Hummus med Ingrid ærter

Hummus med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Hummus med Ingrid ærter

Simpel og nordisk hummus med danske Ingrid ærter og syrlig smag fra æblecidereddike og fedme fra olivenolie. 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 10 min.
Opskriften giver til 500 ml / 1 glas 

Ingredienser

  • 3 dl (270 g) tørrede Ingrid ærter 
  • 2 dl jomfruolivenolie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½-1 dl kogevand fra Ingrid ærterne

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og Anicia linser og iblødsæt dem hver for sig, i rigeligt vand på køl minimum 12 timer, eventuelt natten over

På dagen: 

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra. Kog de udblødte ærter i rigeligt vand med lidt salt i 25-30 minutter, til ærterne er møre. Hæld kogevandet fra, og gem det.
  2. Blend de kogte Ingrid ærter, olie, æblecidereddike, salt, peber og 1⁄2 dl kogevand til en ensartet hummus. Tilsæt ekstra kogevand, hvis du ønsker en hummus med en tyndere konsistens. Smag til med salt og peber.

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter