Sådan gør du
Skyl hestebønnerne og sæt i blød i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, eventuelt natten over. Hæld vandet fra Kog hestebønnerne i rigeligt, letsaltet vand ved svag varme i 35-40 minutter. Hæld vandet fra og lad hestebønnerne køle afForbered imens marinaden. Bland olivenolie, revet citronskal, citronsaft, finthakket hvidløg og frisk hakket timian i en skålVend de afkølede kogte hestebønner i marinaden, og smag til med friskkværnet peber og flagesalt. Stil de marinerede hestebønner på kølTænd ovnen på 200°C varmluftSkær roden og toppen af porrerne. Fjern de yderste hvide blade, og skyl porrerne grundigt for sandSmør et stort ildfast fad med 1 spsk olivenolie, og fordel porrerne i fadet.Pensl porrerne med olie og drys dem med saltBag porrerne i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er helt møre og lidt mørke Tilbered imens grønkålspestoen - Skyl 3 store håndfulde frisk grønkål. Kom grønkål, citronsaft, flagesalt og olivenolie i en minihakker eller blender, og blend til pestoen er en grøn ensartet pesto. Smag grønkålspestoen til med saltAnret de bagte porrer hele på et fad eller på tallerkener. Fordel de marinerede hestebønner, lidt frisk hakket timian og grønkålspesto over porrerne og drys med revet fast modnet ost, e.g. Arla Unika Havgus 12
Serveringsforslag
Fjern ved bordet de yderste mørke og hårde blade, skrab det bløde indre ud med en ske. Sérver med godt brød til.