
En smagfuld og mættende salat med bløde saftige blommer, sprød kål, gråærter og søde majs.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 35 min / I alt 50 min
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl tørrede Danske Gråærter
- 2-4 Blommer, afhængig af størrelsen
- ½ Savoykål, alternativt anden kål i sæson
- 1 Majskolbe
- 2 spsk Olivenolie
- ½ spsk Honning
- 1 spsk Hvidvinseddike
- 1 tsk Dijonsennep
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad gråærterne køle af.
- Imens ærterne koger kan du klargøre vinaigretten og de øvrige ingredienser.
- Bland alle ingredienserne til vinaigretten.
- Skyl og fintsnit kålen og kram det med vinaigretten. Lad det stå og marinére på køkkenbordet.
- Pil bladene af majskolben og kog den i letsaltet vand i 5 min til majsene er møre. Lad den afkøle og skær flager af majsene.
- Skyl blommer og skær tynde både.
- Bland alle ingredienser med de færdigkogte grå ærter så du har en skøn fyldig måltidssalat
Servér med foccacia med Anicia linser, rødløg og rosmarin