Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie

Af Pure Dansk™

Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie
Vegetarisk
Vegetarisk
Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie

Linsesalat med danske Anicia linser, gulerødder, pistacienødder og skøn syrlig vinaigrette. Kan nydes både kold og lun.

Farverig, mættende og fyldt med smag

Flot linsesalat, der kombinerer sødme fra ovnbagte gulerødder med syrlig friskhed fra rødløg og et sprødt løft fra pistacienødder.

De grønne linser danner en proteinrig bund, som gør salaten velegnet som både selvstændigt måltid og tilbehør. Dadler skåret i fine stykker tilfører kant og kontrast til de karamelliserede gulerødder, mens en enkel dressing binder hele retten sammen med syre og dybde.

Perfekt til dig, der ønsker en grøn ret med både tekstur og smag – og som fungerer lige godt til frokost som til gæstemad. Servér for eksempel til marineret lammekrone, hvor det møre lammekød vil stå godt sammen den lune linsesalat. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Denne opskrift er udviklet af Vores jord – din køkkenhave for Pure Dansk.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1½ dl (135  g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 6 store gulerødder
  • 1 grøntsagsbouillion terning
  • 1 rødløg
  • 5 medjoul dadler
  • 25 g pistaciekerner, usaltede
  • Frisk koriander og mynte (persille kan bruges som alternativ til koriander)
  • Vinaigrette

  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. honning eller sukker
  • 1 nip cayenne peber
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • Salt og peber  
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter i vand tilsat grøntsagsboullion. Hæld kogevandet fra. Lad linserne køle lidt af. 
  • Tænd ovnen på 200 °C (varmluft) 
  • Skær gulerødderne i skrå skiver og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag gulerødderne ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter, til de er gyldne.
  • Rør vinaigrette dressingen sammen så den tykner.
  • Hak krydderurterne fint, snit løget i tynde både. Skær også dadlerne i mindre stykker og hak pistaciekernerne groft.
  • Kom de bagte gulerødder, kogte linser, rødløg, dadler og krydderurter i en stor skål – hold lidt tilbage af krydderurterne.
  • Hæld dressingen over og vend det hele godt sammen. Top salaten med pistaciekerner og lidt ekstra krydderurter.
  • Serveringsforslag

    Salaten er god både lun eller efter den har været på køl.