Hummus med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Hummus med Ingrid ærter
Vegansk
Vegansk
Hummus med Ingrid ærter

Mange forbinder hummus med kikærter. Vores version af den klassiske hummus er med gule Ingrid ærter. Med deres sødme fulde ærtenoter tilfører de hummussen en rund, mild og blød smag. Prøv denne simple nordiske hummus med æblecidereddike.

Ny favorit i det plantebaserede køkken med hjemmelavet hummus på Ingrid ærter

Variationen af hummus er større, end de fleste tror. De danske Ingrid ærter er en overset skat i det nordiske køkken og egner sig fremragende til dips og spreads. Brug som alternativ til kikærter og få et mildere, mere lokalt præg på retten.

Kombinationen af lokale bælgfrugter og klassiske hummus-elementer skaber en nyfortolkning, hvor det nordiske og det mellemøstlige mødes i en harmonisk plantebaseret dip.

Ingrid ærter giver hummus en mild, rund smag og fløjlsblød konsistens, mens æblecidereddike tilfører et friskt syrligt løft.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Hummus med Ingrid ærter

Antal
500 ml
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

  • 3 dl (270 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 dl jomfruolivenolie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½-1 dl kogevand fra Ingrid ærterne
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærterne, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra. Kog de udblødte ærter i rigeligt vand med lidt salt i 25-30 minutter, til ærterne er møre. Hæld kogevandet fra, og gem det.
  • Blend de kogte Ingrid ærter, olie, æblecidereddike, salt, peber og ½ dl kogevand til en ensartet hummus.
  • Tilsæt ekstra kogevand, hvis du ønsker en hummus med en tyndere konsistens.
  • Smag til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Brug den som spread, til salater eller som del af et grønt måltid. Top for eksempel din hummus med sprødstegt grønkål som en indbydende dele ret til social dining.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter