Grillet hjertesalat med Anicia linser, vesterhavsost og vinaigrette

Grillet hjertesalat med Anicia linser, vesterhavsost og vinaigrette

Af Pure Dansk

Grillet hjertesalat med Anicia linser, vesterhavsost og vinaigrette

En sprød og dejlig salat, der er perfekt tilbehør på grillmenuen. Hjertesalaten får lækker grillsmag, og de sprøde danske Anicia linser giver et friskt og krydret strejf til salaten. Toppet med vesterhavsost og klassisk vinaigrette har du en salat, der både smager godt og er skøn at se på. 

 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 10  min / I alt 20 min
Denne opskrift giver forret eller tilbehør til 4 personer

 

 

Ingredienser

  • 4 stk dansk hjertesalat
  • ½ dl tørrede Anicia linser (i blødsat minimum 10 timer i køleskabet)
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk smør
  • Salt og peber
  • 25 g Arla Unika Havgus eller Vesterhavsost (alternativ parmesan) 

Vinaigrette dressing:

  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. flydende dansk honning
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Anicia linserne og stil dem i blød i rigeligt vand i køleskabet, minimum 10 timer eller natten over
  2. Skyl hjertesalaten grundigt og dup dem tørre for vand. Halvér dem på langs
  3. Varm en pande eller din grill. Smør hjertesalaten med olie og smør. Steg salaten gylden på skærefladen
  4. Krydr med salt og peber
  5. Rør alle ingredienserne sammen til vinaigretten
  6. Anret salaten på en tallerken, top med fintrevet dansk Arla Unika Havgus eller parmesan og sprøde Anicia linser
  7. Drys til sidst med vinaigretten

    Servér til vores hestebønnedeller eller falafler med Ingrid ærter 
    Velbekomme.