ almindelig zittauerløg)
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. sirup (fx agavesirup)
- Salt og peber
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 rulle gedeost (svarende til 180 g)
- 1 æg
- 2 stilke frisk rosmarin
- 1 tsk. friske timian blade
- Salt og peber
- 1-2 rødbeder, medium størrelse
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer, eventuelt natten over
- Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25 min.
Lav dejen mens Ingrid ærterne køler af - Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Smuldr smørret i mel og salt, til det har et rasp lignende udseende.
- Tilsæt yoghurt og saml dejen. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet, imens du laver fyldet.
- Pil rødløg, og skær det i skiver. Varm en pande op med smør ved middel varme.
- Steg rødløgene gyldne. Tilsæt balsamicoeddike og sirup. Krydr med salt og peber, og lad det stege videre i 1 minuts tid.
- Tag det af varmen og sæt til side.
- Skær gedeost i mindre tern. Kom 2/3 af det i en skål sammen med æg, finthakket rosmarin, timian, salt og peber. Mos det godt sammen.
- Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
- Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud. Læg dejen på bagepapir.
- Smør æggemassen med gedeost ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, men ikke helt ud til kanterne. Fordel rødbedeskiverne på tærtebunden, gerne lidt i lag. Top med de karamelliserede rødløg, den sidste 1/3 af gedeosten og Ingrid ærter.
- Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud.
- Pensl kanterne med sammenpisket æg og bag i ovnen 30 min.
En nem tærte som kan nydes både til aftensmåltidet eller som en nem frokost med bælgfrugter.