Salat med Anicia linser og ovnbagte grøntsager

Af Pure Dansk™

Salat med Anicia linser og ovnbagte grøntsager
Vegetarisk
Vegetarisk
Salat med Anicia linser og ovnbagte grøntsager

En god hverdagssalat med Anicia linser og bagte grøntsager. Nem og lige til. Denne salat kan laves med både udblødte eller kogte Anicia linser. Udblødte linser smager som friske ærter, mens kogte linser har en mere krydret smag.

Lækker lun linsesalat med bagte grøntsager – sund og mættende

Lune salater er et hit hele året – særligt når de byder på mættende Anicia linser, ovnbagte grøntsager og friske spinatblade. Kombinationen af sprødhed og varme giver både komfort og næring, uanset om salaten serveres alene eller som tilbehør til aftensmaden. En skøn måde at få flere bælgfrugter og grøntsager ind i kosten på.

Med ovnbagte grøntsager, rødløg og Anicia linser får du både farver og fylde på middagsbordet. De bagte grøntsager får dybde og sødme, mens linserne tilføjer struktur og protein, og den spinat er smækfyldt af vitaminer og mineraler. En vegetarisk måltidsalat, der nemt kan varieres efter årstidens grøntsager.

Prøv salaten til vores vegetatiske deller med blomkål og Ingrid ærter eller en bøf med Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Salat med Anicia linser og ovnbagte grøntsager

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 squash
  • 1 peberfrugt
  • 1 løg
  • 5 stilke bladselleri
  • 2 håndfulde spinat
  • Topping

  • En håndfuld cremet feta
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne, og iblødsæt i rigeligt vand på køl natten over. Alternativ kan de tørrede linser koges direkte fra æsken. Kogetid er 20 minutter i letsaltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra de iblødsatte eller kogte linser. 
  • Tænd ovnen på 200 °C (varmluft)
  • Skyl og skær grove tern af peberfrugt og squash, pil løget og skær i mindre både. Skyl selleri og skær i skiver. 
  • Kom alle grøntsagerne undtagen spinat på en bradepande beklædt med bagepapir. Vend dem i 2-3 spsk olie, og krydr dem med salt og peber. Bag i ovnen i ca. 25 minutter. 
  • Lad dem afkøle en smule, og vend de bagte grøntsager sammen med friske spinatblade og Anicia linserne. 
  • Serveringsforslag

    Servér salaten som en måltidssalat eller som tilbehør til kød eller grønne hovedretter.