Fyldig salat med Anicia linser, perlebyg og broccoli

Fyldig salat med Anicia linser, perlebyg og broccoli

Af Pure Dansk™

Fyldig salat med Anicia linser, perlebyg og broccoli

Fyldig salat med Anicia linser, perlebyg, broccoli og syltede gulerødder, perfekt til frokosten eller  som tilbehør

Forberedelse 20 min / Tilberedning 33 min / I alt 55 min.
Opskrift til 4 personer. 

Ingredienser

Vinaigrette:

  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber

Lynsyltede gulerødder:

  • 2 gulerødder
  • 1 ½ dl lagereddike
  • 2 ½ spsk. sukker
  • En knivspidssalt

Topping: 

  • Ristede frø fx solsikkekerner og græskarkerner
     

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i helt tynde skrå skiver. 
  2. Varm eddike, sukker og salt i en gryde til sukkeret er smeltet.
  3. Læg gulerodsskiverne i et rent glas og hæld eddikelagen over. Luk glasset til med et rent låg og lad det gerne trække i min. 1-2 timer 
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  5. Skyl og kog perlebyg ca. 35 min. til de er møre.
  6. Skyl linserne og kog i 20-25 min. i letsaltet vand, til de er møre.
    Hæld vandet fra og sæt til side.
  7. Skær broccoli i mundrette buketter. Fordel dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie og krydr med salt og peber. 
  8. Bag dem i ca. 15 min.
  9. Bland alle ingredienserne til vinaigretten og sæt til side.
  10. Varm en tør pande op og rist frøene til de er gyldne.  
  11. Bland linser, perlebyg og broccoli sammen med vinaigretten.
Anret i en skål og top med ristede frø og lynsyltede gulerødder.