Spinatsalat med bagt knoldselleri og Anicia linser

Spinatsalat med bagt knoldselleri og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Spinatsalat med bagt knoldselleri og Anicia linser

En enkel og velsmagende salat med få ingredienser og masser af smag. Sødme fra bagt selleri, friskhed fra spinat og danske Anicia linser, syrlig citron og krydret pesto. Salaten mætter godt og kan spises som et hovedmåltid eller tilbehør.   

Forberedelse 20 min / Tilberedning 25 min / I alt 45 min
Denne opskrift giver tilbehør til 4 personer 
 

Ingredienser

  • 1 dl danske Anicia linser, tørrede
  • 1 knoldselleri
  • 5-6 håndfulde spinat
  • 2 spsk olie
  • Skal fra ½ citron
  • 1-2 spsk grøn pesto

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne og i blødsæt i rigelig vand, på køl i minimum 12 timer.
    Alternativt hvis du ikke har tiden eller har glemt at iblødsætte, kan du også koge linserne i 20-25 min. til de er møre
  2. Hæld vandet fra og stil til side  
  3. Skræl sellerien og skær i tern ca. 1,5 x 1,5 cm. Kom på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie og salt.
  4. Bag i ovnen ved 200C varmluft i 25 min., til de er gyldne og møre
  5. Skyl spinaten og tør grundigt. Vend med pestoen og citronskal. 
  6. Vend spinaten med de bagte selleri og linser.

    Servér evt. som tilbehør til vores falafler, linsefrikadeller eller hestebønnedeller