Tilsæt smagsgivere: Fyr op for mere smag

Tilsæt smagsgivere: Fyr op for mere smag

Tilsæt smagsgivere: Fyr op for mere smag

Bælgfrugter er gode til at optage smag. Fyr derfor op for masser af salt, syre, fedt og krydderier i bælgfrugtskøkkenet.


Tilsæt smag i gryden

Vi tager dig med i køkkenet, hvor vi viser dig, hvordan du nemt og simpelt kan frembringe ekstra smag i dine bønner, ærter og linser. Dette kan du ved at tilsætte friske krydderurter, løgskaller, et stykke gulerod, kanel, hvidløg, kamille, chili, røget bacon, soltørrede tomater, eller hvad du har liggende af gode aromaer i dit køkken - og lade det koge sammen med bælgfrugterne i gryden. Når du tilsætter smagsgivere i gryden, giver du både bælgfrugter og kogevand et smagsboost. Husk at gemme kogevandet, da du har den dejligste smagfulde bouillon, som du kan anvende i andre retter.


Sådan marinerer du kogte bælgfrugter

Kogte bælgfrugter er gode at marinere. Vi introducerer dig også til hvordan, at du let kan marinere dine kogte bønner, ærter og linser i en god olie, salt og syre, som eksempelvis citron eller æblecidereddike. Tilsæt krydderurter eller andre smagsgivere, som chili, løg, hvidløg, æble, tang, kanel, honning mm. Lav den smagssammensætning, som passer bedst til dit måltid og smagsløg. Du kan både marinere til det søde og salte køkken. Stil dine marinerede bælgfrugter på køl i en lukket beholder, og lad den trække masser af smag. De kan holde sig på køl i op til 5 dage. På denne måde har du kogte smagfulde bønner, ærter og linser klar til at tilsætte direkte i salaten, blende til en dip eller anvende direkte i gryderetten.