Ragout med hestebønner

Af Pure Dansk™

Ragout med hestebønner
Fryseegnet
Fryseegnet
Glutenfri
Glutenfri
Ragout med hestebønner

Dejlig fyldig ragout med proteinrige hestebønner. En god måde at få anvendt resterne fra en hel kylling eller julens and. Du kan også lave denne opskrift på ragout i en vegetarisk version ved at udskifte kødet med rodfrugter og andre grove grøntsager.

Prøv denne lækre og nærende ragout med hestebønner, der giver fylde og masser af protein til retten. Hestebønner er en af de mest proteinrige bælgfrugter og et fantastisk alternativ til kød – perfekt til dig, der vil skære ned på kødforbruget uden at gå på kompromis med smag og mæthed.

Denne opskrift er en skøn måde at få brugt rester fra en hel kylling eller julens and, men du kan også nemt lave den i en vegetarisk version ved at erstatte kødet med rodfrugter og andre grove grøntsager.

Hestebønner har en dejlig cremet konsistens og en mild, nøddeagtig smag, der gør dem perfekte til simreretter som denne ragout.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Opskriften er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Ragout med hestebønner

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 200 g tørrede Danske Hestebønner 
  • 2 liter vand
  • ½ dl olivenolie
  • 3 små eller 1 stort finthakket løg
  • 4 laurbærblad
  • 1 spsk. friskkværnet sort peber
  • 200 g flåede tomater
  • 1 spsk. sød paprika
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g palmekål eller grønkål
  • 2 kviste salvie
  • 2 kviste finthakket frisk timian
  • ½ liter vand, grøntsagsfond eller kogevandet fra hestebønnerne 
  • 300 g kødrester (kylling, and, gris, okse, kalv eller fisk), alternativt rodfrugter
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kom de iblødsatte hestebønner i en gryde og kog dem i rigeligt vand letsaltet vand i 40-45 minutter.
  • Skær kødresterne i passende størrelser og snit imens løg, hvidløg, og palmekål.
  • Kom olivenolie i en anden gryde og friter salvien ved lav temperatur, uden at salvien mister sin farve.
  • Sautér det finthakkede løg, hvidløg, peber og paprika i olien, som du har friteret salvien i.
  • Tilføj de kogte hestebønner, laurbærblade, flåede tomater, kød og timian i gryden.
  • Tilsæt vand, fond eller kogevand i gryden og lad det hele simre i 15-20 minutter ved lav varme.
  • Serveringsforslag

    Servér din ragout i en dyb tallerken med de friterede salvieblade på toppen. Nyd retten med masser af revet fastmodnet ost, surdejsbrød og en god olie.

    Umami Jul Vinter Efterår Hverdagsmad Krydret Proteinrig Nem Gryderet Simremad Aftensmad Fransk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter