Asiatisk inspirerede kyllingeboller med gråærter

Af Pure Dansk™

Asiatisk inspirerede kyllingeboller med gråærter - Pure Dansk™
Asiatisk inspirerede kyllingeboller med gråærter - Pure Dansk™

Asiatisk inspirerede kødboller med gråærter og hakket kylling vendt i en fyldig asiatisk sauce. Gode til en måltidsbowl med salat, en sandwich, eller bare som de er. Fyldt med masser af smag og umami fra soya og ingefær.

I opskriften er der anvendt Danske Gråærter.

Asiatisk inspirerede kyllingeboller med gråærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 2 forårsløg
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 2 spsk. soya
  • 3 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • Peber
  • Asiatisk sauce

  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. soja
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 dl æble juice
  • Saft fra 1 lime
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • ½ frisk chili 
  • 1 dl kogevand fra gråærterne
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. 
  • Blend de kogte gråærter i en minihakker, til de er finthakkede.
  • Riv hvidløg, løg og ingefær på et rivejern og finthak derefter forårsløgene.
  • Rør kyllingefarsen og de øvrige ingredienser sammen i en skål, til en sammenhængende masse. Farsen skal have en klistret konsistens.
  • Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
  • Form ca. 25-30 små kødboller med en spiseske og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Placér eventuelt lille skål med koldt vand i nærheden til at rense fingrene.
  • Bag kødbollerne i 10 min i den forvarmede ovn. Imens kan du lave saucen/dippen.
  • Riv ingefær og hvidløg og hak chilien fint. 
  • Kom ingefær, hvidløg og chili på en pande og kog det ind under omrøring, i ca. 8-10 min. Det skal tykne let.
  • Skru ned for varmen og vend kødbollerne rundt i saucen. Lad dem simre let i saucen i ca. 3 min.