Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost

Af Pure Dansk™

Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost - Pure Dansk™
Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost - Pure Dansk™

Galette er en fransk tærte, bagt uden tærteform. Vores udgave er fyldt med karamelliserede rødløg, rødbede, gedeost og Ingrid ærter.

I opskriften er der anvendt Danske Ingrid Ærter.

Galette med Ingrid ærter, rødbede og gedeost

Antal
4 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

Dej

  • 75 g smør
  • 100 g hvedemel 
  • 50 g grahamsmel
  • En knivspids salt
  • ¾ dl yoghurt naturel (1,5 % fedt) 
  • 1 æg - sammenpisket til pensling
  • Fyld

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 rulle gedeost (svarende til 180 g)
  • 1 æg
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 1 tsk. friske timian blade
  • Salt og peber
  • 1-2 rødbeder, medium størrelse
  • Karamelliserede løg

  • 1 rødløg (alternativ almindelig zittauerløg)
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. sirup (fx agavesirup)
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25 min.
    Lav dejen mens Ingrid ærterne køler af
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  • Smuldr smørret i mel og salt, til det har et rasp lignende udseende.
  • Tilsæt yoghurt og saml dejen. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet, imens du laver fyldet. 
  • Pil rødløg, og skær det i skiver. Varm en pande op med smør ved middel varme.
  • Steg rødløgene gyldne. Tilsæt balsamicoeddike og sirup. Krydr med salt og peber, og lad det stege videre i 1 minuts tid.
  • Tag det af varmen og sæt til side. 
  • Skær gedeost i mindre tern. Kom 2/3 af det i en skål sammen med æg, finthakket rosmarin, timian, salt og peber. Mos det godt sammen.
  • Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  • Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud. Læg dejen på bagepapir. 
  • Smør æggemassen med gedeost ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, men ikke helt ud til kanterne. Fordel rødbedeskiverne på tærtebunden, gerne lidt i lag. Top med de karamelliserede rødløg, den sidste 1/3 af gedeosten og Ingrid ærter.
  • Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud.
  • Pensl kanterne med sammenpisket æg og bag i ovnen 30 min. 
  • Tip

    En nem tærte som kan nydes både til aftensmåltidet eller som en nem frokost med bælgfrugter.