Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost - Pure Dansk™

Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost

Af Pure Dansk™

Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost - Pure Dansk™

Galette er en fransk tærte, bagt uden tærteform. Vores udgave er fyldt med karamelliserede rødløg, rødbede, gedeost og Ingrid ærter  

Forberedelse 45 min / Tilberedning 30 min / I alt 1 time og 15 min.
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser

Dej:

  • 75 g smør
  • 100 g hvedemel 
  • 50 g grahamsmel
  • En knivspids salt
  • ¾ dl yoghurt naturel (1,5 % fedt) 
  • 1 æg - sammenpisket til pensling

Fyld:

Karamelliserede løg:

  • 1 rødløg (alternativ almindelig zittauerløg)
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. sirup (fx agavesirup)
  • Salt og peber 
  • ½ dl tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 rulle gedeost (svarende til 180 g)
  • 1 æg
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 1 tsk. friske timian blade
  • Salt og peber
  • 1-2 rødbeder, medium størrelse

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede ærter og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer, eventuelt natten over
  2. Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25 min.
    Lav dejen mens Ingrid ærterne køler af
  3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  4. Smuldr smørret i mel og salt, til det har et rasp lignende udseende.
  5. Tilsæt yoghurt og saml dejen. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet, imens du laver fyldet. 
  6. Pil rødløg, og skær det i skiver. Varm en pande op med smør ved middel varme.
  7. Steg rødløgene gyldne. Tilsæt balsamicoeddike og sirup. Krydr med salt og peber, og lad det stege videre i 1 minuts tid.
  8. Tag det af varmen og sæt til side. 
  9. Skær gedeost i mindre tern. Kom 2/3 af det i en skål sammen med æg, finthakket rosmarin, timian, salt og peber. Mos det godt sammen.
  10. Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  11. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud. Læg dejen på bagepapir. 
  12. Smør æggemassen med gedeost ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, men ikke helt ud til kanterne. Fordel rødbedeskiverne på tærtebunden, gerne lidt i lag. Top med de karamelliserede rødløg, den sidste 1/3 af gedeosten og Ingrid ærter.
  13. Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud.
  14. Pensl kanterne med sammenpisket æg og bag i ovnen 30 min. 

En nem tærte som kan nydes både til aftensmåltidet eller som en nem frokost med bælgfrugter.