Kartoffelsalat med marinerede hestebønner og sprøde linser

Af Pure Dansk™

Kartoffelsalat med marinerede hestebønner og sprøde linser
Vegetarisk
Vegetarisk
Kartoffelsalat med marinerede hestebønner og sprøde linser

En frisk og velsmagende kartoffelsalat, som gør sig perfekt som tilbehør til vores hestebønnedeller eller til grillmaden. De sprøde linser og bløde marinerede hestebønner er et godt makkerpar i denne kartoffelsalat.

Kartofler, hestebønner og linser i en skøn og sund forening

En sommerlig skål kartoffelsalat med marinerede hestebønner og sprøde linser viser, hvor enkelt det kan være at lave en mættende salat med råvarer i sæson. Det er en kartoffelsalat, som kombinerer velkendt dansk tradition med moderne fokus på sundhed, klimavenlige råvarer og variation i køkkenet.

De sprøde linser og knasende radiser tilføjer et dejligt bid, mens de marinerede hestebønnerne binder retten sammen med deres fyldige smag. Denne version af kartoffelsalat er en oplagt måde at bringe mere planteprotein ind i hverdagen og samtidig nyde et grønt bud på en dansk klassiker. Serveret med nystegte frikadeller med hestebønner er det nem og sund hverdagsmad til hele familien.

Danske bælgfrugter er geniale i kartoffelsalater, fordi de er alsidige og sunde. Du kan for eksempel også lave en cremet kold kartoffelsalat med Ingrid ærter eller en kartoffelsalat med marinerede gråærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske hestebønner og Danske Anicia linser.

Danske hestebønner

Danske hestebønner

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Kartoffelsalat med marinerede hestebønner og sprøde linser

Antal
4 portioner
Tid
45 minutter

Ingredienser

Salaten

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 kg kartofler 
  • 1 bundt radiser
  • Ærteskud til pynt 
  • Marinade

  • 2 spsk. olie 
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. hvidvinseddike eller citron
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og Anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl hver for sig i minimum 12 timer.
  • Kog hestebønnerne i 35 minutter, til de er møre.
  • Skyl og kog kartofler i 15 minutter, til de er møre. Vil du have en kold kartoffelsalat, sæt kartoflerne på køl.
  • Bland marinaden af olie, honning, hvidvinseddike/citron og dijonsennep.
  • Marinér de varme hestebønner i marinaden.
  • Skyl radiser og skær i mindre stykker.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker.
  • Vend de marinerede hestebønner, marinaden, kartofler, udblødte friske linser og radiser i en skål.
  • Serveringsforslag

    Top med ærteskud eller sæsonens grønt.