En dejlig nem og frisk dessert med barndomsminder - "Abemad" eller frugtsalat med råcreme, frugt, chokolade og nu med hestebønner.
Forberedelse 5 min / Tilberedning 30 min / I alt 35 min
Opskriften giver til 4-6 portioner
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
- 2 pærer
- 2 æbler
- 2 bananer
- 1 appelsin
- 200 g røde vinduer
- 50 g chokolade
Hjemmelavet råcreme
- 4 æggeblommer
- 60 g sukker
- ½ tsk. vaniljepulver
- 2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Skyl og udblød hestebønnerne i rigeligt vand på køl, i min. 12 timer, eventuelt natten over
- Kog hestebønnerne i rigeligt vand med lidt salt i 35-40 minutter
- Skær frugten i mundrette stykker, hak chokolade og hestebønner groft
- Bland forsigtigt til en frugtsalat
- Pisk vaniljepulver, æggeblommer og sukker til en luftig og cremet masse
- Kom piskefløden i en ren skål og pisk den til en luftig flødeskum
- Rør forsigtigt æggemasse og flødeskum sammen, og bland med frugtsalaten
Servér som frisk og lækker dessert