Madspildsdeller med ærtemel, gulerødder, løg og kartofler er sprøde udenpå og bløde indeni. Grøntsagsdellerne er en perfekt måde at få brugt de slatne grøntsager bagerst i køleskabet, og dermed undgå madspild.
Forberedelse 25 min / Tilberedning 10 min / I alt 35 min
Opskriften giver 10 stk
Ingredienser
- 50 g Dansk Ærtemel
- 1 løg (65 g)
- 2 kartofler (180 g), alternativt græskar / squash / sød kartoffel / rødbede
- 2 gulerødder (140 g)
- 2 fed hvidløg
- 1 æg
- 0,5 tsk røget paprika
- 1 tsk oregano
- 1 knivspids chili flakes eller cayennepeber, efter smag
- 0,75 dl vand
- 3 tsk citronsaft, frisk eller fra flaske
- Salt og peber
- Olie eller smør til stegning
Tatarsauce
- 1 dl græsk yoghurt 10%
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld purløg eller dild
- 4 cornichoner
- 2 tsk. kapers
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Pil løg og hvidløg.
- Skræl gulerødder og kartofler.
- Riv løg, hvidløg, gulerødder og kartofler på den fine side af et rivejern.
- Bland ærtemel, vand, citronsaft og krydderier i en stor skål til en klistret masse, og tilsæt herefter grøntsager og ægget. Rør rundt indtil farsen samler sig.
- Stil skålen til side i ca. 10 minutter, og lad farsen hvile så den samler sig til en sammenhængende masse.
- Lav tatarsaucen imens farsen trækker. Hak først kapers og cornichoner fint, og kom dem i en skål.
- Hak krydderurterne og kom dem i skålen sammen med citronsaft. Bland herefter mayonnaise, græsk yoghurt og sennep med de øvrige ingredienser. Lad saucen trække lidt, og smag den til med salt og peber.
- Varm en pande med rigeligt olie eller smør. Kom en spsk. fars på den varme pande, og steg dine deller til de er gyldne i et par minutter på hver side.
Servér grøntsagsdellerne lune med tatarsauce.