Ragout med hestebønner

Af Pure Dansk™

Ragout med hestebønner
Ragout med hestebønner

Fantastisk fyldig ragout med hestebønner. En god måde at få brugt resterne af anden fra julen. Du kan også lave retten helt vegetarisk ved at udskifte kødet med grøntsager.

I opskriften er der anvendt Danske Hestebønner.

Ragout med hestebønner

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • 200 g tørrede Danske Hestebønner 
  • 2 liter vand
  • ½ dl ekstra jomfru olivenolie
  • 3 små eller 1 stort finthakket løg
  • 4 laurbærblad
  • 1 spsk. groftkværnet sort peber
  • 200 g flåede tomater
  • 1 spsk. sød paprika
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g palmekål
  • 2 kviste salvie
  • 2 kviste finthakket blød timian
  • ½ liter vand, grøntsagsfond eller kogevandet fra hestebønnerne 
  • 300 g kødrester (and, kylling, gris, okse, kalv eller fisk), alternativt grove grøntsager
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kom de iblødsatte hestebønner i en gryde og kog dem i rigeligt vand letsaltet vand i 40-45 minutter.
  • Skær kødresterne i passende størrelser og snit imens løg, hvidløg, og palmekål.
  • Kom ekstra jomfruolivenolie i en anden gryde og friter salvien ved lav temperatur, uden at salvien mister sin farve.
  • Sautér det finthakkede løg, hvidløg, peber og paprika i olien, som du har friteret salvien i.
  • Tilføj de kogte hestebønner, laurbærblade, flåede tomater, kød og timian i gryden.
  • Tilsæt vand, fond eller kogevand i gryden og lad det hele simre i 15-20 minutter ved lav varme.
  • Serveringsforslag

    Servér ragouten i en dyb tallerken med de friterede salvieblade på toppen. Nyd retten med masser af revet fastmodnet ost, surdejsbrød og en god ekstra jomfru olivenolie.