Tacos med hestebønnefyld og søde danske jordbær

Af Pure Dansk™

Tacos med hestebønnefyld og søde danske jordbær
Vegetarisk
Vegetarisk
Tacos med hestebønnefyld og søde danske jordbær

Hjemmelavede tacos med cremet, krydret og frisk hestebønnefyld sender tanker og smagsløg på en rejse. Jordbærrene giver et sødt og sommerligt twist, men kan sagtens erstattes med tomater, hvis du er mere til den klassiske udgave.

Nyt liv til den mexicanske favorit.

Vegetariske tacos bliver ekstra spændende, når fyldet henter inspiration fra både det nordiske og det mexicanske køkken. Det smagfulde fyld af danske hestebønner giver masser af protein og en fyldig bund, mens friske jordbær tilfører sødme og friskhed, der bryder igennem de krydrede elementer. Selve tacoen er også nem selv at lave og smager bare rigtigt dejlig i forhold til dem, man køber.

Med den cremede konsistens fra hestebønnerne, som spiller smukt sammen med jordbærrenes sødme og syrlighed, får du en taco, der både er mættende, farverig og fuld af sæsonens råvarer. En lille mundfuld af sommer.

Det er nytænkning af tacos på bedste vis, som giver inspiration til at teste andre smagskombinationer i retter, man måske har en lidt for fast rutine med. Familiens hverdagsretter kan på denne måde nemt piftes op, og bælgfrugter er alsidige råvarer, hvis smage kan suppleres af mange slags frugter, grønt og krydderier. Der er bare at slippe fantasien løs, og det må gerne være sjovt at spise sundt.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske hestebønner.

Danske hestebønner

Danske hestebønner

Tacos med hestebønnefyld og søde danske jordbær

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

Hestebønnefyld

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 2 håndfuld friske danske jordbær, kan erstattes med tomater
  • 1 forårsløg
  • 1 håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1 limefrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber
  • Hjemmelavede Tacos

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 50 g smør
  • 1-1½ dl varmt vand
  • Til servering

  • 1-2 hjertesalat
  • Creme fraiche, 18 %
  • Forårsløg til topping
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Hjemmelavede tacos

  • Skyl de tørrede hestebønner sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Smuldr mel, salt og smør sammen i en skål.
  • Tilsæt vandet lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen.
  • Ælt dejen til den er sammenhængende og smidig. Det er ikke sikkert, du helt skal bruge 1,5 dl varmt vand.
  • Lad gerne dejen hvile 15 minutter, inden du ruller den ud. 
  • Hestebønnefyld

  • Hæld vandet fra de udblødte hestebønner og kog dem i frisk vand i 40-45 minutter.
  • Skyl jordbær og skær dem i små tern.
  • Skyl og skær forårsløg i tynde ringe.
  • Hak bredbladet persille fint.
  • Bland hestebønner, jordbær, forårsløg og persille i en skål.
  • Pres limesaft over og tilsæt olie og honning. Vend rundt og smag til med salt og peber.
  • Pluk bladene af hjertesalaten, skyl og tør dem, og hak dem derefter groft.
  • Del tacodejen i 12 stykker, og rul dem til tacos med en diameter på 12 cm.
  • Varm en pande op på middel-høj varme og steg tacos i cirka 1 minut på hver side. De skulle gerne puffe lidt op og blive en smule lysebrune, og derefter vendes de.
  • Serveringsforslag

    Servering: Fyld tacos med salat, hestebønnefyld og top med creme fraiche og fintsnittet forårsløg. 

    Tip

    Hestebønnefyldet fungerer også godt som wrap i en hjemmelavet madpandekage med ærtemel.