Salat med ovnbagte jordskokker, sprøde hestebønner og grønkål

Af Pure Dansk™

Salat med ovnbagte jordskokker, sprøde hestebønner og grønkål - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Salat med ovnbagte jordskokker, sprøde hestebønner og grønkål - Pure Dansk™

Sødlig, saftig og sprød salat til de koldere måneder. Enkel og nem salat af ovnbagte jordskokker med poppende sprøde hestebønner og grønkål.

Rustik vintersalat med sæsonens bedste grøntsager

Denne lune grønkålssalat med bagte jordskokker og sprøde hestebønner er et ideelt valg til dig, der elsker grønne måltider med sæsonens råvarer.

De ovnbagte jordskokker og sprøde hestebønner skaber en uimodståelig kontrast til den friske grønkål, og de små herlige jordskokker giver salaten dybde og varme, mens frisk grønkål og poppede bønner bidrager med både næring og fylde.

Ovnbagte jordskokker får en karamelliseret overflade, der spiller perfekt sammen med de knasende hestebønner, den salte blåskimmelost og bitterheden i vinagrette og grønkål.

Servér den som et måltid i sig selv eller som tilbehør til for eksempel karbonader med hestebønner og foccaciabrød med Anicia linser, rødløg og rosmarin. En dejlig ret til vinterens middagsbord.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Salat med ovnbagte jordskokker, sprøde hestebønner og grønkål

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 1 spsk. olie
  • 500 g jordskokker 
  • 1 kvist frisk timian  
  • 50 g ost, blåskimmel (kan udelades)
  • 200 g grønkål
  • Salt og peber 
  • Vinaigrette

  • ½ dl olie 
  • 1 tsk. honning 
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 35-40 minutter.
  • Tænd imens ovnen på 200 °C varmluft.
  • Skrub jordskokkerne for eventuelle jordrester og skær i kvarte.
  • Vend jordskokkerne med olie, salt, peber og timian.
  • Steg dem i ovnen i 45 minutter.
  • Når hestebønnerne er kogte hældes kogevandet fra, og hestebønnerne steges i ovnen med jordskokkerne de sidste 5-10 minutter, til de er sprøde.
  • Bland ingredienserne til vinaigretten sammen, og vend det med skyllet grønkål plukket i små stykker.
  • Tag de bagte jordskokker og hestebønner ud af ovnen, og lad det køle lidt af.
  • Anret grønkålen i bunden og læg jordskokker, hestebønner og blåskimmelost på toppen.
  • Serveringsforslag

    Servér denne lækre efterårs og vintersalat som en måltidssalat eller som tilbehør til kød- eller grønne retter.