Salat med bagte gulerødder, rucola og pestolinser

Af Pure Dansk™

Salat med bagte gulerødder, rucola og pestolinser
Salat med bagte gulerødder, rucola og pestolinser

En skøn forening af pesto, Anicia linser, gulerødder og rucola bliver til en dejlig mættende og smagfuld salat. De danske Anicia linser tilføjer en krydret eftersmag med noter af peber.

Danske råvarer i en skøn lun sensommersalat

En farverig sensommer salat med bagte gulerødder, sprød rucola og Anicia linser marineret i pesto giver et mættende bud på grøn mad, hvor smag og sundhed går hånd i hånd. Rucolaens bitre smag mødes af de søde gulerødder, milde linser og letsalte pesto.

Med nærende linser og bagte gulerødder egner den lune salat sig godt til en let frokost, eller som et frisk alternativ på middagsbordet.

Har du tid, så lav din egen pesto, for eksempel en grøn linsepesto - det giver en mere rund smag, i forhold til en du køber. Og så er det bare dejligt at stille hjemmelavet mad af lokale råvarer på bordet.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Salat med bagte gulerødder, rucola og pestolinser

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 pose (1 kg) danske gulerødder 
  • 2 spsk. olie
  • 1-2 tsk. tørret rosmarin 
  • 1 pose (75 g) rucola 
  • 2 spsk. pesto
  • Salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i 15-20 minutter, så de stadig har bid i linserne.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask eller skræl gulerødderne og skær dem i skiver på cirka 1-1,5 cm. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med olie, rosmarin og salt.
  • Bag gulerødderne i 25-30 minutter, til de er møre og gyldne. Lad dem afkøle en smule, inden de vendes med rosmarin.
  • Skyl rucola og tør det i en salatslynge eller i et viskestykke. Vend det med de bagte gulerødder og anret i en skål.
  • Vend linserne med pesto og drys dem på salaten.