Tacos med hestebønnefyld og søde danske jordbær

Af Pure Dansk

Tacos med hestebønnefyld og søde danske jordbær
Tacos med hestebønnefyld og søde danske jordbær

Hjemmelavede tacos med cremet, krydret og frisk hestebønnefyld sender tanker og smagsløg på en rejse. Jordbærrene giver et sødt og sommerligt twist og kan erstattes med tomater, hvis du er mere til den klassiske udgave.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Tacos med hestebønnefyld og søde danske jordbær

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

Hestebønnefyld

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 2 håndfuld friske danske jordbær, kan erstattes med tomater
  • 1 forårsløg
  • 1 håndfuld frisk bredbladet persille
  • 1 limefrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber
  • Hjemmelavede Tacos

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 50 g smør
  • 1-1½ dl varmt vand
  • Til servering

  • 1-2 hjertesalat
  • Creme fraiche, 18 %
  • Forårsløg til topping
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Hjemmelavede tacos

  • Skyl de tørrede hestebønner sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Smuldr mel, salt og smør sammen i en skål.
  • Tilsæt vandet lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen.
  • Ælt dejen til den er sammenhængende og smidig. Det er ikke sikkert, du skal bruge helt 1,5 dl varmt vand.
  • Lad gerne dejen hvile 15 min. inden du ruller den ud. 
  • Hestebønnefyld

  • Hæld vandet fra de udblødte hestebønner og kog dem.
    i frisk vand i 40-45 min.
  • Skyl jordbær og skær dem i små tern.
  • Skyl og skær forårsløg i tynde ringe.
  • Hak bredbladet persille fint.
  • Bland hestebønner, jordbær, forårsløg og persille i en skål.
  • Pres limesaft over og tilsæt olie og honning. 
    Vend rundt og smag til med salt og peber.
  • Pluk bladene af hjertesalaten, skyl og tør dem og hak dem groft.
  • Del tacodejen i 12 stykker og rul dem til tacos med en diameter på 12 cm.
  • Varm en pande op på middel-høj varme og steg tacos i cirka 1 minut på hver side. De skulle gerne puffe lidt op og blive en smule lysebrune, og derefter vendes de.
  • Serveringsforslag

    Servering: Fyld tacos med salat, hestebønnefyld og top med creme fraiche og fintsnittet forårsløg. Fungerer også godt som wrap i en hjemmelavet madpandekage med ærtemel.

    Aftensmad Mexicansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter