Sommersalat med Anicia linser, jordbær, spinat og halloumi

Af Pure Dansk™

Sommersalat med Anicia linser, jordbær, spinat og halloumi
Vegetarisk
Vegetarisk
Sommersalat med Anicia linser, jordbær, spinat og halloumi

En lækker salat med danske råvarer. De søde jordbær, den salte halloumi, de pebrede noter fra Anicia linser og den sprøde spinat giver en mættende måltidsalat - spækfyldt med smag.

Den perfekte salat til grøn grillmad

De små sunde Anicia linser og den grillede halloumi skaber en mættende base i en frisk sommersalat med spinat og jordbær. Halloumi er en ost med rødder i Cypern, og den faste konsistens og let salte smag gør halloumi til en favorit i salater inspireret af middelhavskøkkenet, hvor friske råvarer og simple kombinationer er i fokus.

I denne sommersalat forenes grillede stykker halloumi med sødmefyldte danske jordbær, sprød spinat, proteinrige Anicia linser og en lækker vinaigrette. Resultatet er en farverig og mættende salat, der både henter det bedste fra det danske sæsonkøkken og de klassiske smagsnuancer fra Middelhavet.

Servér salaten på et flot frokostbord i haven og evt. sammen med krydrede grillpølser lavet på hestbønner og se, hvor nemt det kan være med grøn grillmad.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Sommersalat med Anicia linser, jordbær, spinat og halloumi

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 250 g dansk spinat 
  • 200 g danske jordbær 
  • 250 g halloumi
  • Vinaigrette dressing

  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk. Dijonsennep
  • 1-2 tsk. hvidvinseddike
  • 2 tsk. flydende honning
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 minutter.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af.
  • Skær halloumi i skiver af 1 cm, og steg dem gyldne på en pande i lidt olie ved middelhøj varme. De skal cirka have 2-3 minutter på hver side. Alternativ kan de også steges på grillen, og derved får de flotte grillstriber.
  • Skyl spinaten og anret på et fad eller tallerkener. Top med linser, halverede jordbær og til sidst stegt halloumi.
  • Vinaigrette

  • Alle ingredienser blandes godt sammen.
  • Serveringsforslag

    Lige inden servering drysses vinaigretten henover salaten. Velbekomme!