Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto

Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto

Af Pure Dansk™

Ovnbagte porrer med marinerede hestebønner og grønkålspesto

Bagte porre er en dejlig nem ret. Serveret med marinerede hestebønner og grønkålspesto får du en fantastisk smagfuld og mættende ret

Forberedelse 35 min / Tilberedning 20 min / I alt 55 min.
Denne opskrift giver til 4 personer

 

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 8 store porre
  • Olivenolie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber

Marinade

  • 1 dl olivenolie
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Skal og saften af en usprøjtet citron
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt

Grønkålspesto

  • 3 stor håndfulde frisk Grønkål
  • 8 spsk. olivenolie eller anden neutral olie. 
  • Saften af ¼ citron
  • Salt 
  • Evt. Arla Unika Havgus 12

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl hestebønnerne og sæt i blød i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer, eventuelt natten over. Hæld vandet fra 
  2. Kog hestebønnerne i rigeligt, letsaltet vand ved svag varme i 35-40 minutter. Hæld vandet fra og lad hestebønnerne køle af
  3. Forbered imens marinaden. Bland olivenolie, revet citronskal, citronsaft, finthakket hvidløg og frisk hakket timian i en skål
  4. Vend de afkølede kogte hestebønner i marinaden, og smag til med friskkværnet peber og flagesalt. Stil de marinerede hestebønner på køl
  5. Tænd ovnen på 200°C varmluft
  6. Skær roden og toppen af porrerne. Fjern de yderste hvide blade, og skyl porrerne grundigt for sand
  7. Smør et stort ildfast fad med 1 spsk olivenolie, og fordel porrerne i fadet.
  8. Pensl porrerne med olie og drys dem med salt
  9. Bag porrerne i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er helt møre og lidt mørke 
  10. Tilbered imens grønkålspestoen - Skyl 3 store håndfulde frisk grønkål. Kom grønkål, citronsaft, flagesalt og olivenolie i en minihakker eller blender, og blend til pestoen er en grøn ensartet pesto. Smag grønkålspestoen til med salt
  11. Anret de bagte porrer hele på et fad eller på tallerkener. Fordel de marinerede hestebønner, lidt frisk hakket timian og grønkålspesto over porrerne og drys med revet fast modnet ost, e.g. Arla Unika Havgus 12
  12. Fjern ved bordet de yderste mørke og hårde blade, skrab det bløde indre ud med en ske. Sérver med godt brød til.