
Kombinationen af pesto, Anicia linser, gulerødder og rucola giver en dejlig mættende og smagfuld salat. De danske Anicia linser tilføjer en krydret eftersmag med noter af peber.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / I alt 40 min
Denne opskrift giver tilbehør til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 pose (1 kg) danske gulerødder
- 2 spsk. olie
- Salt
- 1-2 tsk. tørret rosmarin
- 1 pose (75 g) rucola
- 2 spsk. pesto - gerne Pure Dansk Linsepesto
Fremgangsmåde
- Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i 15-20 min. så de stadig har bid i linserne
- Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Vask eller skræl gulerødderne og skær dem i skiver på cirka 1-1,5 cm. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med olie, rosmarin og salt
- Bag gulerødderne i 25-30 min. til de er møre og gyldne. Lad dem afkøle en smule, inden de vendes med rosmarin
- Skyl rucola og tør det i en salatslynge eller i et viskestykke. Vend det med de bagte gulerødder og anret i en skål
- Vend linserne med pesto og drys dem på salaten