Denne is er cremet, sød og frisk. Med en dyb smag af kokos, chokolade og sødme fra dadler og vanilje, er det ikke til at tro, at der er hestebønner i. Hestebønnerne giver en cremet konsistens og tilføjer en smule god sund samvittighed.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / Frys 6 timer / I alt 6 t og 40 min
Denne opskrift giver 10 små is eller 5 almindelige
Ingredienser
Ispinde
- ¾ dl (67,5 g) tørrede Danske Hestebønner
- 10 stk (130 g) dadler, juicy eller medjool
- 1 dåse fuldfed kokosmælk
- 100 g mandelsmør
- 4½ spsk. smeltet kokosolie
- 1 spsk. dansk honning
- 1 stk vaniljestang, kornene eller 1 tsk. flydende vaniljeessens
- 1 lille tsk. salt
Overtræk
- 400 g chokolade - mørk, lys eller hvid
Fremgangsmåde
- Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød på køl i min 12 timer, eventuelt natten over
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog i rent vand i 30-35 minutter
- Udsten dadlerne
- Lad de kogte hestebønner køle lidt af
- Bland alle ingredienserne sammen og blend til en ensformig masse
Jo bedre din blender er, desto mere cremet og ensformig bliver massen - Hæld ismassen i forme og sæt en pind i midten
- Frys ned i minimum 6 timer
- Tag ispindene ud af deres form og læg dem på et spækbræt beklædt med bagepapir. Husk at sikre dig, at spækbrættet kan være i din fryser.
Put ispindene på spækbrættet med bagepapir i fryseren - Smelt imens chokoladen. Du kan kombinere lige præcis den chokolade, som du bedst kan lide. Vi kan bedst lide en lidt kraftig chokolade (70%), da isene er meget søde
- Tag 2-3 ispinde ud af fryseren ad gangen og overtræk en efter en. Læg dem tilbage på bagepapir og spækbræt og kom dem i fryseren, så hurtigt du kan herefter.
- Isene er klar til at spise, når chokoladen er helt frossen
- Tag gerne isene op 10-15 minutter før de skal spises, så er de mere bløde indeni
Spiser du ikke alle isene med det samme, så opbevar dem i en lufttæt beholder