Tærte med broccoli og hestebønner

Tærte med broccoli og hestebønner

Af Pure Dansk

Tærte med broccoli og hestebønner

En mættende tærte spækket med grønt, protein, kostfibre og smag. I denne opskrift er det både tærtedejen og fyldet, som er lavet på danske bælgfrugter. Tærtedejen med Ingrid ærter og fyldet med hestebønner. Alt efter humør og tid kan man udskifte fyld eller tærtedej.

 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 30 min / I alt 50 min
Denne opskrift giver 1 tærte

 

Ingredienser

Fyld:

  • 200 g. blandede svampe 
  • 150 g hytteost 
  • ½ broccoli 
  • 1 dl tørrede hestebønner
  • 8 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 stor håndfuld frisk timian
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber 

Tærtedej:

  • 1½ dl. tørrede Ingrid ærter
  • 1 dl havregryn 
  • 3 spsk. olivenolie 
  • 2 tsk. salt 

 

Fremgangsmåde

Tærtedej:

  1. Skyl og kog Ingrid ærterne i 30 minutter til de er bløde 
  2. Blend de kogte Ingrid ærter, havregryn, olie og salt i en minihakker  
  3. Smør et tærtefad med smør 
  4. Tryk tærtedejen ud i tærteformen 
  5. Prik små huller i dejen og stil på køl 30 minutter. 

Fyld:

  1. Skyl og iblødsæt hestebønner natten over i rigeligt vand
  2. Kog hestebønnerne i 20-25 minuttter til de er møre 
  3. Skyl og hak broccoli i mindre stykker 
  4. Skyl og skær svampene i grove stykker 
  5. Tag en skål og pisk en æggemasse af æg, hytteost, mælk, frisk hakket timian, salt og peber 
  6. Tilsæt de kogte hestebønner, broccoli, kogte hestebønner i æggemassen 
  7. Hæld fyldet i tærtedejen
  8. Bag i 30 min ved 200֯ C (varmluft)