Hurtigt og nemt: Lær at lave en lækker og cremet hummus

Hurtigt og nemt: Lær at lave en lækker og cremet hummus

Hurtigt og nemt: Lær at lave en lækker og cremet hummus

Mange forbinder bælgfrugter med hummus, som er en cremet dip som stammer fra Mellemøsten og traditionelt er lavet med kikærter. Vi vil gerne tage dig med i køkkenet, og vise hvordan du med få ingredienser kan lave den lækreste, bløde og smagfulde hummus med danske Ingrid ærter.


Vores danske Ingrid ærter er ikke kun gode i hummus, men kan anvendes i alverdens opskrifter og retter, hvor der bruges kikærter. I denne korte video får du også viden om, at det altid er en god idé at gemme kogevandet fra kogte linser, ærter eller bønner. Kogevandet kan nemlig anvendes i hummus og andre dip med bælgfrugter, da det giver en blødere konsistens og tilfører samtidig ekstra smag. Ved at tilsætte kogevand sparer du også på den større mængde olie, som ofte skal anvendes i hummus.

Hummus, dips og spreads med linser, ærter og bønner kan laves i mange variationer, farver og smagsnuancer. Du kan tilsætte bagte eller kogte grøntsager, som gulerødder og rødbeder, og smage til med friske krydderurter og citronsaft eller æblecidereddike. Hummus smager dejligt både som en snack, tilbehør til frikadeller, dip på tapasbordet eller ovenpå en rugbrødsmad. Prøv vores 3 slags dips med danske bælgfrugter.