Shakshuka med hestebønner

Af Pure Dansk™

Varm og krydret shakshuka med hestebønner
Varm og krydret shakshuka med hestebønner

Shakshuka er en varm og krydret ret med æg, hestebønner og dejlig varmende stærke krydderier. Retten stammer fra Nordafrika, hvor den ofte spises til morgenmad og frokost. Du kan også sagtens spise retten som et aftensmåltid.

I opskriften er der anvendt Danske Hestebønner.

Shakshuka med hestebønner

Antal
2 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2-4 æg
  • 2 spsk. olie til stegning
  • Salt og friskkværnet peber
  • Topping

  • 1 håndfuld bredbladet persille eller koriander
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og udblød hestebønnerne i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne, og forkog dem i rigeligt vand med lidt salt i 35 minutter eller tilsæt de udblødte hestebønner direkte i gryderetten, og lad dem koge i 40-45 minutter i tomatsaucen sammen med de øvrige ingredienser.  
  • Hak løg og hvidløg fint, og skær peberfrugten i små tern.
  • Svits løg, hvidløg og peberfrugt i en sauterpande med lidt olie. 
  • Krydr med paprika, spidskommen, salt og peber og vend rundt, til grøntsagerne tager farve. 
  • Tilsæt hakkede tomater og forkogte hestebønner, og lad det simre i 5-7 min. 
  • Tilsæt skyllet frisk spinat, og lad det simre indtil spinaten falder sammen. Smag til med salt og peber 
  • Lav huller i tomatsaucen ved at skubbe den lidt til side med en ske, og slå æggene ud i hullerne.
  • Læg låg på panden og lad din shakshuka simre i 5-7 minutter til æggehviderne er faste og blommerne stadig er flydende.
  • Serveringsforslag

    Drys med frisk hakket persille eller koriander, og servér evt. med friskbagte boller med hestebønner