Agurkesalat med hestebønner, feta og persille

Af Pure Dansk™

Agurkesalat med hestebønner, feta og persille
Vegetarisk
Vegetarisk
Agurkesalat med hestebønner, feta og persille

Frisk og simpel salat med hestebønner, agurk, feta, rødløg, persille og dild.

Enkel agurkesalat fuld af sol og sommer 

Sprød agurk kombineret med de smørbløde bønner giver denne enkle salat en skøn balance i både smag og tekstur. Det bedste af nordiske råvarer møder middelhavets flavour, når frisk agurk, blød feta, persille, rødløg og danske hestebønner forenes i en skøn salat. 

En nem og nærende salat med få ingredienser, hvor friske agurker og proteinrige hestebønner skaber en uimodståelig smagsbombe Ideel som måltidssalat, en picnic-ret eller som del af en stor sommerbuffet.

Bønnerne kan du have lavet klar i forvejen og haft på køl i køleskabet, og når du har dem klar, tager det ingen tid at lave denne friske agurkesalat, som smager af sommer.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske hestebønner.

Danske hestebønner

Danske hestebønner

Agurkesalat med hestebønner, feta og persille

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 1 agurk
  • ½ rødløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld dild
  • 75 g feta
  • Dressing

  • Lidt revet citronskal
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner, og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne.
  • Kog hestebønnerne i rigeligt vand med lidt salt i 40-45 minutter. Hæld kogevandet fra og lad hestebønnerne køle af.
  • Skyl imens agurken og skær i den grove stykker.
  • Pil og skær rødløg i tynde skiver eller løgringe.
  • Skyl og hak persille og dild groft, og skær feta i mindre stykker.
  • Bland agurk, rødløg, persille, dild og feta sammen i en skål til en frisk agurkesalat.
  • Til dressingen røres revet citronskal, olivenolie, æblecidereddike, salt og peber sammen i en skål.
  • Kom dressingen i skålen med agurkesalaten, og vend det forsigtigt i salaten.
  • Serveringsforslag

    Server denne friske agurkesalat med hestebønner, feta og persille til grillretter, fisk eller som en let frokostsalat i sommervarmen. Agurkesalaten smager dejligt som tilbehør til eksempelvis vores hestebønnedeller eller svampefrikadeller med Ingrid ærter.