Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie

Af Pure Dansk™

Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie - Pure Dansk™
Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie - Pure Dansk™

Linsesalat med danske Anicia linser, gulerødder, pistacienødder og skøn syrlig vinaigrette. Kan nydes både kold og lun.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Opskriften er udviklet af Vores jord – din køkkenhave for Pure Dansk.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1½ dl (135  g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 6 store gulerødder
  • 1 grøntsagsbouillion terning
  • 1 rødløg
  • 5 medjoul dadler
  • 25 g pistaciekerner, usaltede
  • Frisk koriander og mynte (persille kan bruges som alternativ til koriander)
  • Vinaigrette

  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. honning eller sukker
  • 1 nip cayenne peber
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • Salt og peber  
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter i vand tilsat grøntsagsboullion. Hæld kogevandet fra. Lad linserne køle lidt af. 
  • Tænd ovnen på 200 °C (varmluft) 
  • Skær gulerødderne i skrå skiver og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag gulerødderne ved 200 grader varmluft i 20-25 min til de er gyldne.
  • Rør vinaigrette dressingen sammen så den tykner.
  • Hak krydderurterne fint, snit løget i tynde både. Skær også dadlerne i mindre stykker og hak pistaciekernerne groft.
  • Kom de bagte gulerødder, kogte linser, rødløg, dadler og krydderurter i en stor skål – hold lidt tilbage af krydderurterne.
  • Hæld dressingen over og vend det hele godt sammen. Top salaten med pistaciekerner og lidt ekstra krydderurter.
  • Serveringsforslag

    Salaten er god både lun eller efter den har været på køl.

    Salat

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter