Fyldig salat med Anicia linser, perlebyg og broccoli

Af Pure Dansk™

Fyldig salat med Anicia linser, perlebyg og broccoli
Fyldig salat med Anicia linser, perlebyg og broccoli

Fyldig salat med Anicia linser, perlebyg, broccoli og syltede gulerødder, perfekt til frokosten eller som tilbehør.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Fyldig salat med Anicia linser, perlebyg og broccoli

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 dl perlebyg
  • 1 broccoli
  • Vinaigrette

  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber
  • Lynsyltede gulerødder

  • 2 gulerødder
  • 1 ½ dl lagereddike
  • 2 ½ spsk. sukker
  • En knivspidssalt
  • Topping

  • Ristede frø fx solsikkekerner og græskarkerner
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og skær dem i helt tynde skrå skiver. 
  • Varm eddike, sukker og salt i en gryde til sukkeret er smeltet.
  • Læg gulerodsskiverne i et rent glas og hæld eddikelagen over. Luk glasset til med et rent låg og lad det gerne trække i min. 1-2 timer.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skyl og kog perlebyg ca. 35 min. til de er møre.
  • Skyl linserne og kog i ca. 25 min. i letsaltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra og sæt til side.
  • Skær broccoli i mundrette buketter. Fordel dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie og krydr med salt og peber. 
  • Bag dem i ca. 15 min.
  • Bland alle ingredienserne til vinaigretten og sæt til side.
  • Varm en tør pande op og rist frøene til de er gyldne.  
  • Bland linser, perlebyg og broccoli sammen med vinaigretten.
  • Serveringsforslag

    Anret i en skål og top med ristede frø og lynsyltede gulerødder.

    Salat

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter