Krydret Baked Beans med hestebønner

Krydret Baked Beans med hestebønner

Af Pure Dansk™

Krydret Baked Beans med hestebønner

Prøv denne smagfulde og lækre version af baked beans, hvor vi anvender danske hestebønner i stedet for hvide bønner. Hestebønnerne tilfører sammen med chorizo og tomat masser af umami til denne krydrede og fyldige baked beans. Denne ret kan spises både til morgenmad, weekendens brunch, frokost eller som aftensmad. 

Forberedelse 35 min / Tilberedning 15 min / I alt 50 min
Denne opskrift giver til 4 portioner

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 100 g chorizo (vi har anvendt chorizo “ Philles” fra Troldgaarden) 
  • ½ finthakket løg
  • 1 rød peberfrugt
  • ¼ rød chili uden kerner, kan udelades
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. olie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber

  • 4 æg (spejlæg) 
  • 1 stor håndfuld friske ærteskud eller spinat
  • Revet ost (Havgus 12, Arla unika eller parmesanost) 

Fremgangsmåde

Dagen før eller minimum 12 timer inden: 

  1. Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl

På dagen: 

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og kog dem i rigeligt vand i 35-40 minutter, til bønnerne er møre. Hæld kogevandet fra. 
  2. Mens hestebønnerne koger finthakkes løg og peberfrugt skæres i mindre stykker.
  3. Fjern kernerne fra chilien og hak den fint
  4. Skær chorizo i små tern, og steg den ved svag varme i en gryde sammen med det finthakkede løg og 2 spsk. olie. 
  5. Tilsæt hakkede tomater, chili, snackpeber og de kogte hestebønner i gryden.
  6. Lad det koge i 15 minutter, så bønnerne kan optage masser af smag.  
  7. Smag til med salt og peber, og evt. lidt mere chili

Servér dine baked beans i tomatsovs med spejlæg, friske ærteskud eller spinat, revet ost og en skive ristet brød. Vi anbefaler vores rugbrød med Anicia linser eller koldhævede brød med ærtemel som tilbehør.