Krydret baked beans med hestebønner

Af Pure Dansk™

Krydret baked beans med hestebønner
Krydret baked beans med hestebønner

Prøv denne smagfulde og lækre version af baked beans med proteinrige danske hestebønner. Hestebønnerne tilfører sammen med chorizo og tomat masser af umami til denne krydrede ret. Perfekt til morgenmad og weekendens brunch.

Hjemmelavet baked beans med danske hestebønner

Glem alt om kedelig dåsemad – her får du en fyldig, krydret version af baked beans lavet helt fra bunden med møre hestebønner, tomat og varme krydderier.

Traditionelle baked beans får nyt liv i denne opskrift, hvor hestebønner erstatter de klassiske hvide bønner og tilføjer både fylde og nordisk karakter. Her er der tale proteinrige hestebønner med dybde, smag og tekstur, der gør retten oplagt som selvstændigt måltid eller som en del af en brunch-buffet. 

En moderne klassiker med rødder i både tradition og nytænkning. Servér med spejlæg til og et lækkert hjemmebagt brød, for eksempel vores rugbrød med Anicia linser eller koldhævede brød med ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Krydret baked beans med hestebønner

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 100 g chorizo  
  • ½ finthakket løg
  • 1 rød peberfrugt
  • ¼ rød chili uden kerner, kan udelades
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. olie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • 4 æg
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne, og kog dem i rigeligt vand i 40-45 minutter, til bønnerne er møre. Hæld kogevandet fra.
  • Mens hestebønnerne koger finthakkes løg, og peberfrugt skæres i mindre stykker.
  • Fjern kernerne fra chilien og hak den fint.
  • Skær chorizo i små tern, og steg den ved svag varme i en gryde med 2 spsk. olie sammen med løg.
  • Tilsæt hakkede tomater, chili, peberfrugt og kogte hestebønner i gryden.
  • Lad det simre i 15 minutter, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere chili.
  • Steg 4 spejlæg på en pande med lidt fedtstof.
  • Serveringsforslag

    Servér dine baked beans med hestebønner i tomatsovs med spejlæg og lækkert brød.