Agurkesalat med hestebønner, feta og persille

Af Pure Dansk™

Agurkesalat med hestebønner, feta og persille
Agurkesalat med hestebønner, feta og persille

Frisk og simpel salat med hestebønner, agurk, feta, rødløg og persille.

I opskriften er der anvendt Danske Hestebønner.

Agurkesalat med hestebønner, feta og persille

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 1 agurk
  • ½ rødløg
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 75 g feta
  • Dressing

  • Lidt revet citronskal
  • Lidt revet hvidløg
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer
  • Hæld vandet fra hestebønnerne og kog dem i 25 min. med lidt salt
  • Lad hestebønnerne køle af 
  • Skyl imens agurk og skær i små tern 
  • Pil og hak rødløg, skyl og hak persille og skær feta i mindre stykker
  • Bland det hele sammen i en skål 
  • Bland revet citronskal, revet hvidløg, olivenolie, æblecidereddike, salt og peber 
  • Vend dressingen i hestebønnesalaten 
  • Serveringsforslag

    Servér som en måltidssalat eller som tilbehør til eksempelvis vores hestebønnedeller eller svampefrikadeller.