Linsesalat med danske Anicia linser, gulerødder, pistacienødder og skøn syrlig vinaigrette. Kan nydes både kold og lun.
Forberedelse 25 min / Tilberedning 35 min / I alt 1 time
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 6 store gulerødder
- 1 grøntsagsbouillion terning
- 1 rødløg
- 5 medjoul dadler
- 25 g pistaciekerner, usaltede
- Frisk koriander og mynte (persille kan bruges som alternativ til koriander)
Vinaigrette:
- ½ dl olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk honning eller sukker
- 1 nip cayenne peber
- ½ tsk røget paprika
- ½ tsk stødt spidskommen
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter i vand tilsat grøntsagsboullion. Hæld kogevandet fra. Lad linserne køle lidt af.
- Tænd ovnen på 200 °C (varmluft)
- Skær gulerødderne i skrå skiver og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag gulerødderne ved 200 grader varmluft i 20-25 min til de er gyldne.
- Rør vinaigrette dressingen sammen så den tykner.
- Hak krydderurterne fint, snit løget i tynde både. Skær også dadlerne i mindre stykker og hak pistaciekernerne groft.
- Kom de bagte gulerødder, kogte linser, rødløg, dadler og krydderurter i en stor skål – hold lidt tilbage af krydderurterne.
- Hæld dressingen over og vend det hele godt sammen. Top salaten med pistaciekerner og lidt ekstra krydderurter.
Salaten er god både lun eller efter den har været på køl.
Opskriften er udviklet af Vores Jord din Køkkenhave