Tærte med broccoli, hytteost og hestebønner

Af Pure Dansk™

Tærte med broccoli, hytteost og hestebønner
Vegetarisk
Vegetarisk
Tærte med broccoli, hytteost og hestebønner

En mættende og sund tærte med masser af grøntsager, protein og kostfibre. I denne opskrift er der bælgfrugter i både tærtedejen og tærtefyldet. Tærtedejen er lavet med vores danske ærtemel, og i tærtefyldet er der tilsat proteinrige hestebønner sammen med broccoli og hytteost.

Nem og sund tærte med hytteost, broccoli og hestebønner

Leder du efter en nem og mættende grøntsagstærte med broccoli, som både er fuld af smag og gode næringsstoffer? Så er denne tærte med bønner og hytteost lige noget for dig. Det er en lækker og sund tærte, som passer perfekt til både frokost, aftensmad eller i madpakken. Nem tærteopskrift til hele familien, og et velsmagende alternativ til klassiske tærter med kød.

De danske hestebønner tilføjer masser af protein og bid til tærten, mens broccolien giver en frisk og grøn smag. Det er en skøn vegetartærte, som både børn og voksne vil elske. Den hjemmelavede grøntsagstærte kan varieres med sæsonens grønt, og du kan bruge både en klassisk eller glutenfri tærtedej. I denne opskrift er tærtedejen tilsat dansk ærtemel for ekstra kostfibre og smag. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner og Dansk Ærtemel.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Tærte med broccoli, hytteost og hestebønner

Antal
1 tærte
Tid
50 minutter

Ingredienser

Tærtedej

  • 50 g Dansk Ærtemel
  • 100 g hvedemel
  • 75 g smør
  • ¾ dl cremefraiche 18%
  • En knivspids salt
  • Fyld

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • 200 g svampe 
  • 150 g hytteost 
  • ½ broccoli 
  • 7 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kassér iblødsætningsvandet og kog hestebønnerne i rigeligt letsaltet vand i 40-45 minutter.
  • Tærtedej

  • Mens hestebønnerne koger laves tærtedejen. Bland ærtemel, hvedemel og salt sammen i en skål.
  • Smuldr smør i melblandingen, og bland det sammen til det ligner rasp.
  • Tilsæt cremefraiche og saml dejen med hænderne til den er ensartet og let klistret. Hænger dejen ikke sammen og føles den for våd, tilføjes lidt mere ærtemel til den hænger sammen - men uden at dejen bliver tør.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 20 minutter.
  • Fyld

  • Skyl og hak broccoli i mindre stykker.
  • Skyl og skær svampene i grove stykker, og steg kort på en pande i lidt olie.
  • Pisk æg, hytteost, mælk, frisk hakket timian, salt og peber sammen i en skål.
  • Tilsæt de kogte hestebønner, broccoli og stegte svampe i æggemassen.
  • Rul dejen ud til en cirkel og kom den i et smurt tærtefad.
  • Hæld fyldet i tærtedejen, og bag tærten i 30 minutter ved 200 grader varmluft til æggemassen er fast og tærten er gylden.
  • Serveringsforslag

    Tærten smager dejligt sammen med en grøn salat og friskbagt brød.

    Tip

    Prøv også denne opskrift med vores gråærter, som et alternativ til hestebønnerne.

    Sommer Forår Vinter Efterår Hverdagsmad Proteinrig Nem Tærte Frokost Aftensmad

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter