Hummus med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Hummus med Ingrid ærter
Hummus med Ingrid ærter

Mange forbinder hummus med kikærter. Vores version af den klassiske hummus er med gule Ingrid ærter. Med deres sødme fulde ærtenoter tilfører de hummussen en rund, mild og blød smag. Prøv denne simple nordiske hummus med æblecidereddike.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Hummus med Ingrid ærter

Antal
500 ml
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

  • 3 dl (270 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 dl jomfruolivenolie
  • ½ dl æblecidereddike
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½-1 dl kogevand fra Ingrid ærterne
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærterne, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra. Kog de udblødte ærter i rigeligt vand med lidt salt i 25-30 minutter, til ærterne er møre. Hæld kogevandet fra, og gem det.
  • Blend de kogte Ingrid ærter, olie, æblecidereddike, salt, peber og ½ dl kogevand til en ensartet hummus. Tilsæt ekstra kogevand, hvis du ønsker en hummus med en tyndere konsistens. Smag til med salt og peber.
  • Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter
    Nem Hurtig Tilbehør Frokost Snack Mellemøstlig

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter