Asiatisk inspirerede kyllingeboller med gråærter

Af Pure Dansk™

Asiatisk inspirerede kyllingeboller med gråærter - Pure Dansk™
Asiatisk inspirerede kyllingeboller med gråærter - Pure Dansk™

Asiatisk inspirerede kødboller med gråærter og hakket kylling vendt i en fyldig asiatisk sauce. Gode til en måltidsbowl med salat, en sandwich eller bare som de er. Fyldt med masser af smag og umami fra soja og ingefær.

Asiatisk inspirerede kyllingeboller med danske gråærter forener det bedste fra to madkulturer

Asiatisk inspirerede kyllingeboller med gråærter kombinerer smag, mæthed og næring i én og samme ret. Gråærterne bidrager med planteprotein og fibre, samtidig med at de understøtter kødets tekstur.

De asiatiske krydderier som ingefær, hvidløg, soja og lime skaber dybde og umami, som passer perfekt til en bred vifte af asiatiske retter. Resultatet er proteinrige kødboller med et saftigt indre, der gør sig godt i både nudelretter, risbowls og som snack med dip. En nem måde at bruge bælgfrugter i dine asiatiske retter. 

Uanset om du vælger at bruge de asiatisk inspirerede kyllingeboller i en japansk ramen, vietnamesisk bahn min-sandwich eller til koreanske stegte ris, så fungerer kyllingebollerne som en alsidig og smagfuld base i det asiatiske hverdagskøkken – med et bæredygtigt og lokalt twist fra danske gråærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Asiatisk inspirerede kyllingeboller med gråærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 2 forårsløg
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 2 spsk. soja
  • 3 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • Peber
  • Asiatisk sauce

  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. soja
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 dl æble juice
  • Saft fra 1 lime
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • ½ frisk chili 
  • 1 dl kogevand fra gråærterne
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. 
  • Blend de kogte gråærter i en minihakker, til de er finthakkede.
  • Riv hvidløg, løg og ingefær på et rivejern og finthak derefter forårsløgene.
  • Rør kyllingefarsen og de øvrige ingredienser sammen i en skål til en sammenhængende masse. Farsen skal have en klistret konsistens.
  • Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
  • Form ca. 25-30 små kødboller med en spiseske, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Placér eventuelt lille skål med koldt vand i nærheden til at rense fingrene.
  • Bag kødbollerne i 10 minutter i den forvarmede ovn. Imens kan du lave saucen/dippen.
  • Riv ingefær og hvidløg og hak chilien fint. 
  • Kom ingefær, hvidløg og chili på en pande og kog det ind i kogevandet fra gråærterne under omrøring, ca. 8-10 minutter. Det skal tykne let.
  • Skru ned for varmen, tilsæt resten af ingredienserne og vend kødbollerne rundt i saucen. Lad dem simre let i saucen i ca. 3 minutter.
  • Serveringsforslag

    Kan anvendes i salatbowls, til nudel- eller risretter. Drys evt. med ristede sesamfrø og fintsnittet forårsløg.