Fyldig salat med Anicia linser, perlebyg, broccoli og syltede gulerødder, perfekt til frokosten eller som tilbehør
Forberedelse 20 min / Tilberedning 33 min / I alt 55 min.
Opskrift til 4 personer.
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 2 dl perlebyg
- 1 broccoli
Vinaigrette:
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. eddike
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. honning
- Salt og peber
Lynsyltede gulerødder:
- 2 gulerødder
- 1 ½ dl lagereddike
- 2 ½ spsk. sukker
- En knivspidssalt
Topping:
- Ristede frø fx solsikkekerner og græskarkerner
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødderne og skær dem i helt tynde skrå skiver.
- Varm eddike, sukker og salt i en gryde til sukkeret er smeltet.
- Læg gulerodsskiverne i et rent glas og hæld eddikelagen over. Luk glasset til med et rent låg og lad det gerne trække i min. 1-2 timer
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Skyl og kog perlebyg ca. 35 min. til de er møre.
- Skyl linserne og kog i ca. 25 min. i letsaltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra og sæt til side.
- Skær broccoli i mundrette buketter. Fordel dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie og krydr med salt og peber.
- Bag dem i ca. 15 min.
- Bland alle ingredienserne til vinaigretten og sæt til side.
- Varm en tør pande op og rist frøene til de er gyldne.
- Bland linser, perlebyg og broccoli sammen med vinaigretten.