
Sommerlig simpel salat med danske rabarber, danske Anicia linser, feta og sprød salat. Perfekt til grillmenuen og når det skal være nemt.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 10 min / I alt 30 min
Opskrift til tilbehør til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 bundt rabarber (cirka 400 g)
- 1 spsk. honning
- 1 pakke salat - gerne et mix
- 100 g feta
Vinaigrette
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. citronsaft
- Evt. 1 tsk. dijonsennep
- Smag til med salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl Anicia linserne og kog i rigeligt letsaltet vand i 15-20 min., til de er møre og stadig med lidt bid.
- Tænd ovnen på 200°C
- Skyl rabarber og skær toppen fra, skær stænglen i mindre stykker og læg på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl med honning og bag i ovnen i 10 minutter.
- Hæld vandet fra Anicia linserne og lad dem køle af
- Skyl salat og skær feta i mindre stykker
- Bland ingredienserne til vinaigretten
- Læg salaten i bunden af en skål, anret ovenpå med Anicia linser, feta, rabarber og til sidst vinaigrette.
Servér til Knuste kartofler med sprøde Anicia linser og ost, Karbonader/krebinetter med hestebønner eller Frikadeller med danske hestebønner