Frisk og sprød salat med Anicia linser, asier, chili og krydderurter. Linserne giver sammen med asier et dejligt bid. Du kan udskifte asier med agurk.
Forberedelse 20 min. / Tilberedning: 15 min. / I alt 45.
Denne opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 asie (250 g), alternativt 1 agurk
- 1 chili
- 1 håndfuld bronzefennikel, alternativt dild
- 1 håndfuld karse
Dressing:
- 2 spsk shoyu, alternativt lys soja
- 2 tsk sesamolie
- 1 tsk æblecidereddike, alternativt saft og skal fra 1 citron
- Peber
Fremgangsmåde
- Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra.
- Skær asie eller agurk over på midten og skrab fri for kerner. Det gør salaten mere sprød. Skræl eventuelt asien, hvis du synes skallen er for fast.
- Skær chilien i ringe eller mindre stykker. Fjern eventuelt kernerne, alt efter hvor stærk du ønsker salaten.
- Skyl og hak bronzefennikel groft, skyl og pluk karsen.
- Bland shoyu, sesamolie, æblecidereddike og peber. Smag eventuelt til med sukker, hvis du ønsker den mere sød.
- Vend alle ingredienserne sammen i en skål, og lad salaten trække i 10 minutter på køl inden servering.
Servér til deller med ærtemel og grøntsager, til stegt hvid fisk f.eks. torsk eller mørksej eller stegt tofu. Salaten er også perfekt som topping på en spinatvaffel med Ingrid ærter