Sommersalat med Anicia linser, jordbær, spinat og halloumi

Af Pure Dansk™

Sommersalat med danske Anicia linser, søde jordbær, sprød spinat og halloumi
Sommersalat med danske Anicia linser, søde jordbær, sprød spinat og halloumi

En lækker salat med danske råvarer. De søde jordbær, den salte halloumi, de pebrede noter fra Anicia linser og den sprøde spinat giver en mættende måltidsalat - spækfyldt med smag.

I opskriften er der anvendt Danske Anicia Linser.

Sommersalat med Anicia linser, jordbær, spinat og halloumi

Antal
4 personer
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 250 g dansk spinat 
  • 200 g danske jordbær 
  • 250 g halloumi
  • Vinaigrette dressing

  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk. Dijonsennep
  • 1-2 tsk. hvidvinseddike
  • 2 tsk. flydende honning
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 min.
  • Hæld vandet fra de kogte linser, og lad dem køle af.
  • Skær halloumi i skiver af 1 cm og steg dem gyldne på en pande i lidt olie ved middelhøj varme. De skal cirka have 2-3 min. på hver side. Alternativ kan de også steges på grillen og derved får de flotte grillstriber.
  • Skyl spinaten og anret på et fad eller tallerkener. Top med linser, halverede jordbær og til sidst stegt halloumi.
  • Vinaigrette

  • Alle ingredienser blandes godt sammen.
  • Serveringsforslag

    Lige inden servering drysses vinaigretten henover salaten.Velbekomme.