Blommesalat med gråærter, savoykål og syrlig vinaigrette - Pure Dansk™

Blommesalat med gråærter, savoykål og syrlig vinaigrette

Af Pure Dansk™

Blommesalat med gråærter, savoykål og syrlig vinaigrette - Pure Dansk™

En smagfuld og mættende salat med bløde saftige blommer, sprød kål, gråærter og søde majs. 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 35 min / I alt 50 min 
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser 

  • 1 dl tørrede Danske Gråærter
  • 2-4 Blommer, afhængig af størrelsen 
  • ½ Savoykål, alternativt anden kål i sæson
  • 1 Majskolbe
Vinaigrette:
  • 2 spsk Olivenolie
  • ½ spsk Honning
  • 1 spsk Hvidvinseddike
  • 1 tsk Dijonsennep
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Dagen før: 

  1. Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

På dagen:

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad gråærterne køle af.
  2. Imens ærterne koger kan du klargøre vinaigretten og de øvrige ingredienser.
  3. Bland alle ingredienserne til vinaigretten.
  4. Skyl og fintsnit kålen og kram det med vinaigretten. Lad det stå og marinére på køkkenbordet.
  5. Pil bladene af majskolben og kog den i letsaltet vand i 5 min til majsene er møre. Lad den afkøle og skær flager af majsene.  
  6. Skyl blommer og skær tynde både.
  7. Bland alle ingredienser med de færdigkogte grå ærter så du har en skøn fyldig måltidssalat

Servér med foccacia med Anicia linser, rødløg og rosmarin