Hjemmelavede tacos med cremet, krydret og frisk hestebønnefyld sender tanker og smagsløg på en rejse. Jordbærrene giver et sødt og sommerligt twist og kan erstattes med tomater, hvis du er mere til den klassiske udgave.
2 håndfuld friske danske jordbær, kan erstattes med tomater
1 forårsløg
1 håndfuld frisk bredbladet persille
1 limefrugt
1 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
Salt og peber
Hjemmelavede Tacos
300 g hvedemel
1 tsk. salt
50 g smør
1-1½ dl varmt vand
Til servering
1-2 hjertesalat
Creme fraiche, 18 %
Forårsløg til topping
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Hjemmelavede tacos
Skyl de tørrede hestebønner sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Smuldr mel, salt og smør sammen i en skål.
Tilsæt vandet lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen.
Ælt dejen til den er sammenhængende og smidig. Det er ikke sikkert, du skal bruge helt 1,5 dl varmt vand.
Lad gerne dejen hvile 15 min. inden du ruller den ud.
Hestebønnefyld
Hæld vandet fra de udblødte hestebønner og kog dem.
i frisk vand i 40-45 min.
Skyl jordbær og skær dem i små tern.
Skyl og skær forårsløg i tynde ringe.
Hak bredbladet persille fint.
Bland hestebønner, jordbær, forårsløg og persille i en skål.
Pres limesaft over og tilsæt olie og honning.
Vend rundt og smag til med salt og peber.
Pluk bladene af hjertesalaten, skyl og tør dem og hak dem groft.
Del tacodejen i 12 stykker og rul dem til tacos med en diameter på 12 cm.
Varm en pande op på middel-høj varme og steg tacos i cirka 1 minut på hver side. De skulle gerne puffe lidt op og blive en smule lysebrune, og derefter vendes de.
Serveringsforslag
Servering: Fyld tacos med salat, hestebønnefyld og top med creme fraiche og fintsnittet forårsløg. Fungerer også godt som wrap i en hjemmelavet madpandekage med ærtemel.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.