Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto

Af Pure Dansk™

Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto
Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto

Bagte porre er en dejlig nem ret. Serveret med marinerede hestebønner og grønkålspesto får du en fantastisk smagfuld og mættende ret.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 8 store porre
  • Olivenolie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • Marinade

  • 1 dl olivenolie
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Skal og saften af en usprøjtet citron
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt
  • Grønkålspesto

  • 3 stor håndfulde frisk grønkål
  • 8 spsk. olivenolie eller anden neutral olie. 
  • Saften af ¼ citron
  • Salt
  • Topping

  • Evt. Arla Unika Havgus 12
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne og sæt i blød i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, eventuelt natten over. Hæld vandet fra 
  • Kog hestebønnerne i rigeligt, letsaltet vand ved svag varme i 35-40 minutter. Hæld vandet fra og lad hestebønnerne køle af
  • Forbered imens marinaden. Bland olivenolie, revet citronskal, citronsaft, finthakket hvidløg og frisk hakket timian i en skål
  • Vend de afkølede kogte hestebønner i marinaden, og smag til med friskkværnet peber og flagesalt. Stil de marinerede hestebønner på køl
  • Tænd ovnen på 200°C varmluft
  • Skær roden og toppen af porrerne. Fjern de yderste hvide blade, og skyl porrerne grundigt for sand
  • Smør et stort ildfast fad med 1 spsk olivenolie, og fordel porrerne i fadet.
  • Pensl porrerne med olie og drys dem med salt
  • Bag porrerne i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er helt møre og lidt mørke 
  • Tilbered imens grønkålspestoen - Skyl 3 store håndfulde frisk grønkål. Kom grønkål, citronsaft, flagesalt og olivenolie i en minihakker eller blender, og blend til pestoen er en grøn ensartet pesto. Smag grønkålspestoen til med salt
  • Anret de bagte porrer hele på et fad eller på tallerkener. Fordel de marinerede hestebønner, lidt frisk hakket timian og grønkålspesto over porrerne og drys med revet fast modnet ost, e.g. Arla Unika Havgus 12
  • Serveringsforslag

    Fjern ved bordet de yderste mørke og hårde blade, skrab det bløde indre ud med en ske. Sérver med godt brød til.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter