Blommesalat med gråærter, savoykål og syrlig vinaigrette

Af Pure Dansk™

Blommesalat med gråærter, savoykål og syrlig vinaigrette - Pure Dansk™
Blommesalat med gråærter, savoykål og syrlig vinaigrette - Pure Dansk™

En smagfuld og mættende salat med bløde saftige blommer, sprød kål, gråærter og søde majs.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Blommesalat med gråærter, savoykål og syrlig vinaigrette

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Danske Gråærter
  • 2-4 blommer, afhængig af størrelsen 
  • ½ savoykål, alternativt anden kål i sæson
  • 1 majskolbe
  • Vinaigrette

  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. honning
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk Dijonsennep
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad gråærterne køle af.
  • Imens ærterne koger kan du klargøre vinaigretten og de øvrige ingredienser.
  • Bland alle ingredienserne til vinaigretten.
  • Skyl og fintsnit kålen og kram det med vinaigretten. Lad det stå og marinére på køkkenbordet.
  • Pil bladene af majskolben og kog den i letsaltet vand i 5 min til majsene er møre. Lad den afkøle og skær flager af majsene.  
  • Skyl blommer og skær tynde både.
  • Bland alle ingredienser med de færdigkogte grå ærter så du har en skøn fyldig måltidssalat.
  • Serveringsforslag

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter