
En god hverdagssalat med Anicia linser og bagte grøntsager. Nem og lige til. Denne salat kan laves med både udblødte eller kogte Anicia linser. Udblødte linser smager som friske ærter og kogte linser har en mere krydret smag.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 25 min / I alt 35 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1 squash
- 1 peberfrugt
- 1 løg
- 5 stilke bladselleri
- 2 håndfulde spinat
Topping:
- En håndfuld cremet feta
Fremgangsmåde
- Skyl Anicia linserne og iblødsæt i rigeligt vand på køl natten over. Alternativ kan de tørrede linser koges direkte fra æsken. Kogetid er 20 min. i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra de iblødsatte eller kogte linser.
- Tænd ovnen på 200 °C (varmluft)
- Skyl og skær grove tern af peberfrugt og squash, pil løget og skær i mindre både. Skyl selleri og skær i skiver.
- Kom alle grøntsagerne undtagen spinat på en bradepande beklædt med bagepapir. Vend dem i 2-3 spsk olie og krydre dem med salt og peber. Bag i ovnen i ca. 25 min.
- Lad dem afkøle en smule og vend de bagte grøntsager sammen med friske spinatblade og Anicia linserne.