Grillet hjertesalat med Anicia linser og vesterhavsost

Af Pure Dansk™

Grillet hjertesalat med Anicia linser, vesterhavsost og vinaigrette
Grillet hjertesalat med Anicia linser, vesterhavsost og vinaigrette

En sprød og dejlig salat, der er perfekt som tilbehør eller måltidssalat. Hjertesalaten får lækker en lækker grillsmag, og de sprøde danske Anicia linser giver et friskt og krydret strejf til salaten. Toppet med vesterhavsost og klassisk vinaigrette har du en salat, der både smager godt og er skøn at se på.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Grillet hjertesalat med Anicia linser og vesterhavsost

Antal
4 personer
Tid
20 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 4 stk. dansk hjertesalat
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. smør
  • Salt og peber
  • 25 g Arla Unika Havgus eller Vesterhavsost (alternativ parmesan) 
  • Vinaigrette dressing

  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. flydende dansk honning
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra linserne.
  • Skyl hjertesalaten grundigt og dup dem tørre for vand. Halvér dem på langs
  • Varm en pande eller din grill. Smør hjertesalaten med olie og smør. Steg salaten gylden på skærefladen.
  • Krydr med salt og peber.
  • Rør alle ingredienserne sammen til vinaigretten.
  • Anret salaten på en tallerken, top med fintrevet dansk Arla Unika Havgus eller parmesan og sprøde Anicia linser.
  • Drys til sidst med vinaigretten.
  • Serveringsforslag

    Servér til vores hestebønnedeller eller falafler med Ingrid ærter. Velbekomme.

    Nem Hurtig Tilbehør Salat

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter