Kartoffelsalat med marinerede hestebønner og sprøde linser

Af Pure Dansk™

Kartoffelsalat med fyld af danske hestebønner og linser
Kartoffelsalat med fyld af danske hestebønner og linser

En frisk og velsmagende kartoffelsalat, som gør sig perfekt som tilbehør til vores hestebønnedeller eller til grillmaden. De sprøde linser og bløde marinerede hestebønner er et godt makkerpar i denne kartoffelsalat.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner og Danske Anicia Linser.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Kartoffelsalat med marinerede hestebønner og sprøde linser

Antal
4 portioner
Tid
45 minutter

Ingredienser

Salaten

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 kg danske kartofler 
  • 1 bundt radiser
  • Ærteskud til pynt 
  • Marinade

  • 2 spsk. rapsolie 
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. hvidvinseddike eller citron
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og Anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl hver for sig i minimum 12 timer.
  • Kog hestebønnerne i 35 minutter til de er møre.
  • Skyl og kog kartofler i 15 minutter, til de er møre. Vil du have en kold kartoffelsalat, sæt kartoflerne på køl.
  • Bland marinaden af rapsolie, honning, hvidvinseddike/citron og dijonsennep.
  • Marinér de varme hestebønner i marinaden.
  • Skyl radiser og skær i mindre stykker.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker.
  • Vend de marinerede hestebønner, marinaden, kartofler, udblødte friske linser og radiser i en skål.
  • Serveringsforslag

    Top med ærteskud eller sæsonens grønt.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter