Salat med bagte gulerødder, rucola og pestolinser

Salat med bagte gulerødder, rucola og pestolinser

Af Pure Dansk™

Salat med bagte gulerødder, rucola og pestolinser

Kombinationen af pesto, Anicia linser, gulerødder og rucola giver en dejlig mættende og smagfuld salat. De danske Anicia linser tilføjer en krydret eftersmag med noter af peber. 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / I alt 40 min
Denne opskrift giver tilbehør til 4 personer 

 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Anicia linser 
  • 1 pose (1 kg) danske gulerødder 
  • 2 spsk olie
  • Salt
  • 1-2 tsk tørret rosmarin 
  • 1 pose (75 g) rucola 
  • 2 spsk pesto - gerne Pure Dansk Linsepesto

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne og kom dem i en skål med rigeligt koldt vand på køl i minimum 10 timer. Evt. natten over
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft 
  3. Vask eller skræl gulerødderne og skær dem i skiver på cirka 1-1,5 cm.  Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med olie, rosmarin og salt 
  4. Bag gulerødderne i 25-30 min. til de er møre og gyldne. Lad dem afkøle en smule, inden de vendes med rosmarin
  5. Skyl rucola og tør det i en salatslynge eller i et viskestykke. Vend det med de bagte gulerødder og anret i en skål
  6. Vend linserne med pesto og drys dem på salaten