Deller med grøntsager og ærtemel

Af Pure Dansk

Deller med grøntsager og ærtemel - Pure Dansk™
Glutenfri
Glutenfri
Deller med grøntsager og ærtemel - Pure Dansk™

Madspildsdeller med ærtemel, gulerødder, løg og kartofler er sprøde udenpå og bløde indeni. Grøntsagsdellerne er en perfekt måde at få brugt de slatne grøntsager bagerst i køleskabet, og dermed undgå madspild.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Deller med grøntsager og ærtemel

Antal
10 stk.
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 50 g Dansk Ærtemel
  • 1 løg (65 g)
  • 2 kartofler (180 g), alternativt græskar, squash, sød kartoffel, rødbede
  • 2 gulerødder (140 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg 
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 knivspids chiliflager eller cayennepeber, efter smag
  • ¾ dl vand
  • 3 tsk. citronsaft 
  • Salt og peber
  • Olie eller smør til stegning
  • Tatarsauce

  • 1 dl græsk yoghurt 10%
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld purløg eller dild
  • 4 cornichoner
  • 2 tsk. kapers
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg. Skræl gulerødder og kartofler.
  • Riv løg, hvidløg, gulerødder og kartofler på den fine side af et rivejern. Afgiver grøntsagerne meget væde, kan du vride dem i et viskestykke eller med hænderne. 
  • Bland ærtemel, vand, citronsaft og krydderier i en stor skål til en klistret masse, og tilsæt herefter de revne grøntsager og ægget. Rør rundt indtil farsen samler sig.
  • Stil skålen til side i cirka 10 minutter, og lad farsen hvile så den samler sig til en sammenhængende masse.
  • Lav tatarsaucen imens farsen trækker. Hak kapers og cornichoner fint, og kom dem i en skål. Hak krydderurterne og kom dem i skålen sammen med citronsaft. Bland herefter mayonnaise, græsk yoghurt og sennep med de øvrige ingredienser. Lad saucen trække lidt, og smag den til med salt og peber.
  • Varm en pande med rigeligt olie eller smør. Kom en spsk. grøntsagsfars på den varme pande, og steg dine deller til de er gyldne i et par minutter på hver side.
  • Serveringsforslag

    Servér grøntsagsdellerne lune med tatarsauce.

    Børnevenlig Hverdagsmad Aftensmad Frokost Snack

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter