Sprød asiatisk inspireret salat med Anicia linser

Sprød asiatisk inspireret salat med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Sprød asiatisk inspireret salat med Anicia linser

Frisk og sprød salat med Anicia linser, asier, chili og krydderurter. Linserne giver sammen med asier et dejligt bid. Du kan udskifte asier med agurk. 

Forberedelse 20 min. / Tilberedning: 15 min. / I alt 45.
Denne opskrift giver til 4 personer  

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 asie (250 g), alternativt 1 agurk 
  • 1 chili
  • 1 håndfuld bronzefennikel, alternativt dild 
  • 1 håndfuld karse

Dressing: 

  • 2 spsk shoyu, alternativt lys soja 
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 tsk æblecidereddike, alternativt saft og skal fra 1 citron
  • Peber

Fremgangsmåde 

  1. Skyl Anicia linserne og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra.  
  2. Skær asie eller agurk over på midten og skrab fri for kerner. Det gør salaten mere sprød. Skræl eventuelt asien, hvis du synes skallen er for fast. 
  3. Skær chilien i ringe eller mindre stykker. Fjern eventuelt kernerne, alt efter hvor stærk du ønsker salaten. 
  4. Skyl og hak bronzefennikel groft, skyl og pluk karsen.
  5. Bland shoyu, sesamolie, æblecidereddike og peber. Smag eventuelt til med sukker, hvis du ønsker den mere sød.
  6. Vend alle ingredienserne sammen i en skål, og lad salaten trække i 10 minutter på køl inden servering. 

Servér til deller med ærtemel og grøntsager, til stegt hvid fisk f.eks. torsk eller mørksej eller stegt tofu. Salaten er også perfekt som topping på en spinatvaffel med Ingrid ærter  

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser