Simpel og nordisk hummus med danske Ingrid ærter og syrlig smag fra æblecidereddike og fedme fra olivenolie.
Forberedelse 25 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 10 min.
Opskriften giver til 500 ml / 1 glas
Ingredienser
- 3 dl (270 g) tørrede Ingrid ærter
- 2 dl jomfruolivenolie
- ½ dl æblecidereddike
- Salt og friskkværnet peber
- ½-1 dl kogevand fra Ingrid ærterne
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og Anicia linser og iblødsæt dem hver for sig, i rigeligt vand på køl minimum 12 timer, eventuelt natten over
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra. Kog de udblødte ærter i rigeligt vand med lidt salt i 25-30 minutter, til ærterne er møre. Hæld kogevandet fra, og gem det.
- Blend de kogte Ingrid ærter, olie, æblecidereddike, salt, peber og 1⁄2 dl kogevand til en ensartet hummus. Tilsæt ekstra kogevand, hvis du ønsker en hummus med en tyndere konsistens. Smag til med salt og peber.