Ispinde med hestebønner, kokos og chokolade overtræk

Af Pure Dansk™

Ispinde med hestebønner, kokos og chokolade overtræk
Uden mælk
Uden mælk
Uden æg
Uden æg
Fryseegnet
Fryseegnet
Ispinde med hestebønner, kokos og chokolade overtræk

Denne is er cremet, sød og frisk. Med en dyb smag af kokos, chokolade og sødme fra dadler og vanilje, er det ikke til at tro, at der er hestebønner i. Hestebønnerne giver en cremet konsistens og tilføjer en smule god og sund samvittighed.

Søde og sjove ispinde med bælgfrugter

Sommeren kalder på is, og disse ispinde viser, hvordan du kan nyde en kølende dessert i en sjov og anderledes version. Umiddelbart tænker man ikke, at bælgfrugter passer i en is, men her er en opskrift, hvor danske hestebønner i høj grad skaber en uimodståelig og forfriskende hjemmelavet ispind.

Hestebønner giver en cremet base, kokos tilføjer friskhed og fedme, mens chokoladeovertrækket sørger for den velkendte sprødhed og dybe smag. Kombinationen af det friske kokos og den sprøde chokolade giver et tropisk twist, mens hestebønnerne sikrer en fyldig konsistens uden brug af fløde eller æg. Det giver en ispind, der mætter mere end almindelige is og samtidig giver en interessant balance mellem sødme, friskhed og sprødhed.

Har du fået lyst til at kaste dig over andre innovative isdesserter, kan du også prøve vores vaniljeis med saltkaramel og Anicia linser, ispinde med saltkaramel og hestebønner eller hjemmelavet jordbæris på aquafaba.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske hestebønner.

Danske hestebønner

Danske hestebønner

Ispinde med hestebønner, kokos og chokolade overtræk

Antal
10 små is eller 5 almindelige
Tid
40 minutter

Ingredienser

Ispinde

  • ¾ dl (67,5 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 10 stk. (130 g) dadler, juicy eller medjool
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk
  • 100 g mandelsmør 
  • 4½ spsk. smeltet kokosolie
  • 1 spsk. dansk honning
  • 1 stk. vaniljestang, kornene eller 1 tsk. flydende vaniljeessens
  • 1 lille tsk. salt
  • Overtræk

     

  • 400 g chokolade - mørk, lys eller hvid
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog i rent vand i 30-35 minutter.
  • Udsten dadlerne.
  • Lad de kogte hestebønner køle lidt af.
  • Bland alle ingredienserne sammen og blend til en ensformig masse.
    Jo bedre din blender er, desto mere cremet og ensformig bliver massen.
  • Hæld ismassen i forme og sæt en pind i midten.
  • Frys ned i minimum 6 timer.
  • Tag ispindene ud af deres form og læg dem på et spækbræt beklædt med bagepapir. Husk at sikre dig, at spækbrættet kan være i din fryser. Put ispindene på spækbrættet med bagepapir i fryseren.
  • Smelt imens chokoladen. Du kan kombinere lige præcis den chokolade, som du bedst kan lide. Vi kan bedst lide en lidt kraftig chokolade (70%), da isene er meget søde.
  • Tag 2-3 ispinde ud af fryseren ad gangen og overtræk en efter en. Læg dem tilbage på bagepapir og spækbræt og kom dem i fryseren, så hurtigt du kan herefter.
  • Isene er klar til at spise, når chokoladen er helt frossen.
  • Tag gerne isene op 10-15 minutter, før de skal spises, så er de mere bløde indeni.
  • Serveringsforslag

    Spiser du ikke alle isene med det samme, så opbevar dem i en lufttæt beholder.

    Tip

    Ispindene kan pyntes med frysetørrede hindbær, hakkede nødder eller striber af chokolade i en anden variant end den, der er brugt til overtræk.