Falafler med hestebønner

Af Pure Dansk™

Falafler med hestebønner
Vegetarisk
Vegetarisk
Falafler med hestebønner

En af mellemøstens mange lækkerier er falafler. De oprindelige laves med hestebønner og smager fantastisk. Prøv denne opskrift med udblødte danske hestebønner.

Sund og hjemmelavet fastfood med masser af autentisk flavour

Falafler lavet med hestebønner giver en autentisk smag, der leder tankerne direkte til mellemøstlige gademarkeder. Kombinationen af friske krydderurter og de proteinrige bønner skaber en sprød yderside og en blød, krydret kerne.

Hestebønner bidrager med en mild, nøddeagtig smag og et højt proteinindhold, der gør falaflerne mættende og næringsrige.

Når du har lyst til noget sundt og samtidig hjemmelavet fastfood er falafler med hestebønner en plantebaseret ret, der giver fuld valuta på smagsoplevelsen. Du kan spise dem i hjemmelavede wraps, salatbowls eller som snack med hjemmerørt klassisk hummus til. 

Prøv også vores sprøde falafler lavet med Ingrid ærter

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske hestebønner.

Denne opskrift er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Danske hestebønner

Danske hestebønner

Falafler med hestebønner

Antal
16 store falafler
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 3,3 dl (300 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 lille løg eller forårsløg
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 1 håndfuld blandede krydderurter som mynte, løvstikke, dild, persille.
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1 spsk. kartoffelmel 
  • 1-3 spsk. Dansk Ærtemel eller hvedemel
  • Evt. lidt vand til sætte gang i blenderen. 
  • 3 dl olie til at stege falaflerne i 
  • Tilbehør

  • Hjemmelavede naan med ærtemel eller madpandekager med ærtemel
  • Salat og grønt 
  • Hummus med Ingrid ærter
  • Urtedressing 
  • Chiliolie 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne.
  • Pil løg og skær i kvarte, og pil hvidløg og skær i halve.
  • Skyl spinat og krydderurter.
  • Kom alle ingredienserne i en minihakker, blender eller foodprocesser. Kør alle ingredienserne til du har en ensartet grov falafelfars. Tilsæt eventuelt en lille smule vand, hvis din blender eller minihakker ikke kan tage fat i alle ingredienserne. 
  • Tilsæt kartoffelmel og eventuelt en smule hvedemel eller ærtemel, hvis konsistensen er for flydende. Ærtemel er glutenfrit, hvis du ønsker en glutenfri falafelfars. 
  • Form farsen til falafler i den størrelse, som du bedst kan li. De er nemmest at forme med hænderne.
  • Varm olie op i en dyb pande eller gryde. Stik en spisepind af træ i olien for at tjekke om olien er varm nok. Kommer der bobler omkring pinden, er olien varm nok til at du kan stege falaflerne.  
  • Steg dine falafler til de får en sprød og gylden skorpe.
  • Serveringsforslag

    Kan spises med det samme, mens de er lune, eller gemmes på køl til dagen efter og bruges i madpakken.

    Tip

    Du kan også anvende vores danske økologiske Ingrid ærter eller gråærter i denne opskrift på hjemmelavede falafler.

    Opskriftvideo