Deller med grøntsager og ærtemel - Pure Dansk™

Deller med grøntsager og ærtemel

Af Pure Dansk

Deller med grøntsager og ærtemel - Pure Dansk™

Madspildsdeller med ærtemel, gulerødder, løg og kartofler er sprøde udenpå og bløde indeni. Grøntsagsdellerne er en perfekt måde at få brugt de slatne grøntsager bagerst i køleskabet, og dermed undgå madspild.

Forberedelse 25 min / Tilberedning 10 min / I alt 35 min
Opskriften giver 10 stk

 

Ingredienser 

  • 50 g Dansk Ærtemel
  • 1 løg (65 g)
  • 2 kartofler (180 g), alternativt græskar / squash / sød kartoffel / rødbede
  • 2 gulerødder (140 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg 
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1 knivspids chili flakes eller cayennepeber, efter smag
  • 0,75 dl vand
  • 3 tsk citronsaft, frisk eller fra flaske
  • Salt og peber
  • Olie eller smør til stegning


Tatarsauce

  • 1 dl græsk yoghurt 10%
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld purløg eller dild
  • 4 cornichoner
  • 2 tsk. kapers
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt og peber


Fremgangsmåde

  1. Pil løg og hvidløg.
  2. Skræl gulerødder og kartofler.
  3. Riv løg, hvidløg, gulerødder og kartofler på den fine side af et rivejern.
  4. Bland ærtemel, vand, citronsaft og krydderier i en stor skål til en klistret masse, og tilsæt herefter grøntsager og ægget. Rør rundt indtil farsen samler sig.
  5. Stil skålen til side i ca. 10 minutter, og lad farsen hvile så den samler sig til en sammenhængende masse.
  6. Lav tatarsaucen imens farsen trækker. Hak først kapers og cornichoner fint, og kom dem i en skål.
  7. Hak krydderurterne og kom dem i skålen sammen med citronsaft. Bland herefter mayonnaise, græsk yoghurt og sennep med de øvrige ingredienser. Lad saucen trække lidt, og smag den til med salt og peber.
  8. Varm en pande med rigeligt olie eller smør. Kom en spsk. fars på den varme pande, og steg dine deller til de er gyldne i et par minutter på hver side.  


Servér grøntsagsdellerne lune med tatarsauce.

    Dansk Ærtemel

    Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

    → Køb Dansk Ærtemel