Sødlig, saftig og sprød salat til de koldere måneder. Enkel og nem salat af ovnbagte jordskokker med poppende sprøde hestebønner og grønkål.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 time
Denne opskrift giver tilbehør til 4 pers. og et måltid til 2 pers.
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
- 1 spsk. olie
- 500 g jordskokker
- Salt og peber
- 1 kvist frisk timian
- 50 g ost, blåskimmel - kan udelades
- 200 g grønkål
Vinaigrette:
- ½ dl olie
- Salt og peber
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. dijonsennep
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Dagen efter:
- Tænd imens ovnen på 200 °C varmluft
- Skrub jordskokkerne for eventuelle jordrester og skær i kvarte
- Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og kog dem i letsaltet vand i 35-40 minutter.
- Vend jordskokkerne med olie, salt, peber og timian.
- Steg dem i ovnen i 45 minutter
- Når hestebønnerne er kogte hældes kogevandet fra og hestebønnerne steges i ovnen med jordskokkerne, de sidste 5-10 minutter til de er sprøde.
- Bland ingredienserne til vinaigretten sammen og vend det med skyllet grønkål i små stykker.
- Tag de bagte jordskokker og hestebønner ud af ovnen og lad det køle lidt af.
- Anret grønkålen i bunden og læg jordskokker, hestebønner og blåskimmelost på toppen.
Servér denne lækre efterårs og vintersalat som en måltidssalat eller som tilbehør til f.eks. karbonader med hestebønner og foccaciabrød med Anicia linser, rødløg og rosmarin