Asiatisk inspirerede kødboller med gråærter og hakket kylling vendt i en fyldig asiatisk sauce. Gode til en måltidsbowl med salat, en sandwich, eller bare som de er. Fyldt med masser af smag og umami fra soya og ingefær.
Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand.
Blend de kogte gråærter i en minihakker, til de er finthakkede.
Riv hvidløg, løg og ingefær på et rivejern og finthak derefter forårsløgene.
Rør kyllingefarsen og de øvrige ingredienser sammen i en skål, til en sammenhængende masse. Farsen skal have en klistret konsistens.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Form ca. 25-30 små kødboller med en spiseske og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Placér eventuelt lille skål med koldt vand i nærheden til at rense fingrene.
Bag kødbollerne i 10 min i den forvarmede ovn. Imens kan du lave saucen/dippen.
Riv ingefær og hvidløg og hak chilien fint.
Kom ingefær, hvidløg og chili på en pande og kog det ind under omrøring, i ca. 8-10 min. Det skal tykne let.
Skru ned for varmen og vend kødbollerne rundt i saucen. Lad dem simre let i saucen i ca. 3 min.