
Hjemmelavede tacos med cremet, krydret og frisk hestebønnefyld sender tanker og smagsløg på en rejse. Jordbærrene giver et sødt og sommerligt twist og kan erstattes med tomater, hvis du er mere til den klassiske udgave.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 30 min / I alt 45 min
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
Hestebønnefyld
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 2 håndfuld friske danske jordbær, kan erstattes med tomater
- 1 lille rødløg
- 1 håndfuld frisk bredbladet persille
- 1 limefrugt
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. honning
- Salt og peber
Hjemmelavede Tacos
- 300 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 50 g smør
- 1-1½ dl varmt vand
Til servering
- 1-2 hjertesalat
- Creme fraiche, 18 %
- Forårsløg til topping
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl og udblød hestebønner i rigeligt vand i minimum 12 timer på køl.
På dagen:
Hjemmelavede tacos og hestebønnefyld
- Smuldr mel, salt og smør sammen i en skål
- Tilsæt vandet lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen
- Ælt dejen til den er sammenhængende og smidig
Det er ikke sikkert, du skal bruge helt 1,5 dl varmt vand. - Lad gerne dejen hvile 15 min. inden du ruller den ud.
Lav imens hestebønnefyldet
- Hæld vandet fra de udblødte hestebønner og kog dem
i frisk vand i 45 min - Skyl jordbær og skær dem i små tern
- Pil rødløg og hak det fint
- Hak bredbladet persille fint
- Bland hestebønner, jordbær, rødløg og persille i en skål
- Pres limesaft over og tilsæt olie og honning.
Vend rundt og smag til med salt og peber - Pluk bladene af hjertesalaten, skyl og tør dem og hak dem groft
- Del tacodejen i 12 stykker og rul dem til tacos med en diameter på 12 cm.
- Varm en pande op på middel-høj varme og steg tacosene i cirka 1 minut på hver side. De skulle gerne puffe lidt op og blive en smule lysebrune, og derefter vendes de.