Kartoffelsalat med fyld af danske hestebønner og linser

Kartoffelsalat med marinerede hestebønner og sprøde linser

Af Pure Dansk™

Kartoffelsalat med fyld af danske hestebønner og linser

En frisk og velsmagende kartoffelsalat, som gør sig perfekt som tilbehør til vores hestebønnedeller eller til grillmaden. De sprøde linser og bløde marinerede hestebønner er et godt makkerpar i denne kartoffelsalat.

 

Forberedelse 40 min / Tilberedning 5 min / I alt 45 min
Denne opskrift giver til 4 portioner

 

Ingredienser

Salaten:

Marinade:

  • 2 spsk. rapsolie 
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. hvidvinseddike eller citron
  • 1 spsk. dijonsennep

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Hestebønner og Anicia linser og sæt i blød i rigeligt vand natten over
  2. Kog hestebønnerne i 30 minutter, til de ikke længere er hårde indeni 
  3. Skyl og kog kartofler i 15 minutter, til de er møre. Vil du have en kold kartoffelsalat, sæt kartoflerne på køl
  4. Bland marinaden af rapsolie, honning, hvidvinseddike/citron og dijonsennep
  5. Marinér de varme hestebønner i marinaden
  6. Skyl radiser og skær i mindre stykker
  7. Skær kartoflerne i mindre stykker 
  8. Vend de marinerede hestebønner, marinaden, kartofler, udblødte sprøde linser og radiser i en skål
  9. Top med ærteskud eller sæsonens grønt